Brad Pitt

William Bradley Pitt

8,7
212 274 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Brad Pitt

Dla niektórych wydawać by się mógł z pozoru typowo "hollywodzkim" aktorem, nie mającym wiele talentu, nadrabiającym wyglądem. Jednak wg mnie wcale tak nie jest. Uważam, że jest jednym z najlepszych anglojęzycznych aktorów swiata. Świetna rola w filmie "12 małp" czy "Fight Club", również we wszystkich rolach z serii "Ocean's" (choć tu miał najmniejszą szansę wykazania się) jego gra udowadniała, że jest naprade BARDZO DOBRY. Nie ma oskara na koncie? Nie musi.
A wg Was gdzie zagrał swą najlepszą rolę?

użytkownik usunięty
gwiazdamacierzysta

"Kalifornia"
"Siedem"
"Uspieni"
"Fight Club"
4 mroczne filmy, ale w takich Brad najlepiej wypada pod wzgledem artystycznym, w komediach i filmach akcji tez jest bardzo dobry, wlasnie taki powinien byc aktor - wszechstronny, gdzie wyglad i talent ida w parze..bo np. taki De Niro tez jest wybitnie utalentowany, ale on w filmach ktore zagral nie pokazal sie z roznych stron - jego postac to tylko jeden niezrownowazony emocjonalnie facet - gra takich typow doskonale: "Taksowkarz" "Ulice Nedzy" "Chlopiecy Swiat", ale nie jest wszechstronny.

Zgodzę się z kwestią co do De Niro. Miałem też o tym wspomnieć w pierwszym poście, ale uznałem, że nie potrzeba. Mam natomiast dylemat co do Toma Hanksa, który również świetnie gra, jednak dotychczas nie oglądałem filmu, w którym wyszedłby poza swoją pewien- nazwę to- powtarzalny schemat grania (nie oglądałem dotychczas jeszcze Forrest Gump (!), może to zmieni postać rzeczy).

użytkownik usunięty

Rotfl, nie jest wszechstronny. Drugi Ojciec Chrzestny, Łowca Jeleni, Wściekły Byk, Dawno Temu w Ameryce, Przebudzenia. Poza tym nie wiem co ma charakter postaci do samej gry, powiesz, że rola w taksiarzu była podobna do tej z przylądku strachu?

użytkownik usunięty

rola nie byla podobna, ale styl gry byl ten sam - charakterystyczny, od razu rozpoznawalny, tak jakby ta sama postac byla przeniesiona do innego filmu

gwiazdamacierzysta

traktowałam tego aktora trochę jak taki produkt z Hollywood. od początku do końca stworzony do zarabiania pieniędzy. taki idealny materiał na którego widok mdleją kobiety etc. Ale kurcze facet broni się talentem. Oglądałam jego bardziej ambitne filmy i na serio gra wspaniale. 12 małp, seven... Pitt to przykład aktora, który udowadnia, że ma coś więcej do zaproponowania widzowi niż ładną buzię.

użytkownik usunięty
peirsol

no wlasnie ludzie nie zaglebiajac sie bardziej w jego dorobek aktorski oceniaja Brada po wygladzie i po tym co o nim pisza plotkarskie czasopisma, albo komentarze po obejrzeniu jakiejs komedyjki typu "mr and mrs smith" - jaki on byl sliczny, jak oni do siebie pasuja,no ale aktor kazdy typ widzow musi umiec zaspokoic, nie tylko tych bardziej wymagajacych.