Brad Pitt

William Bradley Pitt

8,7
212 274 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Brad Pitt

Dlaczego nie ma Oscara

użytkownik usunięty

za fenomenalną rolę w "Babel"??? Dlaczego????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bo tak !

Bo Babel był wyjątkowo marnym i przereklamowanym filmwem :)

ech wlasnie mialem pisac ze Pitt to aktor ktory zasluguje na oscara jak malo kto w holiłódzie. zagral w zajebistej ilosci swietnych filmow.

w "Ciekawym przypadku.." stworzył wspaniałą kreację, ale "Babel"? słaby film, niestety. Brad i Cate jakoś go ratowali, ale to nie było to,

Milennn

Babel słabym filmem ?
Chyba już całkowicie zwątpiłem w kulturę naszego społeczeństwa. "Benjamin Button" jest podręcznikowym przykładem produkcji hollywoodzkiej, gdzie topos stanowią cukierkowość i prostota. Nie twierdze, że widz, któremu się on spodobał, nie ma wyczucia smaku, czy nie zna się na filmach - każdy ma swój gust. Jednakże porównywanie "Button'a" do dzieła González'a Iñárritu jest mówiąc szczerze śmieszne i bezsensowne."Babel" jest przykładem produkcji, po której widz jest zachęcony do refleksji, pewnych przemyśleń. Poza tym owy projekt jest filmem niezależnym, do którego nie potrzeba było "dużych" nazwisk,(pomijając Pitt'a i Blanchett) aby zachęcić widza do jego obejrzenia. Mówiąc szczerze "Babel" w całej swojej krasie "miażdzy" to sztuczną, plastikową szmirę.

Black_Smog

PS: Popieram autora tematu. Myślę, że brak nominacji był spowodowany zbyt krótką rolą aktora.

Black_Smog

Nie ma to jak odpowiedzieć po prawie 3 latach... "Babel" mi się nie spodobał, punkt wyjścia był ciekawy: wszystko jest ze sobą połączone, nasze życie może się zmienić przez decyzje innych itd., ale czegoś mi w tym brakowało - dlatego napisałam, że był "słaby", to jest bardzo subiektywne odczucie, a chcę tylko zauważyć, że "21 gramów" tegoż rezysera podobał mi się niezmiernie, faktycznie pozostawiał widza z pytaniami i refleksjami po seansie, zaś "Babel" takiego wrażenia na mnie nie zrobił. Jedyne co mogę wyróżnić, to dwie dobre role: Brada Pitta i Cate Blanchett, między którymi jest dobra chemia, i chyba dzięki temu "Ciekawy przypadek BB" jest jeszcze lepszy niż można by zakładać. Nie zgadzam się, że jest cukierkowy, jest bardzo realistyczny, mimo nierealnego bohatera, obserwacja jego życia w jakiś sposób daje nam odpowiedź na pytanie, jak dobrze przeżyć życie - on przeżywał swoje jeszcze bardziej ekstremalnie, bo zaczynał "z drugiej strony" i to było niesamowite, dlatego określenie tego filmu "szmirą" jest jak najbardziej nie na miejscu (coś mi się wydaje, że ze względu na długośc filmów oglądałeś go przewijając go co 10 sekund)...

użytkownik usunięty

Bo jest dennym aktorzyną (nie dlatego bo uważa siebie za pięknisia.