Brad Pitt

William Bradley Pitt

8,7
212 309 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Brad Pitt

Dobry Aktor

użytkownik usunięty

Brad Pitt to dobry, solidny aktor. Podoba mi się jego podejście do ról, nie boi się zerwać z wizerunkiem hollywoodzkiego przystojniaka tutaj rola w ,,Fight Club''

Zgadzam się z tobą .
Nie tylko " Fight Club" , ale także "California".

Zgadzam się. Nie chodzi już nawet o to ze przystojny z niego gość, właśnie obejżałem "Joe Black" po raz 100 i uważam ze był wręcz genialny, doownywał nawet takiemu "mistrzowi" jakim jest Anthony H.

Po co porównywać do Hoppkinsa ?
Obaj - to wspaniali aktorzy.
Rywalizacja jest tu nie na miejscu.

najbardziej mi się podoba u Pitta dobór ról i to że potrafi zaryzykować i postawić na swoim na rzecz dobra filmu, przykład: Se7en z początku zakończenie miało wyglądać inaczej, bardziej podchodziło pod happy end, jednak Pitt wymagał iż jeśli zakończenie nie będzie takie jak zaplanowano w scenariuszu to nie wystąpi w filmie, podobna sytuacja miała miejsce na planie Zabójstwa Jessego... gdzie Brad celowo życzył sobie aby tytuł pozostawić bez zmian i zmusić widza do zastanowienia się dlaczego i co tak na prawdę skłoniło Forda do morderstwa. Co do filmów w których gra i ludzi z którymi współpracuje nie trzeba za wiele komentować, Fincher - Fight Club, Se7en. Bracia Coen - Tajne przez poufne, Przekręt, 12 małp, Zabójstwo Jessego, Quentint Tarantino i Bękarty Wojny. Jeśli idzie o Hollywood i ich "gwiazdy", to jak dla mnie Pitt między nimi to kozak.