Brad Pitt

William Bradley Pitt

8,7
212 274 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Brad Pitt

Jeśli akademia w tym roku nie przyzna mu Oskara to w perspektywie tego że jego kariera aktorska się kończy może potem żałować. Brad tworzył wizerunek amerykańskiego kina i to właśnie tego na najwyższym poziomie. Dla mnie jest aktorem genialnym i kompletnym i jeśli nie włożą mu w CV Oskara to będzie to dla mnie pewien nietakt bez względu na to czy akurat za tą rolę mu się należał czy nie ;)

narcyz1992

Dokładnie!! Aktor, który zagrał w wielu genialnych filmach powinien dostać Oscara. Czy grał w dramacie czy komedii wychodziło mu to bardzo dobrze. Mi się podobała szczególnie rola Pitta w "12 małp" i "Bękarty wojny". Może akademia go doceni w tym roku. Ja mam taką nadzieję;D

wikiskorpion9

Stworzył jedną z najgenialniejszych kreacji w historii kina ,a mianowicie Tyler Durden ;)
Oscar powinien powędrować do niego! :)

cinek7823

dokładnie: Siedem, Podziemny krąg, Wywaid z wampirem, Mr. & Mrs. Smith, Troja, Przekręt... On właśnie tworzył wizerunek kina lat 90'tych i początku XXI w. nie wyobrażam sobie żeby nie dostał statuetki.

narcyz1992

jak widać nie wszyscy doceniają jego grę :(

narcyz1992

ja bym dodal Ciekawy przypadek Benjamina Buttona

narcyz1992

Dodać obowiązkowo trzeba jeszcze 12 małp. To jak tam zagrał - po prostu mistrzostwo. Tutaj link do sceny, która wgniata w fotel:
http://www.youtube.com/watch?v=EOA3aYRSy_k

narcyz1992

Mamy jeszcze "Cogan's Trade" w 2012 roku i "Twelve Years a Slave" w 2013, które wyglądają obiecująco pod względem nagród...

W niedzielę odbędzie się rozdanie nagród Screen Actors Guild i ten kto ją zgarnie, prawdopodobnie wygra Oscara. Niestety, Bradolf stracił chyba nieco szum i na prowadzenie wybili się już Clooney i Dujardin. Zobaczymy.

narcyz1992

No właśnie, z jednej strony Brad jest bardzo dobrym aktorem i według mnie powinien mieć tego Oscara.Ale z drugiej mam wielką nadzieję, że wygra jednak Oldman. Podobna sytuacja jak u Pitta. Aktor świetny, a nie ma jeszcze tak prestiżowej nagrody (co więcej to jego pierwsza nominacja!). Jego rola w Szpiegu bardzo mi się podobała. No i jest jeszcze Dujardin, który był bardzo dobry w Artyście. Nie wiem, mam tylko nadzieję, że nie wygra Clooney. Kompletnie nie rozumiem tego fenomenu Spadkobierców. Dla mnie film średni.
Za niecały miesiąc się dowiemy. :)

narcyz1992

Brad Pitt nie kończy kariery aktorskiej. Skończcie z tymi bredniami. Chyba 4 filmy w obsadzie z Bradem Pittem są na etapie produkcji i postprodukcji. Z czego jeden z nich ma otwierać trylogię.

Uziel

Brad Pitt powiedział, że w 2014 bierze się za reżyserię i nie będzie grał już w filmach ;) To nie są brednie.

narcyz1992

nie powiedzialbym ze jego kariera sie konczy

Holek94

Mym skromnym zdaniem Oskary często trafiają do ludzi , którzy odnieśli chwilowy sukces. Ktoś zagra , Akademia się zachwyci , szum medialny .....dostanie Oskara i ...słuch o tej osobie ginie A , to powodem jest po prostu brak ciekawych propozycji albo zbieg jakiś innych okoliczności .......
Chociaż nie jestem wybitnie wielką fanką Brada to patrząc na ilość lat w tej branży i fakt że ciągle dostaje konkretne propozycei prosi się o nagrodę .
Wydaje mi się , że aktorom z tzw. LISTY A trudniej o Oskara...Jakby od gwiazd dużego formatu wymagano więcej i bardziej krytycznie oceniano role. Coś na zasadzie : takiś piękny i popularny, no to pokaż , co tam potrafisz

narcyz1992

Tak naprawdę w tym roku walka powinna rozegrać się między Oldmanem a Pittem. Nie chodzi mi tutaj o jakość ich ról w tych filmach, bo można powiedzieć, że mieli lepsze role w swojej karierze, ale po prostu nie rozumiem jak tych dwoje mogło jeszcze tego oscara nie dostać. Tak naprawdę to powinni już mieć kilka statuetek...