Jak myslicie,jaka jest jego najlepsza rola?Ja tam raczej za Bradem nie przepadam,jego uroda (a raczej jej brak) oraz gra mnie nie powalają.Filmow wiec widzialam z nim niewiele,chyba tylko Uspionych,Joe Blacka,kawalek Siedem lat w Tybecie i Wywiad z wampirem.I wlasnieten ostatni film chce zaakcentowac,gdyz bede rekami i nogami trzymac sie mojej opinii,iz moim zdaniem jest to najlepsza z jego rol (o ile nie najlepsza wogole,widzialam z nim malo filmow)!Ta rola urzekl mnie juz pare lat temu,a wczoraj wspomnienia mi odzyly zasprawa emisji na tvnie.Mimo ze jak juz powiedzialam za Bradem nier przepadam,to jednak w tym filmie naprawde mi sie podobal.I to zarowno z wygladu,jak i z gry aktorskiem...Fjnie mu nawet z tym upiornym wygladem,z reszta Tomowi Cruisowi i Antonio Banderasowi tez...Ale film juz stary.Moze polecicie mi jakies filmy i w koncu sie przekonam do Brada Pitta?
nie,"Kalifornii" raczej nie oglądaj,Brad wygląda tam mało uroczo,a jak zauważyłam Twój zmysł estetyczny nie pozwala Ci docenić gry,bez pięknej buźki,gdybyś się jednak skusiła i film by Ci się spodobał to polecam też 12 małp,Podziemny krąg i Przekręt,natomias jak chcesz popatrzeć na ładną buźkę to obejrzyj Wichry namiętności(jest na co popatrzeć :P),Mexican albo Troje
jeśli chodzi o najlepszą z ról,jak kolega powyżej również uważam że w Kaliforni jest jedną z najlepszych,co zaś się tyczy Wywiadu... uważam że zagrał tam całkiem nieźle,ale niestety Tom był znacznie lepszy
Zobacz sobie "Rzekę życia" tam ma dopiero ładną buźkę ;p
Ale :Snatcha: naprawdę warto ale to zależy od twojego poczucia humoru czy ci się spodoba. Pełno osób go nie lubi bo widzą w nim playboya bo bardziej sie jego życiem prywatnym obchodzą. Tymczasem on miał też genialną rolę w "12 małpach" i sprawdził się świetnie do mniej ambitnego kina rozrywkowego - wszystkie Ocean's. A niedlugo do kin wchodzi "Ciekawy przypadek Beniamina Buttina" pewnie Ci się spodoba skoro lubisz "Wywiad..." :)
Obejrzyj "Joe Black","Wichry namiętności","Zawód szpieg","Podziemny krąg","Siedem , "Przekręt","Zdrada", Troja"itp..
A ja uważam, że Brad najlepiej grał Loisa w Wywiadzie z wampirem, a naj bardziej uroczy był w Joe Blacku..
Nie żebym za nim jakoś przepadała, wręcz przeciwnie, ale to dobry aktor ;))
Uważam że jak ci sie podobała jego rola w wywiadzie z wampirem to także Ci sie spodoba we filmie Zabójstwo Jessiego Jamesa przez tchórzliwego Roberta Forda,takie bardziej skupione na nim filmy to także Joy Black,Seven.
Wiele ról miał świetnych, dla mnie chyba przede wszystkim :
1. Fight Club
2. Seven
3. 12 Małp
4. Wywiad z Wampirem.
gdyby w miejscu se7en był snatch to bym się zgodzil. jak dla mnie jego rola w 7demce jest srednia. dla mnie to wyglada tak:
0 - the assassination of jesse james... - jak dla mnie absolutnie bezkonkurencyjna jak do tej pory. prawdziwy popis w wykonaniu pitta. i niech do ludzi dotrze, ze ten film to nie jest western.
1 - fight club - klasyka, kazdy chce byc jak tyler durden.
2 - snatch - podejrzewam, ze gdyby u nas byli tacy cyganie to kazda laska chcialby byc cyganka. w jakis dziwaczny sposób brad p. pasuje do roli takich troche zawadiackich obdartusów.. o.0
3 - 12 małp - autentyczny czubek
4 - wywiad z wampirem - za "we belong in hell"
5 - legends of the fall - moze trochę kicz, ale mi podoba się zajebiscie jak i caly film.
do tego oczywiscie 7 lat w tybecie, mexican - oryginalna rola no i babel.
joe black jak dla mnie srednio... bo jedyne co tak naprawde w tym filmie robi, to dobrze wyglada.
ciekawa sprawa to rola w burn after reading, bo o ile caly film za cholere mi się nie podobał, to rola pitta i owszem.
tyle.
1. Podziemny krąg
2. 12 małp
3. Kalifornia
4. Przekręt
5. Joe Black
6. Babel
7. Siedem
8. Wywiad z wampirem
9. Prawdziwy romans
10. Zdrada
To moje Bradowe TOP 10.
mi się najbardziej podobał w "Joe Black" i "Wywiadzie z wampirem"
widziałam go jeszcze w minimum 10 filmach ale jego gra w większości z nich była przeciętna
Jego najlepze role ?
1. Podziemny krąg
2. Przekręt
3. Zabójstwo Jesse'ego Jamesa przez tchórzliwego Roberta Forda
4. Ocean's 11
5. Troja
6. Siedem lat w Tybecie
7. Zawód szpieg
8. Joe Black
9. Wywiad z wampirem
10. Tajne przez poufne
11. Mr. & Mrs. Smith
12. Ocean's 13
13. Zdrada
14. Ocean's 12
te widziałem jak narazie
Ja go polubilam za Lousia w Wywiadzie i Tristana w Wichrowe Wzgorza. Po prostu podobal mi sie w tych filmach choc ma duzo bardzo dobrych filmow jak podziemny krag czy california :)
"Wywiad z wampirem", "Podziemny krąg", "Joe Black", "Spy game". Do "Wichrów namiętności" mam sentyment, więc też polecam.
Skoro już i tak najlepsze filmy z jego udziałem były wymienione to a jeszcze powiem że Brad ma bardzo fajną rolę którą świetnie zagrał w Thelma i Louise :)
Większosc ról, w których pojawia się Brad sa ciekawe. Udowodnil nie raz, że jest swietnym aktorem. Wcielił sie juz w tyle przeróżnych postaci, że trzeba byc totalnym ignorantem, aby nie doceniac go jako aktora. Nie kazdy musi byc zaraz jego fanem, ale krytyka aktorstwa jest moim zdaniem bezpodstawna. A najlepsze role?
Tyler Durden w "Fight Club" to postać uznana za jedna z najlepszych w historii kina w czym swoj udział musiała mieć kreacja Brada, Early z "Kalifornii" jest majstersztykiem w jego wykonaniu, Mickey z komedii "Snatch" przedstawiony jak żywy, Rusty Ryan w trylogii "Ocean's" czaruje i bawi jak malo który ze współczesnych filmowych bohaterów.