Mam takową listę, na której pan Pitt znajduje się na 1miejscu. To lista mówiąca o aktorach, którym Akademia uparcie nie chce przyznać Oscara:
2.Edward Norton,
3.James Franco,
4.Matt Damon(nie liczę tego za scenariusz),
5.Ed Harris,
6.Jude Law,
7.Joaquin Phoenix,
8.Do zeszłorocznych Oscarów był na tym miejscu Jeff Bridges!
9.Jeremy Renner,
10.Djimon Hounsou.
Czekam na opinie i Wasze propozycje.Pozdrawiam...
pierwsze dwa miejsca zgadzam się jak najbardziej. Franco jeszcze młody jest, to ze spokojem. Damon... no nie wiem czy aż tak zasługuje, za to Ed Harris jak najbardziej, jak mało kto! Reszta z wymienionych... dobrzy aktorzy, ale nie wiem czy od razu na Oscara - może przy kolejnych paru dobrych rolach ich zauważą.
Ed Harris to aktor doskonały- potwierdza nam to w filmach takich jak Pollock,Godziny czy Truman Show,,, Sądzę ze 1 Oscara powinien zgarnąć.
Norton natomiast przegrał Oscara za genialną rolę w filmie American History X, z również rewelacyjnym Begninim. Lęku pierwotnego nie widziałem więc się nie wypowiadam.
Joaquin Phoenix był świetny w Spacerze po Linie...sądzę ze należał mu się tu Oscar....
Pitt także miał kilka świetnych ról....
Myślę że wyżej wymienieni panowie dostaną kiedyś upragnionego Oscara ;) !
Własnie dotarł do mnie ogrom błędu jaki popełniłam. A Peter O'Toole ?????????????! Wybacz,mój kochany!
Nie sądzę,żebym o nim zapomniała, bo fajnie zagrał tylko w ,,Rob Roy'u".To jest jednak Twój gust, a mnie nic do tego...
"Cztery Pokoje"
"Gangster"
"Wściekłe Psy"
"1900: Człowiek Legenda"
"Klincz"
Jest świetnym aktorem... ;)
Zgadzam się, i też nie mogę uwierzyć... że tyle absolutnie rewelacyjnych filmów, a ani Brad Pitt, ani Edward Norton czy nawet Johnny Depp nie mają oskarów. Dla mnie ci goście to czołówka.
nie żebym nie lubił Depp'a ale na Oscara nie miał szans....
w 2004 ani trochę się nie równał z wybitną kreacją Seana Penna w Rzece Tajemnic.
w 2005 wszystko zgarniał Foxx, a jeśli nie Foxx to Leonardo DiCaprio stworzył genialną Kreacje w Aviatorze.
Rok 2008 Daniel Day-Lewis króluje......
Jeśli chodzi o nominowane kreacje Deppa najbardziej przypadła mi do gustu rola Golibrody :)
Depp zdobędzie jeszcze jakiegoś Oscara za 5-8 lat, spokojnie :))
Dziękuje pozdrawiam :)
bardzo lubie Deppea. jeden z moich ulubionych aktorow ale na Oscara calkowicie nie zasluguje.
naporawde jest monotematyczny w swej grze a szkoda bo chociazby jego rola w Piratach jest swietna ale wydaje mi sie ze u Bartona sie zaszufladkowal i kazdy kojarzy go z tym mrocznym klimatem. chociaz i tak nic wiecej nie daloby sie z niego wykrzesac
No tak,ale facet ma jeszcze co najmniej 20 lat kariery przed sobą i jestem pewna,że kiedyś Oscara zdobędzie...(choć nie ma go na mojej liście!)