Poczytali i posłuchalibyście trochę więcej jego wypowiedzi (bądź krytyków filmowych) to zrozumielibyście, że jego wizerunek mu tylko ciąży, ale nie ujmuje umiejętnościom aktorskim i charyzmie..
Często mówi się, że ładna blondynka jest zapewne głupia i podobnie jest z Bradem - wielu (szczególnie tych którzy nie widzieli najlepszych filmów z nim w roli głównej ) postrzega go przez pryzmat jego wyglądu. Uciekał się do niskobudżetowych produkcji, robił sobie przerwy, grywał w filmach 'ośmieszających' jego własną osobę tylko po to by zwrócić uwagę na swoje umiejętności, a nie tylko wygląd, który istotnie rozpoczął jego karierę, ale nie jest jedynym jego 'darem'.
Filmy gdzie nie ma ślicznego chłopca o imieniu Brad, a jest bardzo dobry aktor o nazwisku Pitt:
True Romance
Snatch
Siedem
Fight Club
Babel
12 Małp
Zabójstwo Jesse'ego Jamesa przez tchórzliwego Roberta Forda.
Jest jeszcze kilka filmów w których dobrą grę maskuje jego wygląd, w tych powyżej Pitt nie wygląda jak cherubinek i można dostrzec coś więcej.
Jednak Pitt się starzeje i przestaje być męską sex bombą. Na festiwalu w Wenecji w 2007 roku doceniono już jego warsztat aktorski nagradzając go Pucharem Volpi za 'Zabójstwo Jesse'ego Jamesa'. Podejrzewam, że kolejnym filmem w którym pokaże swój talent i który przychylnie ocenią krytycy będzie zbliżający się 'Curious Case of Benjamin Button, The'.. Kto wie, może powtórzy się sukces na miarę 12 małp, roli życia..
100% racji. A najciekawsze jest to, że najlepiej wypadał w rolach psychopatów lub dziwaków (Podziemny krąg, 12 małp, Ciekawy przypadek, Wywiad z wampirem), które właściwie powinny mu szkodzić:):). Ja tam mam gdzieś za kogo się go uważa w popkulturze, szanuję go za to za ww wymienione filmy do których mam bardzo duży sentyment (i jeszcze Siedem).
Oj dodałbym jeszcze Siedem lat w Tybecie i Joe Black. Sam twierdziłem kiedyś że to jakiś laluś ale po obejrzeniu około 15 filmów z jego udziałem mogę powiedzieć jedno - Szacun;) Ci co nadal twierdzą że jest kiepski niech może po prostu obejrzą więcej jego filmów a zapewniam że opinia na jego temat się zmieni.
P.S Chyba wybiorę się na "Ciekawy przypadek...":)
Uważam ,że to bardzo dobry aktor. "Ślicznych" chłopców jest na pęczki ,ale on sie zawsze wyróżniał. Tak jak Depp wśród buntowników.