Brad Pitt

William Bradley Pitt

8,7
212 309 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Brad Pitt

czy w każdym filmie nie wykazuje żadnych emocji?W tych filmach z jego udziałem nie widziałam, żeby wyróżniał się zbytnim talentem aktorskim, dla mnie na w każdym gra tak samo czy to główna rola czy epizodyczna ten sam poker face...

olalalala

ten 'każdy' film to może Bękarty Wojny gdzie rzeczywiście mimiką nie grzeszył? W takim razie polecam Ci Przekręt, 12 małp, Kalifornię czy Fight Club. Wątpię czy jak zobaczysz szalonego Jefferego Goinesa z 12 małp to podtrzymasz swoją opinię:)

wisnia666

popieram olalalala może pochwalisz sie ile filmów z nim widziałaś ?

KONRAD_22

Około 12

olalalala

skoro tak to masz prawo do takiego zdania nie ma co sie kłócić polecam 12 małp jeśli nie widziałaś :P

olalalala

Nie, nie zawsze. Praktycznie nigdy.

olalalala

Pitt nie gra dużo twarzą po prostu. To, że potrafi pokazał choćby w 12, ale na ogół mimika jest oszczędna. Natomiast znakomicie wczuwa się w rolę, bardzo dobrze gra ciałem. Emocje też potrafi ukazywać. Z talentem aktorskim się nie zgadzam, ale z poker face'em to masz rację.

BushidoBeliever

Całkowicie się zgodzę:) może faktycznie mało przekazuje mimiką, ale wydaje się bardzo prawdziwy jako całość. wnosi ogromna dynamikę do scen, a jego ruchy i gestykulacja całkowicie oddają postać. Poza tym Ma ogromny talent komediowy:) nawet w poważny film wnosi powiew chłopięcego i zawadiackiego humoru:) W Tajne przez Poufne dał czadu, a w Podziemnym Kręgu też było kilka dzięki niemu zabawnych scen:)

olalalala

Obejrzyj sobie Drzewo Życia, Maneyball i Tajne Przez Poufne. Zwróć uwagę jak diametralnie różne role miał do zagrania, czy to głupkowatego trenera fitness, menagera czy nadgorliwego ojca, wszędzie wypadł świetnie i przekonująco. To że nie dostał jeszcze Oscara to hańba dla akademii.

bezimienny

podejrzewam ,że jesteś fanem Brada

olalalala

co to ma do rzeczy czy jest fanem czy nie? nie trzeba być fanem Pitta, żeby docenić go jako aktora. z twojego postu raczej wynika, że jesteś do niego uprzedzona, bo serio nie przypominam sobie, żeby ktoś zarzucał mu, że nie wykazuje emocji. a pisanie, że w każdym filmie gra tak samo o jednym z najbardziej wszechstronnych aktorów jest już zupełnie bez sensu..

olalalala

poza tym, że to twoja opinia to moim zdaniem przykład klasycznego szukania problemu tam gdzie go nie ma. przynajmniej po stronie aktora : )

12 małp, podziemny krąg, kalifornia, przekręt, siedem, wichry namiętności, siedem lat w tybecie (dla mnie obok małp chyba jego najlepsza rola) - nawet nie lubiąc klimatu tych filmów nie można, zakładają że umie się być obiektywnym, nie dostrzec talentu gościa, który przed aktorstwem sprzedawał ulotki na ulicy. polecam obejrzeć jego pierwsze filmy i te ostatnie. jest diametralna różnica.

dla mnie osobiście przykład aktora, który dojrzewa z roku na rok. nie jestem jego wielkim fanem, nie mam zresztą żadnych idoli, ale nawet zestawiając go z najlepszymi nazwiskami po obu stronach oceanu to nie jest chyba tylko przeciętny.

użytkownik usunięty
olalalala

Kobieto lub mężczyzno nie znasz się, albo nie widziałaś z nim zbyt wielu filmów - ja widziałem 12/ nota 8.0.

Pitt potrafi zagrać wszystko, i jest bardzo wyrazisty.

Moim zdaniem to Pitt jest w top3 wśród aktorów obok Pacino i De Niro - a pamiętam o takich nazwiskach jak Bridges, Nicholson, Depp, Oldman, Clooney (akurat zwolennikiem jego talentu nie jestem), Spacey, Crowe, Hopkins, Pesci, Connery, Gibson, Ford, Northon i wielu innych wielkich, ale nie aż tak wielkich jak Pitt moim zdaniem. Są genialni, ale wydaje mi się, że Pitt jest lepszy

olalalala

A według mnie jest jednym z niewielu aktorów o wyjątkowo plastycznej twarzy, a do tego o niesamowitej umiejętności modulacji głosu. Polecam 12 Małp, Przekręt, Fight Club, Bękarty Diabła, Zawód:Szpieg. Dziękuję

olalalala

Lol, polecam obejrzeć Zabójstwo Jessy'ego Jamesa przez tchórzliwego Roberta Forda, Tajne przez poufne, 12 małp