Brigitte Bardot

Brigitte Anne Marie Bardot

8,1
1 875 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Brigitte Bardot

o Bardot

użytkownik usunięty

skąd wam przyszło do głowy, że Bardotka ma na nazwisko C. Javal???? Brigitte Bardot to jej prawdziwe nazwisko; przecież takie samo nosił jej ojciec, dziadek, itp...

Camille Javal - to postać, w którą Brigitte wcieliła się w jednym ze swoich filmów, bodajże w "Pogardzie". Też mnie zastanawia dlaczego niektórzy sądzą, że to jej prawdziwe nazwisko np. mam artykuł w którym jest tak właśnie napisane i który co ciekawe pochodzi z "Tele Tygodnia"...

Brigitte Bardot to na prawde Camille Jeaval. Moja koleżanka Kamila czytała kiedyś o sławnych osobach noszących to imię i tam wlasnie bylo Brigitte Bardot. Czytała tak w ksiedze imion na interii.

pozdrawiam

Angel_9

a macie z nią jakies filmy,jesli tak piszcie na gunsiara@wp.pl

Ostatnio zainspirowałam się nią i jak chcecie looknąć to na mojego bloga zapraszam!

AnGel i inni - Brigitte Bardot od zawsze nazywa się BRIGITTE BARDOT , jakiś cymbał w poszukiwaniu sensacji napisał bzdurę i powielają to inni , a wystarczy tylko po pierwsze znać biografię BB , albo przeczytać np. Jej "Inicjały BB- Pamiętniki" tam na samym początku jest Jej biografia.
Jej ojciec nazywał się Louis Bardot (zmarł 1975r.), rodzina Bardot ze strony ojca była dość liczna i też BARDOT.

Jean Luc Godard powiedział w trakcie kręcenia 'Pogardy', że Bardotka tak bardzo utożsamiła się ze swą filmową postacią, że aż 'stała się' Camille Javal. Od tamtej pory krąży ta legenda jakoby B.B. nazywała się tak jak Jej filmowa postać. W sumie nie wiem dlaczego, ani film ani ta postać nie są warte szczególnej uwagi.