Ten wybitny aktor na skalę krajową, wywodzi się z Łodzi. Błyszczy w łódzkim Teatrze Jaracza, brawurowo odgrywając każdą przydzieloną Mu rolę. Pan B. Wrocławski jest, moim zdaniem, najznakomitszym aktorem teatralnym dzisiejszych czasów i nie bez powodu zasiada we władzy Łódzkiej Szkoły Filmowej.
Niemalże każda ze sztuk z Jego udziałem zdobywa liczne nagrody w konkursach przeglądowych na terenie całej Polski. Przedstawienia wystawiane są zarówno w Polsce, jak i za granicą.
Wszystkich tych, którzy mają możliwość wybrać się na jedną ze sztuk, gorąco do tego zachęcam i polecam: „Sex prochy rock & roll”, „Czołem wbijając gwoździe w podłogę”, „Obudź się i poczuj smak kawy”, „Toksyny” (u boku świetnego, młodego aktora Sambora Czarnoty), ”Wujaszek Wania” (u boku wielu znakomitych łódzkich aktorów m.in. Anny Sarny) i wiele innych.
Dzisiaj bylam na "opowiesci z lasku wiedenskiego" w teatrze jaracza. Bronislaw Wroclawski byl niesamowity! Gral cudownie! Jest naprawde znakomitym aktorem. Grali tam rowniez wymienieni przez ciebie Sambor Czarnota i Anna Sarna, rownie niesamowici. Bardzo polecam tę sztuke!
Mogę tylko powiedzieć, że popieram w całości, choć muszeę przyznać, że Jego rola w "Śmierci Komiwojażera" (Teatr Jaracza - zapraszam łodzian i nietylko :) nieodparcie kojarzyła mi się z którąś z postaci "Sexu..." albo "Czoła..."..
Nie zmienia to jednak faktu, że zawsze z przyjemnością oglądam jego występy :).