Bruce WillisI

Walter Bruce Willis

8,0
95 386 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Bruce Willis
Untitled_Gangster_Reboot

on miał raka..

aniela_alfons

Chyba Ty miałaś raka. On jest łysy, bo po prostu wyłysiał. Można to zaobserwować w kolejnych częściach Szklanej Pułapki od 1 do 4, jak łysienie go dopadło. Widocznie miał słabe cebulki włosowe.

Untitled_Gangster_Reboot

Mi się wydaje, że od 2000 roku, gdy nagrywał film ,,Niezniszczalny'', wtedy już był całkiem łysy.

użytkownik usunięty
karoman4

Tak też to kiedyś zauważyłem od 2000 już w pierwszej część Jak ugryźć 10 milionów miał mniej włosów.

Ale autor tematu pytał kiedy całkiem wyłysiał. Nie jestem pewna, ale właśnie w ,,Niezniszczalnym''. Ale np w filmach ,,Włamanie na śniadanie, Wojna Harta, Alpha dog, Sin city, czy Ktoś bardziej obcy'' miał włosy [chyba że to były peruki, ale to nie wyglądało nawet jak peruki]

karoman4

Nono, żeby "karoman4" nie wiedziała takich istotnych kwestii? Włączam się do dyskusji, a więc:
Po raz pierwszy Willis zaprezentował nowe uczesanie na potrzeby filmu "Pulp Fiction" (1994). Mimo, iż nie dostał oskarowej nominacji za kreację Butcha, to tak naprawdę krytykom było "łyso", że aktorskiego trudu Bruce'a nie docenili.
Po raz drugi Bruce Willis ogolił głowę na potrzeby filmu "12 małp" (1995). W "Szóstym zmyśle" (1999) po raz ostatni wystąpił we "własnych" włosach, ale we wszystkich kolejnych filmach, od "Tylko milośc" (1999) począwszy, Bruce miał już tylko "pożyczone" włosy, hehe. Wiadomo, że nie zapuściłby aż takiej fryzury, jaką miał chciażby we "Włamaniu na śniadanie" (2001), czy "Alpha Dog" (2005). Spece od charakteryzacji spisali się w prawie w każdym filmie (no może z wyjątkiem "Ktoś całkiem obcy" (2007), gdzie obok źle obsadzonych ról, ktoś równie źle "obsadził" tupecik na głowie Willisa - wyglądał równie kiepsko, jak cały film).
ps. A pamięta ktoś z Was młodych fanów "Cztery pokoje" (1995)? Willis zagrał wówczas epizod w noweli Quentina Tarantino. Nazwisko Bruce'a nie pojawia się w napisach końcowyh, za to nazwisko fryzjera Willisa tak :) Teraz już chyba nie musi on zatrudniac fryzjera, hehe. W nadchodzącym filmie pt. "Moonrise Kingdom" (2012) Bruce ponownie ma nieswoje włosy, przez co jest trudny do zidentyfikowania, ale my wiemy, że to stary, poczciwy Bruce :)
Pzdr!

Bruce84

OK, dziękuję Koledze '' po fachu '' za wyjaśnienie. Widać jak Willis z Willisem się dogada ;-)
Tak w '' Pulp fiction i 12 małp'' był łysy. Źle zrozumiałam pytanie autora, ale ok, już jest w porządku.
A w tam gdzie miał '' pozyczone włosy '' to nawet tego nie widać, że to są sztuczne. Ja bym się dalej upierała, że to są jego ;-D Aj te triki aktorskie ;-)
Pozdrawiam również ;-)