Charles BronsonI

Charles Dennis Buchinsky

8,2
9 236 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Charles Bronson

Jestem jego wielkim fanem, mam wszystkie części Życzenia Śmierci na komputerze. Dla mnie ten aktor ma charyzme jakiej niema nikt inny. Wiekszość osób w moim wieku podnieca sie filmami typu szybcy i wsciekli itp. Ale ja wole stare klasyki, szczególnie z Charlsem. Ostatnio leciało w tv Posłaniec Śmierci, świetna rola. Niewiem w czym tkwi moja fascynacja, ale po prostu ten człowiek ma coś w sobie, co przyciąga widza.

Kisstofer

Zgadzam się w 100% ;)

Kisstofer

Heh, no to jest nas trzech. Filmy kręcone dziś, to jednak nie to samo...

Kisstofer

no to jest nas 4 :D Charles był świetnym aktorem, najbardziej podobała mi się jego rola w "Pewnego razu na dzikim zachodzie"

ZycieCarlita

w "Pewnego razu na dzikim zachodzie" jako "Harmonica" jest lepszy niż Clint w "Za garść dolarów" (nie oglądałem 2 i 3 części trylogii dolarowej)

I zgadzam się z wami Charles był świetny a kiedyś były lepsze filmy (muzyka i samochody też, ale to tak apropo)

Zuy_pan_muzgodestroktor

Wyczytałem gdzieś, nie pamiętam gdzie, że wszystkie wielkie role w westernach Eastwooda, były najpierw proponowane Bronsonowi, więc... Clint, przy całym szacunku, wyrósł trochę z łaski Bronsona.

squeeze2

mówisz tutaj o wspomnianym przez ze mnie "za garść Dolarów" może bronson był lepszym aktorem, ale może dobrze że odmówił roli w "Za garść..." bo wtedy popularności nie zdobył by Clint i nie mieli bysmy tylu świetnych filmów z Eastwoodem od Brudnego Harrego aż po Gran Torino.