Niesty dla mnie ta pani nie ma jakiegos wybitnego talentu aktorskiego i moja opinia nie wynika tu z zazdrosci - ogladalam kilka filmow z jej udzialem jak: Adwokat diabla,Nazywal sie Bagger Vance,Zona astronauty, Uwiklany,Wloska robota,Przez 24 godziny,Slodki listopad czy oslawiony Monster - I naprawde nie rozumiem tych zachwytow.
W kazdym filmie ma te same gesty,powtarzajacy sie wyraz twarzy,podobna maniera,itd.
Jest co prawda wiele aktorek ktore maja oszczedny sposob gry,ale mimo to sa wiarygodne i potrafia przekonac do siebie widza,niestey ja w przypadku Charlize tego dojrzec nie moge.
Nie chodzi tu nawet o jej uroda,bo wcale nie musi przeslaniac talentu,
ale nawet w Monster nie potrafila mnie dosatecznie zachwycic,szczerze powieidziawszy dobra rola,ale bardziej Oscar za charakteryzache sie nalezal.Juz bardziej aktorsko spisala sie wedlug mnie Christina Ricci ktora grala tam jej kochanke,Selby.
Niestety nie zgodzę się. Moim zdaniem w Monsterze pokazała klasę. Zgadzam się, że nie we wszystkich filmach w jakich grała pokazywała się z dobrej strony. np Żona Astronauty (słabo) ale to co pokazała w Monsterze zasługuje na uznanie. Interesującą kreację stworzyła w filmie ''Siła i Honor''
Ja się zgodzę z założycielem tematu co do tego, że można zaobserwować te same gesty itd. Ale u większości aktorów to widzimy. Ci u których to się nie pojawia nazywamy niepowtarzalnymi - jak Gary Oldman, Cate Blanchett, Geofrey Rush, Johnny Depp. Tylko teraz jest kwestia czy środki którymi się posługują, są przekonujące? dla mnie Charlize jest przekonująca. Nie wiem czy tu w grę wchodzi kwestia gustu, może. Te filmy, które tu zostały wymienione są na prawdę dobre, zwłaszcza 24 godziny.