Chris Colfer

Christopher Paul Colfer

8,2
1 565 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Chris Colfer

W Polsce żaden małolat nie odważyłby się zagrać takiej roli jak On w Glee.. Jest przekonujący ;)

amosaro

Zgadzam się, u nas człowiek za taką rolę miałby przesrane... Niestety. Podziwiam chłopaka :)

ilyjohnny

Bardziej podziwiam za szczerość, jeżeli chodzi o jego prawdziwą orientację (on naprawdę jest gejem). Rola to rola - wiadomo, że ciężka, ale móc otworzyć się w tym wieku i przyznać do odmiennej orientacji - brawa tutaj za odwagę.

amosaro

jest swietny, uwielbiam go;p jako kurt jest genialny , mina jak mercedes zbila mu szybe w aucie-bezcenna;p

gemma_92

Całkowicie zgadzam się z powyższym. Uwielbiam go jako Kurta w Glee i popieram osoby mówiące, że Glee czegoś by brakowało gdyby tam Chrisa nie było ;q

amosaro

Zgadzam się z powyższymi. Ktoś tutaj pisał, że on na prawdę jest gejem. To tak na pewno? (nic nie mam do gejów, ale granie geja, a bycie gejem to jednak zupełnie co innego)

A co do jego roli w Glee - wg najbardziej barwna postać w tym serialu. Niestety daleko Glee do Skins, to jednak inne seriale

TylerPL

Tak, przyznał się do bycia gejem w jednym z wywiadów.

TylerPL

Jeżeli porównujesz Glee do Skinsów, to tak jakbyś porównywał Matkę Boską z Dodą.
Pozdrawiam.

spines

W Polsce Obuchowicz grał geja i jakoś nie ma przesrane, a koleszka z Glee jest chyba najbardziej barwną postacią w serialu, choć gra geja i podobno jest nim w życiu.

Etam

Tak, Chris jest gejem i mówi o tym otwarcie. W jednym z wywiadów przyznał, że niewiele się różni od Kurta, bo jego też od zawsze dręczyli w szkole z powodu jego orientacji.

Porównywanie Glee do Skinsów jest nietaktowne. Jednak nie ze względu na to, że ten drugi jest dobry, a pierwszy beznadziejny. Osobiście wolę obejrzeć Glee niż Skinsów, bo nie lubię obyczajowych seriali dla młodzieży, ale to są moje pokręcone gusta ;)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
baraqs

Jesteś homofobem, chcesz za to medal?

spines

ja tam kocham bezgraniczną miłością oba te seriale <3

spines

ha, dokładnie, dziekuje za wyręczenie mnie w odpisywaniu tej osobie :D

amosaro

Nie zgodzę się z tobą bo ja oddałbym wszystko za jego role, tyle że nie umiem śpiewać tak jak on ;P

PS: Nie, nie jestem gejem

ProPapo

Jeden z niewielu przypadków kiedy aktora i jego gre naprawde lubie ale nie znosze postaci jaka gra i to nie dlatego ze jest gejem w niej tylko dlatego ze kurt jest taki zalosnie stekajacym i zadufanym w sobie i swoich problmach snobem.

Wojo_fire

Hm, troche to dziwne. to Twoje odczucia po drugim sezonie?

bubble_factory

zrazilem sie mocno w pierwszym a w drugim znacaznie lepiej i wiecej grał ale mimo to watek kurta jest strasznie taki oklepany i jego zachowanie jest dziwne, zamiast poprosic przyjaciół o pomoc przenosi sie do szkoly gdzie mu sie podoba jakis koles i zabiera rodzicom kase, zwykly egoista, zbyt uczuciowy.

Wojo_fire

"zabiera rodzicom kasę". Że co proszę? Oni sami mu to zaproponowali , bo wyobraź sobie, że jesteś kimś takim jak Kurt, a w szkole tępią cię tylko dlatego, że jesteś gejem i się inaczej ubierasz. Koleś mu mówi, że go zabije, a on ma zostać w tej szkole? Jego przyjaciele próbowali mu pomóc, nie wyszło więc przeniósł się do innej szkoły i każdy rodzic, by tak postąpił. I nie dziwie się, że tak się stało bo biorąc pod uwagę obie opcje gdzie w jednej byłbym blisko swojej miłości i z drugiej strony bać się codziennie chodzić do szkoły to raczej oczywiste, że wybrałbym to pierwsze. Nie było w tym nic egoistycznego, poza tym wszyscy jesteśmy egoistami w niektórych sytuacjach.

A co do tego snoba to wyobraź sobie, że nie możesz wyrażać swoich uczuć, nie możesz podejść do dziewczyny i powiedzieć co czujesz po prostu nie możesz i musisz to tłumić w sobie. Jeżeli ktoś tu jest snobem w tym serialu to Rachel.

Wojo_fire

Zgadzam się z powyższym. Dziwisz mu się ?
Ja nie co z tego że tu ma tych przyjaciół ale w tej szkole nie były ludzi którzy darzyli go wielką sympatia- praktycznie nikt.
Codziennie musi się ukrywać, nikt nie bierze go na poważnie, ciągle słyszy że jest albo panienką albo pedałem. Biją go grożą mu. Nikt by tak nie chciał.

Wojo_fire

coz, jakby koleś zagrozil ze mnie zabije, pierwsza moja mysla nie byloby zwrocenie sie o pomoc do przyjaciol

ProPapo

Nie trzeba być gejem żeby dobrze zagrać geja, przykład: Darren Criss. Ja bym nigdy nie odważył się na taką role i myślę, że większość aktorów w Polsce też nie, toteż tym większy respekt dla Colfera;

amosaro

piszecie o odwadze, to rok 2009 gdzie filmy z gejami już nie szokują, a co powiecie o odwadze Ledgera, który zrobił to samo ale 1996 w filmie http://www.filmweb.pl/serial/Si%C3%B3dme+poty-1996-137342

amosaro

nie no on chyba naprawde jest pedziem. A tak po za tym to serial ssie...

Klasyczny

Warto jeszcze dodać, że gdyby nie Colfer roli Kurta w ogóle nie byłoby w serialu, bo takowa nie była na początku planowana. Chris przyszedł na casting do roli Artiego, ale twórcy znaleźli u niego taki potencjał, że dla niego wykreowali tę postać. :) Wydaje mi się, że Kurt jako bohater zdecydowanie zmienił się na plus od czasów 1 sezonu, a Colfer jest jednym z lepszych aktorów w Glee. O czymś w końcu świadczy Złoty Glob na jego koncie.