Christopher NolanI

Christopher Jonathan James Nolan

8,7
32 484 oceny pracy reżysera
powrót do forum osoby Christopher Nolan

Wytłumacz bo nie widzę w tym filmie ŻADNEGO nowatorstwa. Wytłumacz mi.

neo_angin

Dlaczego więc Tarantino jest taki nowatorski?

użytkownik usunięty
Kempy235

Tarantino to kopiuje filmy

Kempy235

Sposób prowadzenia fabuły i budowanie filmów klasy A z filmów klasy B. Po "Pulp Fiction" pojawili się naśladowcy którzy też to robią. Nikt wcześniej tego nie robił. Zresztą stworzył jeden z najciekawszych scenariuszy wszech czasów.

polneri

Trudno wybrać, obaj robią świetne filmy.

polneri

a co, tylko tych dwoch znacie? EASTWOOD!

użytkownik usunięty
darkknightfan

EASTWOOD to robi kicz taki jak Kosmiczni kowboje, Oszukana czy Gran Torino, choć zdarzają mu się też ciekawe produkcje takie jak Rzeka tajemnic czy Bez przebaczenia.

Jeśli Eastwood robi kicz to co robi Nolan? Gó.wno?

polneri

Prezentują zupełnie inne nurty. Porównywanie ich to zbrodnia.

polneri

Co ma piernik do wiatraka?

Kempy235

Dwóch najlepszych reżyserów młodego pokolenia ,odmienne style ale ludzie różnie ich oceniają dlatego założyłem ten temat.

polneri

Zdecydowanie Tarantino... Facet robi ciekawe rzeczy. Jednym słowem, bawi się kinem, ma swój styl. Uwielbiam rozgryzać co z czego zaczerpnął. :-)

użytkownik usunięty
szczepan600

Ja tak samo. Oglądanie filmów Tarantino to niezwykła zabawa.

polneri

Idiotyczne pytanie. Tarantino to człowiek jednego filmu. Wyłącznie PF wytrzymuje próbę czasu, cała reszta jest albo średnia, albo śmieszna. Koleś ma swój styl, ale sam styl to za mało. Nolan póki co miażdży system, co film to przebój. Stawiam każde pieniądze, że Quentin nawet nie zbliżyłby się do poziomu Burtonowskich Batmanów, Nolan go przebił.

Pulp Fiction+ Sin City+ Jackie Brown vs Incepcja+ Batman Początek+ Mroczny Rycerz+ Memento+ Bezsenność+ Prestiż = 3:6

Ilość gniotów: 4 pokoje+ Grindhouse+ Bękarty Wojny vs brak = 3:0

użytkownik usunięty
polneri

Tarantino

polneri

https://www.youtube.com/watch?v=lBYtjY07WXg

polneri

Obaj tak samo słabi i przereklamowani. Jadą na jednym filmie latami, a reszta gnioty.