Christopher NolanI

Christopher Jonathan James Nolan

8,7
32 485 ocen pracy reżysera
powrót do forum osoby Christopher Nolan

Wszytko na to wskazuje że zdobędzie 3, góra 4 statuetki w kategoriach technicznych i to wszystko. Akademia schodzi na psy

no dokładnie, to samo ze złotymi globami tym razem dla social network..no ludzie, nie trzeba się znać na filmach żeby widzieć kto włożył więcej pracy w film i który jest zwyczajnie lepszy, tutaj nie ma żadnych wątpliwości.

DLoN92

Zgadzam się w 100 % procentach z przedmówcami. Nolan wykonał kawał doskonałej roboty przy Incepcji. Polecam obejrzeć filmik na Youtube "Make of Inception" http://www.youtube.com/watch?v=YSBqXtOco5g&feature=related , gdzie znajduje się wywiad z Nolanem i przebieg prac przy według mnie jednym z najlepszych filmów ubiegłego roku.

warzachew

Coś go Akademia nie lubi :)

Incepcja jest niesamowita , mam wrażenie że pare wątków jest
bardzo podonych do Shutter Island ale mozę to tylko moje widzi misie

użytkownik usunięty
DLoN92

Oby pan Nolan za bardzo się nie zniechęcił i dalej tworzył na takim samym poziomie

ja myśle że Nolan w końcu kiedyś Oscara dostanie

mordoplejka

No chyba za całokształt...

B_janek

uważam że nolan ma potencjal aby zrobić NAPRAWDĘ DOBRY film

mordoplejka

Może po stworzeniu trzeciego Batmana (już przychodzą do świata informacje jakoby scenariusz "The Dark Knight Rises" przewyższał ten z TDK - przyznał to sam operator Willy Pfister) Nolan zakończy tworzenie widowiskowych blockbusterów w wielkim stylu (może 3 raz pod rząd zgarnie jego film świetne recenzje, i uplasuje się na długo w pierwszej dziesiątce rankingu IMDb), a potem zacznie tworzyć mniejsze kino jak "Prestiż" i "Memento", za co w końcu będzie mógł dostać swojego Oscara...

Juby_

W tym roku akurat Incepcja wręcz nie ma konkurencji(może po za True Grit, bo jak wiadomo akademia lubi braci).

no i tak też się stało gdzie Oscar za scenariusz... Porażka

DLoN92

Oskara za najlepszy film zrozumiem, ale Scenariusz Oryginalny i Muzyka to dla mnie zagadka. Nie uważam, żeby scenariusz King's Speech był lepszy od Incepcji (choć też wysoka klasa), a Oskar za muzykę to farsa. Nie od dziś jednak wiadomo, że Akademia ma często oceny co najmniej dyskusyjne.

Ocato

Zgadzam się co do scenariusza, natomiast jeśli chodzi o muzykę, to decyzja Akademii mnie usatysfakcjonowała( chociaż gdyby wygrało "127 godzin" lub "King's Speech" również bym nie narzekała). Hans Zimmer nieco już mi się przejadł.

użytkownik usunięty

Jestem jasnowidzem!!!!

zobaczcie sobie to http://www.youtube.com/watch?v=SZGpg_gVE9Y&feature=related+

Prawidłowo zostało to napisane w artykule na temat Oscarów na Filwebie. Akademia zawsze daje nagrodę za najlepy film i dla najlepszego reżysera tego właśnie filmu. Z racji tego, że Nolan nawet nie był nominowany nie spodziewałem się nagrody dla niego za najlepszy filmu. Tu bardziej mnie boli, że znów pominięty został Fincher - już od dawna mu się należy. Za to najbardziej boli mnie brak nagrody za scenariusz dla Nolana. I tu znów rację miał autor artykułu na Filmwebie - ludzie z Akademii to stare pryki nie znające się na filmach.

Midgardsorm

I zapomniałeś powiedzieć o montażu. Każdy film, który wygrywa Oscary, dostaje też tę nagrodę za montaż (lub przynajmniej jest nominowany). Incepcja nie dostała nominacji ani za montaż ani za reżysera. Tak więc dla mnie było jasne jak słońce, że Nolan wyjdzie z Kodak Theatre z niczym :(