Christopher NolanI

Christopher Jonathan James Nolan

8,7
32 484 oceny pracy reżysera
powrót do forum osoby Christopher Nolan

wiele naczytalem sie o Memento. zasiadam gotowy na swietny seans a nie moge wytrzymac 30 minut. chaotyczny film nie wiadomo o co w nim chodzi, akcja za szybko sie zmienia.
Mroczny Rycerz - ocena 7. dobre efekty, swietny Joker ale to nie jest ten Batman jakiego oczekiwalem. najlepszy jest ten stary z Nicholsonem, Keatonem. tu robi sie bardziej film sensaycjny, za duzo gadania, za czesto pokazywana policja itp. calkowicie stracil swoj klimat
Bezsennosc - niby nic nie mozna zarzucic ale film nie porywa. swietny Pacino, zreszta jak zawsze i w sumie tylko tyle. barddzo mi sie podobalo pokazane reakcje organizmu wywolane bezsennoscia i ...... tylko tyle. dobrze pokazana tak dobrze znana polakom strzyga.
biore sie za Incepcje. jak mi sie nie spodoba daje sobie spokoj z tym rezyserem.

staszek_peszko

"chaotyczny film nie wiadomo o co w nim chodzi, akcja za szybko sie zmienia"

<facepalm>

może po prostu się nie bierz za takie filmy, co?

staszek_peszko

Memento wymaga całkowitego skupienia, jeżeli nie możesz wytrzymać trzydziestu minut bo "jest chaotyczny", to ja się podpisuje pod tym co napisał adeck92 - nie bierz się za takie filmy.

staszek_peszko

zanim dasz sobie spokój z tym reżyserem - to proponuje obejrzeć moim zdaniem jego najlepszy film '' The Prestige ''

pozdrawiam

staszek_peszko

Mnie z filmów Nolana najmniej podobała się właśnie bezsenność. Jakoś tak nie czułem w nim Nolana. Inne filmy są genialne i jeśli ktoś lubi filmy z nieco pokręconą fabułą i świetnie zbudowanymi bohaterami to polubi filmy Nolana.
Co do Memento to zwyczajnie chyba nie zrozumiałes tego filmu, bo w tym tkwi jego świetność, że akcja jest poprzestawiana. Jak dla mnie świetny film