wiele naczytalem sie o Memento. zasiadam gotowy na swietny seans a nie moge wytrzymac 30 minut. chaotyczny film nie wiadomo o co w nim chodzi, akcja za szybko sie zmienia.
Mroczny Rycerz - ocena 7. dobre efekty, swietny Joker ale to nie jest ten Batman jakiego oczekiwalem. najlepszy jest ten stary z Nicholsonem, Keatonem. tu robi sie bardziej film sensaycjny, za duzo gadania, za czesto pokazywana policja itp. calkowicie stracil swoj klimat
Bezsennosc - niby nic nie mozna zarzucic ale film nie porywa. swietny Pacino, zreszta jak zawsze i w sumie tylko tyle. barddzo mi sie podobalo pokazane reakcje organizmu wywolane bezsennoscia i ...... tylko tyle. dobrze pokazana tak dobrze znana polakom strzyga.
biore sie za Incepcje. jak mi sie nie spodoba daje sobie spokoj z tym rezyserem.
"chaotyczny film nie wiadomo o co w nim chodzi, akcja za szybko sie zmienia"
<facepalm>
może po prostu się nie bierz za takie filmy, co?
Memento wymaga całkowitego skupienia, jeżeli nie możesz wytrzymać trzydziestu minut bo "jest chaotyczny", to ja się podpisuje pod tym co napisał adeck92 - nie bierz się za takie filmy.
zanim dasz sobie spokój z tym reżyserem - to proponuje obejrzeć moim zdaniem jego najlepszy film '' The Prestige ''
pozdrawiam
Mnie z filmów Nolana najmniej podobała się właśnie bezsenność. Jakoś tak nie czułem w nim Nolana. Inne filmy są genialne i jeśli ktoś lubi filmy z nieco pokręconą fabułą i świetnie zbudowanymi bohaterami to polubi filmy Nolana.
Co do Memento to zwyczajnie chyba nie zrozumiałes tego filmu, bo w tym tkwi jego świetność, że akcja jest poprzestawiana. Jak dla mnie świetny film