Chodzi mi o jego najlepszy film ale jako reżysera?
Jakie są wsze typy?
I czy według was jest lepszym aktorem, czy reżyserem?
Pozdro!
Mnie podobał się w trylogii S.Leone oraz jako Brudny Harry.Bardzo podobał mi się także w "Oszukanym".
W ogóle,to bardzo lubię filmy z jego udziałem. Eastwood to klasa sama w sobie.
Ktoś tutaj napisał,że Clint nie potrafi grać oraz,że nie jest przystojny.
Kobieto,przecież on emanuje charyzmą i zmysłowością. To kwintesencja męskości. I wolę jego surową,męską urodę,niż cukierkowy wygląd wampira ze "Zmierzchu",którego wymieniłaś jako dobrego i przystojnego aktora. Swą grą też nigdy nie dorówna Eastwoodowi.
Jeżeli masz pisać takie bzdury,lepiej nic nie pisz.
Jeśli tekst o uszczypliwości skierowany był do mnie,to powinno być napisane "uszczypliwa". Jestem bowiem kobietą.
jak dla mnie clint to dobry aktor i świetny reżyser ,najlepsze jego filmy to Bez Przebaczenia,Za wszelką cenę i Rzeka Tajemnic.
Patrząc na Twoje wypowiedzi, słownictwo i na filmy jakie oceniłaś na 10 to uważam, że powinni robić psychotesty dla wszystkich, którzy chcą założyć konto na FW.
Bez przebaczenia, Gran Torino i Za wszelką cenę. Filmy niezwykłe, które z pewnością przejdą do historii kina. Również niezapomniane kreacje aktorskie Eastwooda w tych filmach zasługują na uznanie. Jeden z geniuszy kina!
Robert Patinson w sadze "Zmierzch" też przejdzie do historii a wygląda lepiej niż Eastwood.
Bracia Mroczek także zagrali swe życiowe role w serialu i są lepsi niż ten stary dziad.
Wiesz, ja nie traktuję ludzi przedmiotowo, więc patrząc na nich nie rozpatruję ich na początku jako obiektów seksualnych, więc nie nie mogę Ci odpowiedzieć na to pytanie.
O, i jestem facetem.
Stary z kim Ty się kłócisz?? Przecież to jest fikcyjne konto do prowokowania. Nikt nie jest aż tak beznadziejnym bezguściem żeby dawać 10 mroczkom a 1 Eastwoodowi. Zresztą co ja Ci będę pisał. Popatrz na "ulubione" na tym koncie a dojdziesz do tego samego wniosku co ja. Aha a jakby komuś przyszło do głowy pisać że o gustach się nie dyskutuje to ja dorzucę dalszą część. Gdy się ich nie ma.
Wg mnie najlepszy ego film to "wzgórze rozdartych serc" ale lubie wszystkie jego filmy jeszcze mam kilka do obejrzenia
Widzę, że mało osób wspomina tu o "Brudnym Harrym". Szkoda, bo to bodajże jego najważniejsza rola, obok "dolarowej trylogii" oczywiście.
Wszystkie czesci o Brudnym Harrym,Bez przebaczenia.Jest jednym z moich ulubionych aktorow.Oby jeszcze zrobil kilka filmow :)
Robić to może kupe ale nie filmy bo sie nie nadaje do tego. Jest kiepskim reżyserem i jeszcze gorszym aktorem. W dodatku jest brzydki jak cholera i sto chujów
Eastwood brzydki...?! Rozumiem, że w wieku 80 lat nie można być pociągającym, ale trzeba zobaczyć go w nieco młodszym wieku. Jeden z najprzystojniejszych aktorów, jakich znam! (Tak, jestem kobietą :]). Robi na mnie pozytywne wrażenie jeszcze na filmach sprzed 20 lat, a już okres westernowy to... cudny po prostu :
Swoją drogą - słownictwo masz nieprzeciętnie wręcz wyszukane...
Zgadzam się z Tobą. Eastwood jest wspaniały. I również uważam go za przystojnego.
A gosiagosia ma bardzo żałosny gust. Zobacz jakie filmy i jakie osoby ma w ulubionych.
"Bardzo żałosny gust"? Czyli ty masz mniej żałosny gust, a ja bardziej żałosny, czy jak to się odmienia?
Najepszy film w jakim zagrał: Dobry, zły i brzydki
Najlepszy jego film: Bez Przebaczenia
JEST LEPSZYM AKTOREM NIŻ REŻYSEREM
Najlepiej zagrał w: Brudny Harry/Dolarowa Trylogia.
Najlepszy film: Unforgiven
Nagroda specjalna dla gosiagosia333 za nieprzeciętne umiejętności trollingu xP
Widzę, że odkopałeś stary temat. Ale dobrze, coś ostatnio cicho na tym forum. Żeby nie było, że pisze post bez wnoszenia niczego do dyskusji - moja lista
Top aktorski:
1. Bez przebaczenia
2. Za wszelką cenę
3. Oszukany
4. Co się wydarzyło na Madison County
5. Gran Torino
6. Wyjęty spod prawa Josey Wales
7. Różowy cadillac
8. Honkytonk man
9. Biały myśliwy, czarne serce
10. Pula śmierci
(trylogia dolarowa to świetne filmy, ale bądźmy szczerzy, nie są one szczytem aktorskich umiejętności Clinta)
Top reżyserski
1. Bez przebaczenia
2. Gran Torino
3. Mściciel
4. Honkytonk man
5. Doskonały świat
6. Rzeka tajemnic
7. Oszukana
8. Za wszelką cenę
9. Biały myśliwy, czarne serce
10. Listy z Iwo Jimy
Top kompozytorski
1. Za wszelką cenę
2. Grace odeszła
3. Bez przebaczenia (za sam "Claudia Theme" - resztę muzyki skomponował Lennie Niehaus)
4. Honkytonk man (podobnie jak wyżej, tylko część kompozycji)
5. Rzeka tajemnic
6. Co się wydarzyło w Madison County
7. Medium
8. Sztandar chwały
9. Wzgórze Rozdartych Serc
10. Bronco Billy
trudno powiedziec? mozna wymieniec jeden czy wiecej? ja wymienie 4 moje faworyty: gran torino, heartbreak ridge, unforgiven, letters from iwo jima