Piszcie, który film z Colinem jest waszym ulubionym i dlaczego oraz w
którym wyglądał najlepiej. Potem podliczymy głosy i ogłosimy wyniki.
Jeśli chodzi o ulubiony film to zdecydowanie "Dziewczyna z perłą", zachwyciła mnie historia życia Vermeera, pięknie ukazana miłość i niesamowite zdjęcia.
Natomiast najlepiej wyglądał w "Dzienniku Bridget Jones" bo grał tam takiego sztywnego angola i obdarzał Bridget niejednoznacznymi spojrzeniami (każdej kobiecie chyba miękkły od tego widoku kolana).
Ja najbardziej lubie Dziewczyne z perla za wszystko praktycznie- swietne aktorstwo, zdjecia, nastroj, muzyke i to niesamowite napiecie miedzy Griet i Janem, a takze Tumbledown i Apartament zero ktore widzialam gdy bylam u kuzynki w Londynie. Co do drugiej czesci to facet mi sie zawsze i wszedzie podoba, ale zajebisty byl w To wlasnie milosc, totalnie zakrecony i tak fajnie sie zloscil w tej scenie przed lotniskiem w Marsylii gdy ta babka wlazla mu do tej taryfy. No i w Bridget Jones Diary byl swietny, kawalek z urodzinami byl fajny, gdyby na mnie raz tak spojrzal jak na Zellweger to bym sie stopila jak czekolada. A propos Bridget to tylko dla Colina wysiedzialam na The egde of reason bo strasznie powiem szczerze bylam zawiedziona tym filmem i niestety nie podobal mi sie wcale a wcale.
Dzieki za udział w mojej ankietce. W sumie to chyba nie cieszy się ona zbyt dużym powodzeniem :( Ciekawe czemu? Niby na filmwebie Colin jest lubiany, oddawane jest na niego dużo głosów, ale jak ktoś chce o jego (ogólnie pojętej) osobie pogadać to nikogo nie ma. Dupa, a nie fani. Obejrzeli Bridget Jones i oprócz jego urody nic innego w nim nie widzą i nie doceniają jego talentu.
Taaaaa, mi Colin też zawsze się podoba. Taki boski się urodził i nikt nic na to nie poradzi. W "To właśnie miłość" jest świetny: do tej sceny na lotnisku, kiedy się wkurzył dodałabym jeszcze tą, kiedy wskoczył do jeziora i ten uśmiech kiedy ta portugalka przyjęła jego oświadczyny (uwielbiam kiedy Colin się uśmiecha - jak to widzę, sercę bije mi wtedy trzy razy szybciej).
Piszesz, że zawiodłaś się się na The edge of reson i wysiedziałaś tylko dla C. ale nie powiesz mi że dla niego nie było warto tego filmu obejrzeć.
Pozdrawiam
PS Wejdz na tą stronę i zagłosuj na Colina (jako najprzystojniejszego mężczyzny listopada 2004): http://www.hellomagazine.com/vote/mostattractiveman/month/index.html [www.hellomagazine.com/v ...]
hm, moj glos raczej nic nie poprawi, colin prowadzi druzgocaca przewaga glosow nad innymi facetami:) ale zaglosuje
A mi najbardziej jednak podobał się w Dumie. Jak siedzi na sofie i patrzy na Lizzy to aż mi szkoda ze to nie ja.
Najlepszy film z Colinem, to zdecydowanie "Duma i uprzedzenie", a potem "Dziewczyna z perłą" oraz dwie części "Bridget Jones".
Dla mnie tesh był najlepszy w "Dumie". Chociaż uwielbiam go w innych filmach, pozostaję wierna Mr Darcy mmmmmm.....
The edge of reason nie mógł być zły, w końcu Colin tam grał :)
o, jeszcze "To właśnie miłość" i jego uroczo niezdarny skok do wody (a tak przy okazji to skąd właściwie u niego ta tendencja do skakania do jeziora?) Chyba sobie obejrzę ten film przed świętami :)
Colin jest the besciak i tak pozostanie. Najzabawniejszy byl w Bridget, ogolmnie to moj ulubiony film, ale w dziewczynie z perla byl przeslodki i to napiecie miedzy dziewczyna a nim bylo ekstra. Jednak wydaje mi sie ze tych 2 filmow nie mozna ze soba porownywac bo to filmy o sktrajnej tematyce. Polecam tez film z nim 'whats the girl wants' swietny. a musze obejrzec dume i uprzedzenie :) No KOCHAM COLINA!!!!!!!!!!
Ja tesh polecam "Czego pragnie dziewczyna" - Colin w obcislych skórzanych spodniach po prostu miodzio !!!
Wlasnie... te obcisle skorzane spodnie.,.. Mmmmm a polecam stronke o Colinie, znajdziecie duzo fotek tam:
www.colin-firth.prv.pl
Najlepszy jego film to zdecydowanie "Dziewczyna z perłą...", na drugim miejscu (a może właśnie na pierwszym.. "To właśnie miłość" no i oczywiście "dziennik Bridget Jones", zresztą wszystkie jego filmy są świetne :)
1) Duma i uprzedzenie. Bez pana Darcy'ego nie byłoby żadnej późniejszej dobrej roli, żadnych zachwytów i dużo mniej uroku osobistego. Od tego się zaczęło, serial bez niego straciłby pół wartości a Lizzy najprzystojniejszego faceta z najcudowniej zawikładym i uroczym kostiumowym (i nie tylko) charakterem).
2) Dziewczyna z perłą - mówcie co chcecie, że snuł się ze zbolałą miną i powtarzał te same miny - nigdy nie uwierzę. Rewelacyjny; mroczny, genialny, wrażliwy, zamknięty... Oto Vermeer jakiego można kochać, nie tylko za obrazy :)
3) Bridget Jones - dziesiąta woda po "Dumie", ale jaka urocza... Zwłaszcza dla miłośników książki i serialu, prawdziwy smakołyk. Mark uroczy, zabawny i taki angielski w najlepszym tego słowa znaczeniu. No i te reniferki.....
4) To właśnie miłość - niby powtarzanie poprzednich ról, ale ale ale... :-)
coooooś cudownego...Colin to zjawisko...uwielbiam go i bardzo sie ciesze ze jest Anglikiem bo nie znioslabym go jako Amerykanina a co do filmow-MIODZIO!!!!we wszystkich zargal cudownie i naturalnie...no i nie zrobil sobie zadnych operacji plastycznych...mwahahaa^o^
Zjawisko... Jasne. Nie bede oryginalna, Duma i uprzedzenie bije na glowe wszystkie inne :)) Moge ogladac bez konca ;)
Widziałam tylko "Dziewczynę z perłą, więc trudno mi obiektywnie ocenić. Wiem jednak jedno, jako Vermeer był niesamowity, przy minimum słów przekazał wszystko. Powalające!!!
Cóż, pokochałam go za "Dume i Uprzedzenie" i chyba ten serial juz na dobre zagości w moim sercu. Bardzo fajnie wyszedł w "Valmoncie" i "Dziewczynie z perłą" (wogóle role kostiumowe mu służą). A rolą w "Bridget Jones" po prostu mnie rozczulił (to zapewne sentyment do wcześniej wspomnianego serialu i książki). Do tego Brytyjczyk a ja jestem fanką wszystkiego co powstało w tym pięknym kraju, doliczmy do tego genialny głos, "te" oczy....Cudo!!!! Gdzie wyglądał najlepiej? Ja najlepiej oceniam epizod, w którym grał Szekspira w Czarnej Żmiji (filmie nie serialu)- "Blackadder Back and Forth". Małe a cieszy!!!he he he!!!
OBEJRZAłAM JUŻ KILKA FILMÓW Z COLINEM,I DLA MNIE JAK DO TEJ PORY JEST ŚWIETNY, WSPANIAłY ,BOSKI, NAJLEPSZY WE "WSZYSTKICH" - DLA MNIE JEST I POZOSTANIE NAJSEKSOWNIEJSZYM AKTOREM. A WRACAJĄC DO FILMÓW TO PEWNIE NIE OKAŻĘ SIĘ ZBYT ORYGINALNA I NA MIEJSCU
1) DUMA I UPRZEDZENIE
2)VALMONT
3)DZIENNIK BJ CZ.1
4)....CZEGO PRAGNIE DZIEWCZYNA - PEWNIE JAK OBEJRZĘ DZIEWCZYNĘ Z PERłĄ TO ZMIENIĘ ZDANIE , TYLE ŻE JESZCZE JEJ NIE WIDZIAłAM, WIĘC NIECH TAK POZOSTANIE
A NO I JESZCZE NIE WIDZIAłAM BJ - W POGONI ZA .... WIĘC ZMIENIĘ SWOJE TYPY, ALE TYLKO OD 2 MIEJSCA
PIERWSZE POZOSTANIE NIEZMIENNE PO "WSZE CZASY"
BOOOOOOSKI,BOOOOOOOOOOSKI,BOOO OOOOOOSKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!
no wiec gener4alknie rzecz biorac zgdzam sie z wszystkimi ze Colin jest slodziutki;). mi najbarzdiej podobal sie w "dziewczynie z perla" oraz "dziennik bridget jones " obie czesci. z drugiej uwielbiam scene kiedy odwiedza bridg w wiezieniu i jest w stosunku do niej taki chlodny i czuc odniego kipiace zazdrosc i milosc i w ogole cudna scena:D:D:D.
Ludzie kochani przecież On gra nie od dzisiaj. Jest taki film "Valmont" z 1989r gdzie można zobaczyć jak Colin Firth rozpuszcza damskie serca.... Można powiedzieć,że ten aktor gra oczami i głosem, to jest chyba jedna z mocniejszych jego stron. Kto nie widział niech zobaczy.
No i drugi chyba najbardziej znany - serial BBC "Duma i uprzedzenie" ("Pride and prejudice") - Właściwy człowiek we właściwej roli. Uczta dla fanów Colina Firth'a.
Ja uważam Go za naprawdę dobrego aktora. Przystojniaka. Itd.Itp...
Pozdrawiam wszystkich fanów Colina.
O tak jeśli chodzi o Valmonta to masz w zupełności racje. Szczególnie scena, w której Valmont dyktuje leżacej na łóżku Cecil list do kawalera Danceny. Moje serce nie oparło się wtedy urokowi Colina.
PS. Pozdrawiam i serdeczne dzieki za wszystkie wasze posty w tym temacie :)
zdecydowanie najlepszy był(pod wszystkimi wzgledami) w Dumie i Uprzedzeniu!!!!!!!!!!!!on po prostu wygladał tak zniewalajaco i władczo,że po prostu...mnmmmmmm....:D:D:D
Hej-od dluższego czasu śledzę karierę tego niesamowitego mena-i zdecydowanie jak dotad najlepsza jego rola to psychopatyczny i zagubiony Ben-oczywiście chodzi mi o film-TRAUMA. A co do wygladu-to przeciez w kazdym jednum obrazie wygląda niesamowicie. Pozdrawiam.
Bridget Jones zdecydowanie! Za te jego powloczyste spojrzenia, ktorymi wodzi kobiety na pokuszenie... :)
Jak na razie widziałam tylko kilka filmów z Colinem i cieszę się jak dziecko gdy mogę dorzucić jakiś kolejny. A z tym , które udało mi się już dopaść na pierwszym miejscu jest Valmont- młody Colin z boskim ciałem ( super jest scena - oczywiście oprócz tej gdy dyktuje list :)))- gdy w napadzie zlości wylewa całą wannę wody, a to macho!!!) i oczywiście "To właśnie miłość" - słodkie były jego lekcje portugalskiego i sama scena oświadczyn. Tak bardzo chciałam być na miejscu tej dziewczyny. A i jeszcze "Dziewczyna z perłą"- ta erotycznie napięta atmosfera między Janem i Griet. Aż mnie ciarki przechodziły...
Hmm... Moim ulubionym filmem z Colinem jest chyba "Dziennik Bridget Jones" chociaż "Czego pragnie dziewczyna" i "Duma i uprzedzenie" też są niezłe. Sądzę też, że to właśnie w tych filmach wyglądał najlepiej... Ach te jego spojrzenia... Ma cudowne oczka ^^ i ładny uśmiech ^^
On zawsze wygląda świetnie! Co do ulubionych filmów to nie będę oryginalna: "Duma i uprzedzenie" i "Dziennik B.J.". Pozdrawiam :)
nie ogladałam ani Dumy ani Dziewczyny z Perłą ale za to motyw jak jest ubrany w obcisłe czarne gacie ze skory i tanczy przed lustrem w Czego pragnie dziecwzyna - WYMIATA :D także charakter z Bridget... BOSKI :)
Musze ze wstydem przyznać że nie oglądałam Dumy i Uprzedzenia, co w szybkik czasie obiecuje zmienić....za to zachwycił mnie w dziewczynie z perła...poza tym lubie scarlett Johanson
Ja głosuje na dziewczyna z perłą
w Valmont aż tak mnie nie zachwycił
a w BJ...no cóż...był uroczy;)
Musze ze wstydem przyznać że nie oglądałam Dumy i Uprzedzenia, co w szybkik czasie obiecuje zmienić....za to zachwycił mnie w dziewczynie z perła...poza tym lubie scarlett Johanson
Colin...MMMMiodzio.....Filmy takie jak BJ, Duma i uprzedzenie czy Dziewczyna z perłą to kunszt gry aktorskiej. No i co tu dużo mówić dla olina można stracić głowę. I ten akcent...najseksowniejsza rzecz na świecie... Ale ja lubię jeszcze film Miłość Kibica, bo sama kocham angielską Premiership. I dobrze rozumiem Paula =] Peace :**
Mi się podobał we wszystkich filmach, które z nim widziałam, i jestem pewna, że by mi się spodobał w tych, których nie widziałam ;). Jest po prostu genialny.
Moim zdaniem w każdym filmie gra rewelacyjnie, ale oglądałam "Pierwsze zauroczenie" i muszę przyznać, że nie bardzo do tej roli pasował. Świetny w "Dumie i uprzedzeniu", "Związkach rodzinnych" i "Dzienniku B.J.". "Dziewczyny z perłą nie oglądałam. Pozdrowionka
Hmmm ostatnio podreperwałam swoje dotychczasowe osiągnięcia w ogladaniu filmów,w których grał udzian Colin^-^ W wszystkich oczywiście wymiatał^-^ Moje najlepsze to (oryginalna zresztą raczej ne będę):
1-......zgadnijcie;-D Duma i uprzedzenie
2-Dziewczyna z perłą
3-Dziennik Bridget Jones
4-To właśnie miłość
5-Czego pragnie dziewczyna
^-^ a teraz pozostaje polować na resztę,ponieważ jak patrzę na liste filmów z jego udziałem to zauważam jaką znikomą cząstkę wydali u nas ;-( a wy skąd je bierzecie?
ahaaaaa ostatnio oglądałam "Valmont" .Te spojrzenia Colina były cudne ,aż chciało się wskoczyć do tv*-* , a w "Bądźmy poważni na serio" podobała mi sie scena z śpiewem;-)
Z dwunastu które oglądałm mój ulubiony to "Duma i uprzedzenie" i "Dziennik Bridget Jones" cóż nie jestem oryginalna:P W "Dzienniku ..." wygląda najlepiej jak dla mnie, a zwłaszcza jak popija winko... ten wzrok ten uśmiech...mmmmmmmm Wiecie przecież o co chodzi:)A dlaczego "Duma i uprzedzenie" to mój ulubiony chyba nie musze tłumaczyć;)
Dzienniku Bridget Jones -
Jak dla mnie to on tu poprostu wprowdził taka kulturalna rywalizajję....
Poprostu text " Wyjdźmy na zawnątrz" powala :)
Jak dla mnie całkowicie the best wyghlądał właśnie w Bridget :)
W "Dziewczynie z perłą" jest niesamowity. Wspaniale eksponuje swoją tajemniczość i przekazuje emocje. Cały film ogólnie wzbudza niepowtarzalne wrażenia.