Colin Firth

Colin Andrew Firth

8,5
72 340 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Colin Firth

Co za nudny przewidywalny aktor... W Bridget i Dziewczynie nie zaprezentował kompletnie niczego oprocz tego ze był wypowiadal kwestie których sie nauczyl. Zero emocji, o mimice nie wspomne....

Buster Keaton dla ubogich

szefkas

O to właśnie chodziło. Miał nie wyrażać żadnych emocji. Obejrzyj np. film Trauma i dopiero porównaj.

szefkas

Oho, obejrzał jeden film i świeci. Przeczytaj książkę i się dowiedz jaki miał być Mark Darcy. Albo obejrzyj film Single Man.

szefkas

obejrzyj Dorian Gray to może ta jego wersja Ci się spodoba, chociaż i tak pewnie stwierdzisz że jest sztywny...

szefkas

Obejrzałam i to i tamto i to o czym nie wspomniałyście bo nie wiecie o tego istnieniu też:)
Książkę czytałam też.
Pani Mrs Firth prawdopodobnie jest stracona dla świata i bez reszty oddana swojemu amantowi. A gdzie miłość tam i brak obiektywizmu. Czego ślady zauważam też w pozostałych wypowiedziach.
Do chłopa tego się nie przekonam i już, chyba że mu vitaral wstrzykną dozylnie i dadzą jakieś leki antyautystyczne:)
Se żartnęłam:) nie linczujcie mnie aby:)

szefkas

Oh, bardzo możliwe, na pewno nie jestem obiektywna w ocenie tego aktora ;)

szefkas

No ja już z wielkim kijem lecę!
Po nicku pewnie widać, że ja też obiektywna nie jestem. Może się nie podobać (chociaż oczywiście mnie to trudno zrozumieć:), można woleć inny typ aktorstwa, ale tak w czambuł?? Colin grywał w rzeczach lepszych i gorszych, sam miał zapewne tego świadomość. Ja Dzienników BJ nie znoszę, a zdystansowana gra Colina to w ich adaptacji dla mnie jedyne światełko. Bardzo mi się podobało, jak jego grę (po kolejnym filmie) określiła moja mama - facet idealnie jest w roli, a jednak zawsze pozostawia wokół siebie delikatną mgiełkę tajemnicy, jest intrygujący.
Kciuki mi niedługo zbieleją od trzymania ich za powodzenie oscarowe Colina (chociaż te nagrody są rozdawane coraz bardziej bezsensownie).
Pozdrawiam

szefkas

Ja chyba też nie potrafię być obiektywna... Colin jest takich charakterystycznym aktorem, moim zdaniem uniwersalnym, ale wiele osób może drażnić jego sposób wymowy i taki 'sztywny styl' (choć akurat wiele jego ról tego wymagały neiwątpliwie) :)