Colin Firth

Colin Andrew Firth

8,5
74 082 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Colin Firth

Wyspy dały kinu wielu lepszych aktorów. Colin żadną "perłą" angielskiego aktorstwa nie jest.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
_Andrzej_

Ależ oczywieście , że jest wg mnie jest jednym z najlepszych aktorów . Zapraszam na mojego bloga
http://ehleifirthdumaiuprzedzenie.blog.onet.pl/

katarzynakp1

Młoda jeszcze jesteś, ale uwierz mi, nie jest. W "Dumie u uprzedzeniu" mógł zagrać znakomicie, ale jego kariera stricte filmowa nie obfituje w nadzwyczajne kreacje.

_Andrzej_

Nastolatką juz dawno nie jestem, ale nie zgodzę sie z tezą, że brak ciekawych kreacji Colina. Polecam nie tylko komedie (choć w tych rolach tez jest niezły) lecz np. Tumbledown, Conspiracy, Dziewczynę z perłą, Traumę, Gdzie leży prawda, And When Did You Last See Your Father? itp. W takich rolach, jak sam zresztą kiedyś przyznał w jednym z wywiadów - dziwaków, jest po prostu genialny! I nie jest na szczęście lalusiem...

sollange

Zgadzam się w całej rozciągłości z autorką powyższego posta. Właśnie obejrzałam "And When Did You Last See Your Father?" i jestem pod wrażeniem kreacji Colina. Trzeba jednak mieć talentu więcej niż "trochę" żeby tak doskonale umieć odnaleźć się w różnorodnych rolach jakie można znaleźć w jego filmografii.

_Andrzej_

Jest oglądała parę filmów z nim i bardzo mi sie podobały.

_Andrzej_

Pod tezą autora tematu podpisuję się rękami i nogami. Colin jest dobrym aktorem, ale tylko i wyłącznie dobrym. Miło się na niego patrzy, trochę gorzej słucha, ot i to wszystko.

_Andrzej_

bardzo dobry aktor, nie ma się czego czepiać. oczywiście jest wiele innych lepszych brytyjskich aktorów, ale Colin ma jeszcze czas się wykazać.

izak

Są aktorzy w jego wieku którzy już się o niebo bardziej wykazali- Oldman, Day-Lewis, Branagh, Fiennes (żeby wymienić tylko Brytyjczyków). Colin dobija pięćdziesiątki a znakomitej roli jeszcze nie miał. I wątpię czy dostanie bo potencjał w nim średni.

_Andrzej_

Moim zdaniem ma bardzo duż potencjał się świetnym aktorem
http://ehleifirthdumaiuprzedzenie.blog.onet.pl/