Colin Firth

Colin Andrew Firth

8,5
72 626 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Colin Firth

Colin jest świetnym aktorem, wczuwa się w swoje role a przy tym ten jego piękny zmysłowy głos...aż mnie ciarki przechodzą ;), ale w filmach ciągle jest go zdecydwanie za mało!

Agnes

Zgadzam się w zupełności co do talentu i urody! A co do tych ról to przydałoby się więcej ciekawych ról pierwszoplanowych. Spora część filmów z jego udziałem jest nieosiągalna. Na szczęście od czasu sukcesu "Dziennika B.J." jest lepiej. Colin nabrał nieco wiatru w żagle, zaczęły pojawiać się ciekawsze propozycje jak np. rola Vermeera w "Dziewczynie z perłą" czy podwójna rola w "Bądźmy poważni na serio" Parkera. Mam tylko nadzieję, że nie utknie po raz kolejny w filmach telewizyjnych, nie pozostanie aktorem drugiego planu albo nie zostanie zaszufladkowany jako aktor komedii romantycznych produkowanych taśmowo. Szkoda by było, bardzo! Choć nie przeczę, że bardzo miło jest posłuchać i popatrzeć na panaFirtha nawet jeżeli gra w przeciętnym filmie. Wszystko wskazuje jednak, że nie zniknie zupełnie jak to miało miejsce po premierze "Valmonta", i z tego ogromnie się cieszę i czekam na więcej!

użytkownik usunięty
Cherry3

Zgadzam sie! Za mało go! W "Dzienniku B.Jones" był najlepszy. Jak któraś z was ma do sprzedania "Duma i uprzedzenie" niech pisze :marys33@poczta.onet.pl

użytkownik usunięty
Agnes

Też tak myślę. Wydaje mi się, reżyserzy nie potrafia go docenić.

Agnes

Hehe, ale za to my go doceniamy, jest naprawde super aktorem:)
oglądał ktos ten film "Dziewczyna z perła"??warto obejrzec??słyszałam juz rózne opinie...

użytkownik usunięty
otd

mnie się szalenie podobał:)bardzo piękny film-malo dialogow, ale piękne ujęcia;)

OK, dzieki, w takim razie obejrze jak najszybciej ;]

Agnes

Tak... to swietny aktor i z wiekiem robi sie coraz lepszy. Co do wygladu, glosu, usmiechu, oczu nie bede sie wypowiadac bo po co? Facet jest tak swietny, ze zawsze jak go widze mysle o roznych, niezupelnie przyzwoitych rzeczach ;) To jedyny aktor ktory zrobil na mnie wrazenie kilka lat temu ( co pewnie zdziwi wszystkich nie rolą pana Darcyego choc to swietnie zagrana rola ) i tak juz zostalo do dzis. I zostanie zapewne na zawsze bo co moge powiedziec wiecej? Kocham tego goscia! ;)
p.s. macie racje , malo go. szukalam ostatnio filmow Trauma i Troyer i nie znalazlam. ciekawe czy zostana one u nas wydane chociaz na kasetach albo dvd? nie wiem czemu, ale jakos w to watpie...

gosia76

Witam
Cieszę się, że coraz więcej osób zauważa Colina. Ja sama uwielbiam go już kilka dobrych lat i bacznie śledzę każde jego nowe dokonania aktorskie. A nie mam co ukrywać, pan ten ma naprawdę dużo do zaprezentowania. Jeśli chodzi o dostęp do jego filmów to rzeczywiście jest on trudny(ja sama ściągałam "Dumę i uprzedzenie" przez praktycznie całe wakacje, ale było warto oczywiście). Wiele z nich było produkcjami telewizyjnymi i obejrzenie nich, praktycznie graniczy z cudem. Wszyscy wiemy również, że Colin nigdy nie był (i chyba nigdy nie będzie) aktorem kasowym, więc jego filmy nie są szczególnymi hitami na świecie (oczywiście oprócz przygód Bridget Jones 1 i 2). Jednak dla prawdziwego fana to tym większa radość, kiedy uda mu się obejrzeć coś bardzo trudnego do zdobycia.
Co do filmów "Trauma" i "Toyer" to ten pierwszy w kinach był wyświetlany tylko w W. Brytanii i powinien kiedyś wyjść na kasetach i dvd, a ten drugi tytuł dopiero będzie kręcony, więc wszystko przed nami i mam nadzieję, że doczekamy się go w nszych kinach.

Pozdrowienia dla wszystkich fanów Colina

PS Jeśli ktoś chciałyby pogadać o tym fantastycznym aktorze to jestem bardzo chętna nawiązać kontakt.