Daniel Dziorek

5,6
513 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Daniel Dziorek

Co mogę napisać na wstępie? Nie oglądam Rodzinki.pl, ale skłamałbym gdybym napisał: nigdy nie próbowałem oglądać. Próbowałem, ale okazał się to dla mnie serial po pierwsze nieśmieszny, po drugie infantylny, po trzecie przekoloryzowany i dalece odbiegający od jakichkolwiek realiów, po czwarte i najistotniejsze: nudny i dalece odbiegający od prawdziwych polskich seriali komediowych sprzed lat przy których pojawiał się szczery uśmiech. Miejsce Rodzinki.pl w rankingu najlepszych polskich seriali na Filmweb gdzie wyprzedza m.in. Czterdziestolatka czy 13 Posterunek to prawdziwy skandal. Czy znam Daniela Dziorka? Nie znam, pierwszy raz widzę jego zdjęcie, jego warsztat aktorski jest dla mnie kompletnie anonimowy i jak przypuszczam słabiutki z niego aktorzyna na miarę Musiała, Cichopek, Mroczków czy Karolaka. Tu nie ma nawet o czym mówić, dzisiejsze "gwiazdy" masowo produkowanych wątpliwej jakości serialów Telewizji Polskiej są przede wszystkim celebrytami i nie ma co od nich wymagać umiejętności wirtuozów polskiej kinematografii z lat 70, 80 czy 90. To są po prostu bardzo niskiej jakości "artyści" przeznaczeni do równie niskiej jakości produkcji, niejednokrotnie jak mam wrażenie brani na casting z łapanki. Ale jest coś co powoduje, że chcę przyznać Danielowi Dziorkowi najwyższą ocenę i dodać go do ulubionych, mianowicie: głośno zamanifestował coś, co jest bliskie sercu przytłaczającej większości polskiego społeczeństwa. Domyślam się, iż miał świadomość tego, że bardzo sobie zaszkodzi w poprawnie politycznej branży i tym samym może skazać siebie na przedwczesne zakończenie kariery. Nagonka która przetacza się dziś na niego jeszcze bardziej dowodzi i utwierdza mnie w przekonaniu, że najmniej tolerancyjni są ci, którzy najgłośniej się tej tolerancji domagają. I tak jak krzyż z Krakowskiego Przedmieścia musiał zniknąć, bo dzielił - tak tęcza z Placu Zbawiciela musi zniknąć i prędzej czy później zniknie, bo dzieli dziesięć razy mocniej. Absolutna mniejszość nigdy nie będzie narzucała swoich dewiacji przytłaczającej większości. Tak samo tyczy się to tęczowych jak również piewców ideologii gender. Inaczej biada. Brawo Daniel, że w tych czasach i tej rzeczywistości miałeś odwagę napisać to, za co spotkała Cię nagonka różnego rodzaju wątpliwie moralnych środowisk.