Danny Elfman

Daniel Robert Elfman

7,9
13 586 ocen muzyki
powrót do forum osoby Danny Elfman

Niesamowity motyw przewodni.Naprawde zakochałem sie w tym motywie bo po raz kolejny ten kompozytor pokazuje świetny owoc współpracy z Timem Burtonem.Cała ścieżka brzmi cudnie i gorąco polecam zapoznac sie z tą pracą ;)

A96

Tak, zdecydowanie jest geniuszem! Ta ścieżka dźwiękowa przyprawia mnie o dreszcze, coś niesamowitego... Jak i cały film zresztą;]

kietka

A już myślałem że tylko mnie się podobało :) Temat naprawdę świetny.

A96

rzeczywiście motyw przewodni który cały czas pląta się po ścieżce dźwiękowej jest powalający. Szkoda że poza Alice's Theme i kilkoma krótkimi motywami jest trochę nudno, kiczowato i mało oryginalnie. Jeszcze smutniejsze jest to że nie powstały motywy muzyczne dla głównych postaci- z tego co kojarzę na płycie pojawił się tylko Cheshire Cat i White Queen- a gdzie chociażby Czerwona Królowa, Kapelusznik czy Biały Królik? W sumie zawiodłam się- zarówno na filmie jak i na pracy Elfmana.

lady_of_the_flowers_1891

Jak dla mnie cały album jest świetny.Zarówno motyw przewodni (z pięcioma reprisami;),jak i pozostałe utwory.Elfman spisał się znakomicie,zresztą jak zawsze..;D

A96

Zgadzam się .... motyw przewodni jest cudowny taki magiczny :) Piękny..

Marzycielka13

Motyw przewodni znakomity, w moim telefonie jest w TOP 5;DD Swoją drogą: zauważył ktoś, że wspomniany track Cheshire Cat jest bardzo podobny do utworu z "Powrótu Batmana", gdy pojawia się kobieta kot???

użytkownik usunięty
A96

Może ktoś wrzucić link do tego utworu?

Do "Alice's Theme"? Proszę bardzo:

http://matteusz83.wrzuta.pl/audio/8n7ae5KRMhd/danny_elfman_-_alice_s_theme