Danuta Szaflarska

8,4
15 793 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Danuta Szaflarska

W ostatnich kilku latach od czasu premiery filmu Pora umierac sprzed 10 lat stała się znana, trzeba przyznać że filmografia nie powala, największa gwiazda lat 40-tych gdzie zagrała w najważniejszych filmach a potem...raczej przeciętna filmografia i małe role. Ta pani poświęciła raczej karierę dla teatru. Kilka ostatnich lat to po prostu było odliczanie ile jeszcze pożyje. Teraz pozostał już tylko Kirk Douglas.

_Bunuel_

Tak samo to widzę , wszędzie tylko mówi się o jej "pięknym" wieku i to Wielka sprawa . Szacunek się należy ale widz telewizyjny to może kojarzyć z epizodami Ps. Żółty Szalik to arcydzieło.

broly91

patrzę teraz na filmografię; często grała czyjąś matkę. od razu jak matka w polskim kinie to mi się kojarzy Adasia Miauczyńskiego z Dnia świra czyli epizodyczna rola. tak było też w przypadku Pani Danuty.

_Bunuel_

Na pewno kilka innych aktorek młodszych o 10,12 lat zagrało kilka ciekawszych ról i głośniejszych , ale tutaj chyba bardziej chodzi o samego człowieka i Teatr. Tak myślę .

broly91

gdybym robił ranking polskich aktorek to Pani Danuta byłabyt około 15-20 miejsca. Zdecydowanie lepsze były takie aktorki jak Teresa Iżewska, Barbara Krafftówna, Lucyna Winnicka, Teresa Szmigielówna, Anna Dymna czy oczywiście Krystyna Janda, która ma palmę pierwszeństwa.

_Bunuel_

Jakim trzeba być burakiem żeby napisać taki komentarz w dniu czyjejś śmierci, niezależnie od tego kto kim był....Może w dniu Twojej śmierci ktoś o Tobie powie......ten Pan był kiepski. A Janda ma więcej tupetu niż talentu. Jej gra aktorska jest bardzo manieryczna,histeryczna, w każdym filmie jest Jandą a nie postacią którą gra. Beznadziejna aktorka.

biedronka60

dziś dopiero przeczytałem ten komentarz, w kolejną rocznicę niedoszłych już niestety urodzin. mam nadzieję umrzeć w jakiś spektakularny sposób, żeby nie było nudno, także na pewno o tym przeczytasz (jeśli dożyjesz) w gazecie (jeśli będzie jeszcze wtedy takie coś istniało)

_Bunuel_

jak patetycznie xD