David LynchI

David Keith Lynch

8,7
12 282 oceny pracy reżysera
powrót do forum osoby David Lynch

Nie wiem co wam ludzie sie podoba. Ten facet jest stukniety. Nie zauwazylem nic fascynujacego u tego rezysera. Syf straszny. Filmy do bani. tragednia.. moze mi ktos wytlumaczyc czym sie tak podniecacie. I dlaprzykladu.. czy komus sie podobał film dajmy na to: lost highway? jesti tak to C Z E M U? z jakiego powodu. Nie moge pojąc tego ze ludiom podobają sie jego żenująco-daremno-bezsensowno-l udne "super" produkcje. zdrowia życze :]

Sarin

Pewnie go nie zrozumiałeś. Ja zakochałem się w jego filmach od pierwszego wejrzenia, ale pełną satysfakcję odczułem dopiero gdy w pełni zrozumiałem jego kino. Sam Lynch opublikował wskazówki do jego filmów (vide Mulholland Drive).

Sarin

Co mi się podoba? Bo jego filmy są wyjątkowe w każdym calu. Bo nie podaje nic widzowi na tacy, wręcz przeciwnie jeszcze mu utrudnia. Zmusza go żeby ten potężnie ruszył głową jeżeli chce chociaż po części zrozumieć. Ja osobiście się przyznam że nie wszystko łapie z jego produkcji. Ale oglądam film czasem po kilka razy i za każdym wpada mi do głowy coś nowego. Do tego oprócz samej historii nie mniej ważną rolę spęłniają przeróżne symbole i metafory którymi jego filmy wręcz ociekają. a także genialnie operuje światłem i dźwiękiem tworząc jedyny w swoim rodzaju i niepowtarzalny klimat. Za to właśnie lubię jego filmy. Jeszcze jakieś pytania?

Sarin

To Geniusz przez duże "G" (nie mylić z punktem G) ;-)

Swoją drogą co jest w tym świecie "zdrowe"? :D, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia - to samo tyczy sie z "dziwactwem" czy jak to nazwałeś "syfem". Dla jednych Queen to szmira spiewana przez ś.p. geja, dla innych kawałki które zawsze będą potrzebne, nie zależnie od czasów... to samo z filmami.

Pozdrawiam

West

zgadzam się z tym co napisałeś/łaś na temat Queenu: kawałki, które będą zawsze potrzebne :) Bo tak jest.

Właśnie zamierzam oglądać Mulholland Drive ;)