Od lat jestem miłośniczką powieści Agathy Christie! Przed D.Suchet'em w rolę Poirot'a wcielało się wielu aktorów.Tylko on zagrał tak realistycznie postac małego Belga.Jest idealny! Wygląd, gestykulacja, zachowanie, sposób wypowiadania. Nie ma i nie będzie aktora,który dorównałby w tej roli David'owi Suchet'owi.
Również jestem miłośniczką Agathy Christie i także uważam, że David Suchet jest idealny w roli Herculesa Poirot. Stworzył tą postać właśnie w ten sposób w jaki sobie to wyobrażałam. Żaden inny aktor, który zagrał Poirota, nie dorównuje mu do pięt. Tylko Sucheta mogę oglądać w tej roli :-)
Tak, zgadzam się w 100%, również uwielbiam czytać A. Christie.
Dziś właśnie obejrzałem po raz kolejny "Po pogrzebie" wspaniały film,
oczywiście również wcześniej czytałem książkę, polecam.
Zgadzam się w całej rozciągłości.
Uwielbiam twórczość Agathy Christie.
A David Suchet jest w roli Herkulesa Poirot wprost genialny,jakby żywcem przeniesiony z kart powieści.
Odkąd zobaczyłam go w tej roli pierwszy raz, nie wyobrażam sobie innego Poirota (np. Ustinov w tej roli jest zupełną pomyłką ).
Oczywiście, zgadzam się. Uwielbiam kryminały Agathy Christie, a Suchet jest idealny do roli Poirota. Tak właśnie powinien wyglądać ten detektyw. I mam jedno pytanie. Nie wie ktoś może skąd można wytrzasnąć film "The ABC murders"?