Denzel WashingtonI

Denzel Hayes Washington Jr.

8,5
86 778 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Denzel Washington

Ech

użytkownik usunięty

Ulubieniec publiczności, co prawda najlepszy aktor czarnoskóry, aczkolwiek oscara bym mu dał jednego wyłącznie za Chwałę. Pozostałe nominacje pokazują tylko, że nie kieruję się teraz artyzmem w przyznawaniu nagród lecz "popularnością".

To świetny aktor, ale wolę Samuela L. Jacksona. I zastanawiam się, czy Freeman też nie jest lepszy jeśli się o czarnych rozchodzi.

yasioo

Oj tak, Morgan Freeman, Samuel L. Jackson i właśnie Denzel Washington, oraz Ken Foree( ale on głównie w horrorach grywa :D), to, moim zdaniem najlepsi czarnoskórzy aktorzy. A w szczególności Freeman, sama klasa, wystarczy obejrzeć "Skazanych na Shawshank".

klajsterbelej

ode mnie jeszcze dojdzie Forest Whitaker

jest jeszcze młody, ma szansę zagrać w czymś ambitnym. tylko takich filmów niestety mało powstaje :/

_Blatta_

Ambitne i ambitne...film nie musi być ambitny żeby być świetnym.

nie przesadzaj dla mnie oscara powinien dostać za HURAGAN chociaż oscar za dzień próby to lekka przesada ale filmy z Denzelem są zawsze świetne

miron14

dla mnie denzel to bezpradonowo najlepszy aktor

mosticzci

Denzel nie grał w ambitnych filmach? Widziałeś Chwałę, Krzyk Wolności? I w ogóle jak można go porównywać do L. Jacksona, który grywa w czym popadnie, zawsze gra tak samo i miał może jedną dobrą rolę...

miron14

dokładnie, jak wiesz, że gra Danzel to już wiadomo, że film jest przynajmniej bardzo dobry :D to jeden z niewielu takich aktorów, którego wszystkie filmy jakie oglądałam mi się podobały, bez wyjątku

jest świetny, ale nie jest najlepszy. Uważam, że lepszym czarnoskórym aktorem jest Morgan Freeman