Takie wtedy (w stanie wojennym) ponęty wymyślano. Najlepiej żeby młodzież w domu siedziała i słuchała, choćby "buntowniczych piosenek" (to wtedy pojawiły się jakieś listy przebojów programu III itp.), a jak już musi wyjść, to niech se wyjdzie do kina pooglądać fajne kobitki. I jak już musi robić rewolucję to niech robi - seksualną...
No tak, tobie - jak Jasiowi z anegdoty - wszystko się kojarzy... Dorota Kwiatkowska jako "ponęta" wystąpiła po raz pierwszy na 4 lata przed stanem wojennym w filmie "Akwarele", natomiast "Thais" nakręcono z kolei w roku 1983, a więc już po stanie wojennym (zawieszony 13 grudnia 1982 r.) Poza tym to idiotyzm dopatrywać się we wszystkim "spisku genereałów", ale widać taka twoja natura. :(
Człowiek pisze wyraźnie "hłe, hłe", a niektórzy dalej podchodzą do takiego wpisu ze śmiertelną powagą...
Więc jak już tak śmiertelnie poważnie to stan wojenny FORMALNIE skończył się 22 lipca 1983, więc nie czepiaj się, dziecino.
Poza tym jaki tam "spisek generałów". Zwyczajna "polityka kulturalna". A było wtedy coś takiego i jak wszystko wtedy w polityce - zatwierdzane na najwyższych szczeblach. Oczywiście możesz sobie wierzyć, że "goła d..." na ekranie czy na zdjęciach była w PRL poza kontrolą, ale fakty temu przeczą.
No tak, o generałach już prawie zapomnieliśmy a miła spuścizna w postaci "gołych dup" nadal czaruje. Z której strony by nie patrzeć znaleźliśmy po latach pozytywny, miły dla oka efekt stanu wojennego ;)
O! I właśnie na nawiązanie do mojego postu w takiej tonacji czekałem :-)
Pozdrawiam.
Czy faktycznie akurat wtedy pojawilo sie tak wiele golych babek na ekranach polskich kin? Moze to raczej trend swiatowy?:D
Na świecie to było grubo wcześniej. W gołodupstwie niestety też wlekliśmy się za Zachodem :-)
Chodzilo mi o kulminacje nagosci:D Znam troche historie kina, ale bylem przekonany, ze...Bogart nie zyje. A tu prosze! :D
..."Najlepiej żeby młodzież w domu siedziała i słuchała, choćby "buntowniczych piosenek" (to wtedy pojawiły się jakieś listy przebojów programu III itp.)" ... Hmm, sam to wymyśliłeś czy ktoś Tobie pistolet do głowy przystawił ? Hłe hłe hłe - to też niezłe - żenada ...