czy jest ktoś kto się ze mną nie zgodzi? Bardzo go lubię i to już od dawna, doceniam jego naprawdę wspaniałe aktorstwo, ale to co mi najbardziej zapada w pamięć po kązdym filmie z nim to wypowiedziane przez niego zdania. Chociaż jego głos nie jest wyjątkowo męski i niski (ha ha w przeciwieństwie do mojego, mogłabym się z nim zamienić) to musze powiedzieć że jest wyjątkowo hipnotyzujący. I przyznaje to nawet moja własna matka :P
Dodałabym jeszcze chętnie że jego rola w "Rozgrywce" jest absolutnie genialna (pomijając fakt że reszta tez jest świetna). Wręczyłabym mu za nią wszystkie możliwe nagrody. Podbił moje serce!
Jego głos pasuje do całości(ciała), ale mnie osobiście się nie podoba. A aktorem jest genialbym. Zwłaszcza w "Lęku pirwotnym". Był tak przekonywujacy, że uwieżyłabym mu, że ma ze sobą problemy. No i jeszcze wspomniana "Rozgrywka". Znowu chory chłopiec/ złodziej. Świetna kombinacja, która tylko Norton mógł tak zagrać
Ja go uwielbiam :)
głos ma świetny , ogólnie każda jego rola ma coś w sobie , jest bardzo utalentowany i zdaje mi się , że zawsze wkłada calego siebie w każdą kreację filmową :P
Fight Club , American History X , Primal Fear , The Score , Keeping the Faith jak dla mnie jego najlepsze role.
Czekam teraz z niecierpliwością na
Pride and Glory oraz Motherless Brooklyn!
A uśmiecha się cudownie ^^
Ooo tak;]Głos ma naprawdę świetny:)Wydaję mi się,że jest to jedna z wielu rzeczy,która go wyróżnia,jego głos jest bardzo charakterystyczny-przynajmniej dla mnie;]No i aktor z niego genialny."Primal Fear","Fight club" i "American History X" to jedne z najlepszych jego filmów.Lubie go także za to,że nie poprzestaje na jednym,ciągle się rozwija i do roli zawsze wniesie coś "swojego";)Jest po prostu grejt;)
p.s.A uśmiech owszem,owszem zniewalający;D
"gos ma świetny , ogólnie każda jego rola ma coś w sobie , jest bardzo utalentowany i zdaje mi się , że zawsze wkłada calego siebie w każdą kreację filmową" nic dodac nic ująć Edward porostu ma to "coś" w sobie:)
dla miłośników informuje, że w odcinku National Geographic - Strange Days on planet Earth Norton robi za lektora <miłość>
A osobiście to mój ulubiony aktor- za role, jakie kreuję, za niepowtarzalny sposób grania, za wygląd, za wszystko :D
Fakt!!! Koleś, jest fenomenalny!!!
To tylko zbierznosć nazwisk, czy Edek czasem nie jest spokrewniony jakoś z tym gościem???: http://www.filmweb.pl/Richard+Norton,filmografia,Person,id=48742 ((koleny przystojniak, drogie panie)) ;-)))))
Pozdrawiam!!!