On gra w specyficznych filmach, ciężkich, nie idzie na łatwizną z niezliczoną ilością komedii romantycznych. Choć często tylko raz można taki film obejrzeć, to i tak warto, "Podziemny krąg", "Czerwony smok", "Malowany welon", "Włoska robota", "Iluzjonista" super!
Tak super są te filmy, jak z resztą każdy z Nortonem. Idealnie kreuje postać przez co film jest jeszcze bardziej ciekawy. "Malowany welon" rewelacja. "Więzień nienawiści" - czuć pasję , tę złość, wszystko jest realistyczne.
No właśnie nie mogę znaleźć "Wieźnia nienawisci" na dvd:(. Noi jeszcze "Lęk pierwotny" i "Zakazany owoc" cudne, choć zawsze mi sie wydaje, że jak aktor zaczyna grać w komediach, tzn. że ma mało propozycji i sięga po komedie, a to trudne rozśmieszyć widza. Ale on był tak uroczy tam, że sie obronił.
On nie zagrał w "Zakazanym owocu" z powodu braku innych propozycji. To był jego film, on go wyreżyserował, wyprodukował i zagrał w nim główną rolę.
Prawda od początku, do końca jego film! Z resztą z tego co dobrze pamiętam, to chyba zrobił go dla swojej mamy, ale nie upieram się, że na pewno tak było.
Hulk? ... Trudno mi powiedzieć, ale rzeczywiście trochę rozczarował mnie ten film, spodziewałam się chyba czegoś innego, ale Ed jak zwykle spisał się ok :)
Mnie się Hulk całkiem podobał. Takie 6/10. Daleko mu do X-mena, ale ujdzie. Sam Norton zagrał dobrze. Przede wszystkim udowodnił, że może zagrać w każdym gatunku filmowym. Jeszcze tylko zaliczy gatunek grozy i mission complete:)
Tak, co do Edwarda nie mam zastrzeżeń i uważam, że świetnie radzi sobie z kazdym gatunkiem. Swoją drogą ciekawe jak by wypadł w filmie grozy hehe :P
Zdecydowanie bardziej widziałabym go w roli zabójcy niż ofiary, choć w obu wypadkach sprostałby zadaniu.
Muszę przyznać, że na początku byłam sceptyczna co do jego osoby. Obejrzałam go dość dawno w 'Hulku' i wprost nie mogtłam się nadziwić jak taki słaby aktor znalazł się tak wysoko w rankingu. Wszystko zmieniło się po obejrzeniu 'Iluzjonisty', 'Podziemnego krągu' oraz genialnego wręcz 'Więźnia Nienawiści'. Zwłaszcza rola pana Nortona w tym ostatnim wywarła na mnie duże wrażenie. Teraz Edward jest jednym z moich ulubionych aktorów. I mam nauczkę na przyszłość, że zanim ocenię aktora muszę zobaczyć więcej filmów w których gra.