Edward NortonI

Edward Harrison Norton

8,8
106 232 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Edward Norton

Kto mi poleci jakiś naprawdę dobry film z Nortonem? Do tej pory, przyznam szczerze, nie przepadałam za nim, wydawał mi się takie "ciepłe kluchy" i nie zawracałam sobie głowy filmami z jego udziałem, ale po obejrzeniu "Podziemnego kręgu" zmieniłam zdanie. Fajny jest! Czy poza "Więźniem nienawiści" i "Czerwonym smokiem", który właśnie "zaliczyłam", jest coś równie godnego uwagi?

kinofan

Bardzo gorąco polecam Ci Lęk pierwotny i 25 godzinę:)

Pearl

tak, "25 godz", zdecydowanie:), doskonały filmik pana Lee, specyficzny klimat, dobra muzyka, przejmujaca historia i doskonały ED( jak zawsze:P).
Jeśli natomiast najdzie Cie ochota na cos lżejszego to polecam też cieplutką komedię "Zakazany owoc" ,debiutancka perełka Nortona...
poza tym ciężko wybrać....w każdym sie chłopak spisał :), może łatwiej bedzie podpowiedziec czego NIE oglądać , otóż jest jeden taki niewypał (moim zdaniem)- "Włoska robota", pozostałe mozna zapodawać z czystym sumieniem, pzdr!

_marla_

Skandalista larry Flint.Norton gra tam prawnika,rola może nie za wysokich lotów ale polecam.Film zreszta jest biografią wydawcy najwiekszego(tak mi sie wydaje)świerszczyka w USA.Ciekawa historia oparta na faktach gdzie Larry flint zagrał tam śedziego.Polecam film dla uzupełnienia kinoteki :)

użytkownik usunięty
Azguz

Gorąco polecam ci "American History X" - polski tytuł to "Więzień Nienawiści", oraz "Fight Club" - "Podziemny Krąg"

25 godzina
The Score
Rounders
Skandalista Larry Flynt

kinofan

Właśnie obejrzałam "25. godzinę" i jestem w pozytywnym szoku, bo myślałam, że lepiej niż w "Podziemnym kręgu" nigdzie nie zagra, ale tam jest równie genialny! No naprawdę jestem pod wrażeniem i coraz bardziej lubię tego aktora o b. zmysłowym głosie : )

kinofan

W "Lęku pierwotnym" też rozłożył mnie na łopatki. Widzę, że chłopak ma prawdziwy talent!

kinofan

po leku pierwotnym nie moglam do siebie dojsc ze dwa dni. to chyba jedyny film po ktorym tak mi serce walilo i nie moglam z wrazenia spac kilka nocy z rzedu. on (norton) byl w tym niezaprzeczalnie genialny

kinofan

Polecam "Lęk pierwotny". Rola Nortona - mistrzostwo świata :) Pozdrawiam :)

Angel_a

Lęk pierwotny-jego debiut i od razu nominacja do Oscara-chyba nie trzeba nic dodawać ;-)
Kocham ten film... ;P

kinofan

Jak juz wiele osób zdążyło zauważyć "Lęk pierwotny" jest mistrzostwem zarówno pod względem ciekawej fabuły jak i właśnie Edwarda. Przyznam szczerze że przez cały czas trwania tego filmu zmieniałam swoje zdanie co do tego czy ten chłopak faktycznie ma zaburzenia osobowosci czy jest tylko wstrętnym kłamczuchem. No i oczywiście poniosłam porażkę- w tym wypadku na swój sposób miłą :)
Zaskakujące jest również to że Norton, choć wtedy jeszcze taki młody i mogłoby sie wydawac niepozorny, stanowczo przycmil Geere'a, który stał sie dla niego jedynie tlem i swego rodzaju "momentami rozluznienia" pomiedzy kolejnymi chwilami, gdy Edward pojawial sie na ekranie.

kinofan

Warto zobaczyć go w roli króla Jerozolimy w "Królestwie Niebieskim".Co prawda przez cały film występuje skryty za maską ale poprzez swój głos i osobowość stworzył wyrazistą i ciekawą kreację

kinofan

Zdecydowanie polecam "25. godzinę". Cudo!

kinofan

Najlepsza jego rola jest w filmie "25 godzina"

kAMSON

tak naprawde jakikolwiek film z Nortonem weźmiesz, będzie to dobry wybór. Mi osobiście najbardziej podobał się w Podziemnym Kręgu. Ale wszędzie po prostu... pokazuje klase.

blablajga

oprócz "25 godzina" i Sc, szczerze polecam film pt. "hazardziści", "rozgrywka" "lęk pierwotny" i "skandalista Larry Flint". zresztą, każda rola Nortona jest niesamowita :) on jest po prostu najlepszy :D

tamarkkka

sorry oczywiście zamiast sc mialo być FC, czyli fight club :)

tamarkkka

zobacz "American History X" (więzień nienawiści) i " fight club" (podziemny krąg) !!