Kto mi poleci jakiś naprawdę dobry film z Nortonem? Do tej pory, przyznam szczerze, nie przepadałam za nim, wydawał mi się takie "ciepłe kluchy" i nie zawracałam sobie głowy filmami z jego udziałem, ale po obejrzeniu "Podziemnego kręgu" zmieniłam zdanie. Fajny jest! Czy poza "Więźniem nienawiści" i "Czerwonym smokiem", który właśnie "zaliczyłam", jest coś równie godnego uwagi?
tak, "25 godz", zdecydowanie:), doskonały filmik pana Lee, specyficzny klimat, dobra muzyka, przejmujaca historia i doskonały ED( jak zawsze:P).
Jeśli natomiast najdzie Cie ochota na cos lżejszego to polecam też cieplutką komedię "Zakazany owoc" ,debiutancka perełka Nortona...
poza tym ciężko wybrać....w każdym sie chłopak spisał :), może łatwiej bedzie podpowiedziec czego NIE oglądać , otóż jest jeden taki niewypał (moim zdaniem)- "Włoska robota", pozostałe mozna zapodawać z czystym sumieniem, pzdr!
Skandalista larry Flint.Norton gra tam prawnika,rola może nie za wysokich lotów ale polecam.Film zreszta jest biografią wydawcy najwiekszego(tak mi sie wydaje)świerszczyka w USA.Ciekawa historia oparta na faktach gdzie Larry flint zagrał tam śedziego.Polecam film dla uzupełnienia kinoteki :)
Gorąco polecam ci "American History X" - polski tytuł to "Więzień Nienawiści", oraz "Fight Club" - "Podziemny Krąg"
Właśnie obejrzałam "25. godzinę" i jestem w pozytywnym szoku, bo myślałam, że lepiej niż w "Podziemnym kręgu" nigdzie nie zagra, ale tam jest równie genialny! No naprawdę jestem pod wrażeniem i coraz bardziej lubię tego aktora o b. zmysłowym głosie : )
po leku pierwotnym nie moglam do siebie dojsc ze dwa dni. to chyba jedyny film po ktorym tak mi serce walilo i nie moglam z wrazenia spac kilka nocy z rzedu. on (norton) byl w tym niezaprzeczalnie genialny
Lęk pierwotny-jego debiut i od razu nominacja do Oscara-chyba nie trzeba nic dodawać ;-)
Kocham ten film... ;P
Jak juz wiele osób zdążyło zauważyć "Lęk pierwotny" jest mistrzostwem zarówno pod względem ciekawej fabuły jak i właśnie Edwarda. Przyznam szczerze że przez cały czas trwania tego filmu zmieniałam swoje zdanie co do tego czy ten chłopak faktycznie ma zaburzenia osobowosci czy jest tylko wstrętnym kłamczuchem. No i oczywiście poniosłam porażkę- w tym wypadku na swój sposób miłą :)
Zaskakujące jest również to że Norton, choć wtedy jeszcze taki młody i mogłoby sie wydawac niepozorny, stanowczo przycmil Geere'a, który stał sie dla niego jedynie tlem i swego rodzaju "momentami rozluznienia" pomiedzy kolejnymi chwilami, gdy Edward pojawial sie na ekranie.
Warto zobaczyć go w roli króla Jerozolimy w "Królestwie Niebieskim".Co prawda przez cały film występuje skryty za maską ale poprzez swój głos i osobowość stworzył wyrazistą i ciekawą kreację
tak naprawde jakikolwiek film z Nortonem weźmiesz, będzie to dobry wybór. Mi osobiście najbardziej podobał się w Podziemnym Kręgu. Ale wszędzie po prostu... pokazuje klase.
oprócz "25 godzina" i Sc, szczerze polecam film pt. "hazardziści", "rozgrywka" "lęk pierwotny" i "skandalista Larry Flint". zresztą, każda rola Nortona jest niesamowita :) on jest po prostu najlepszy :D