Edyta Górniak

Edyta Anna Górniak

9,1
275 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Edyta Górniak

...

użytkownik usunięty

Moim zdaniem Edyta Górniak ma ogromny problem natury psychologicznej. Boi się o swoją pozycję "gwiazdy" i pozuje na divę. Jest histeryczką i egocentryczką. Do tego zazdrości innym i brak jej przy tym klasy. Podobają mi się jej niektóre starsze piosenki i przyznaję, że ma niewiarygodne warunki wokalne, ale maniera jej śpiewania, to stękanie, mi się nie podoba. Uroda też mnie nie powala. Polecam wyciszenie się i wizytę u psychiatry.

Nie wiem czy Górniak boi się o swoją pozycję gwiazdy, ale zgadzam się: świetny głos + denerwująca maniera śpiewania. Zdarza się czasami, że piosenkarka ma dobre warunki głosowe, ale nie umie przekazać uczuć (taka np. Jessica Simpson)...Górniak wpada w drugą skrajność: śpiewa czasem tak "emocjonalnie", że do obrzygania.

użytkownik usunięty
Jorjan

Zgadzam się. To taka typowa nadinterpretacja. Przesadzenie. Coś w stylu robię wykwintne danie, wszystko ok, ale przesadziłam z przyprawami no i spieprzyłam. :P

Pierwsza płyta "Dotyk" i dodajmy do tego jeszcze soundtrack Pocahontas, to najlepsze w jej dorobku dokonania. Na kolejnych płytach, zwłaszcza na Invinsible, czuje się jakby już nie tyle śpiewanie co przekrzyczenie. Górniak ma naprawdę potężny głos, ale śpiew nie sprowadza się tylko do krzyków, ale może lekcja z hymnem, nauczyła ją czegoś, bo na przykład "Lunatique" obfituje w przyzwoite wyciszenie... zobaczymy co zaoferuje na nowej ciągle - nie wiadomo kiedy wydanej płycie.

akira894

NIe wiem skąd wy bierzeciez te głupoty że Edyta jest egocentryczką i histeryczką...znacie ją osobiście????

użytkownik usunięty
Aleera_2

Oczywiście, że nie znam jej osobiście. A wnioski takie wysnuwam z jej zachowania i wypowiedzi.

1) U Kuby Wojewódzkiego twierdziła, że Gembarowski zakładał jej podsłuchy. Jak opowiada o swoich eks, to właśnie wtedy histeryzuje. Wystarczy posłuchać. Paranoja.

3) Egocentryzm? Proszę bardzo. Kilka lat żadnej płyty, a więc próba utrzymania się na językach za pomocą skandalu. Histeryczne (znów!) było publikowanie listu, gdzie nazwała pseudodziennikarzy 'pierdolonymi szczurami'. W tym całym polsatowskim show nakłada na siebie stroje rodem z UFO. I to nie jest egocentryzm?

Kurde no sorry,ale ja tez czasami "histeryzuje" zresztą jak kazdy,myslalam,że chodziło o coś wiecej skoro tak jedziecie po Edycie...takie "histeryzowanie" to naprawde wielkie cos,jest sie czym podniecac...co do tego listu to zrobiła dobrze a nawet powinna bardziej dowalic,ale zgodze sie z tym ze nie musiała tego pokazywac całej Polsce...co do ubioru to,prosze,patrz na siebie. Każdy ma inny styl. A jesli naprawde musisz komus dojeżdżac to popatrz na Dode Elektrode (sic!) przyznam ze edyta czasami przesadza ze strojami,ale nie mozna o niej powiedziec ze wygląda jak dzi*** co niestety jest określeniem dla Dody. oj przepraszam,zapomniałam dodac: tania dzi***. A zreszta Edyta w ostatnim "polsatowskim show" wyglądała prześlicznie:) i wydaje sie naprawde bardzo sympatyczna,nie ma w niej jakiejś nieszczerości czy chamstwa,jak u wiadomo kogo. A do tego jej głos...wystarczy że posłucham jakiegoś jej wykonania na zywo i od razu wybaczam jej wszystkie błędy;) pozdrawiam

użytkownik usunięty
Aleera_2

Show business jest okrutny. Edyta ma prawo nie dopuszczać wśbiskich pismaków do swojego życia, ale list, który napisała, tylko ich zachęcił do dalszego atakowania. Gdyby ich zignorowała, nie byliby tacy "napaleni". To jest prosta zasada - są ludzie, których 'rajcuje', kiedy 'ofiara' pokazuje, że ich atak działa. Poza tym o Dodzie to ja w ogóle nie chcę dyskutować, dla mnie to jest kompletny produkt masowy z przeznaczeniem dla niezbyt rozwiniętej umysłowo młodzieży, i tyle. Doda skończy się tak prędko, jak i się zaczęła, i nie pomoże jej w tym ani 5-krotne powiększanie biustu, ani strój (a raczej jego brak).

niestety ale muszę dołączyć się do tej niemiłej dla mnie rozmowy:/

Carrie, mam do ciebie wielki szacunek jako do jednej (moim skromnym zdaniem) z najlepszych użytkowniczek FILM WEBU:) ! ! !
ale nie mogę zgodzić się z Twoim zdaniem na temat Edyty, może dlatego, że bardzo ją lubię, podziwiam itp....
wiem, że Edyta zachowała się niezbyt racjonalnie pisząc bodajże już 3 lata temu list otwarty do dziennikarzy - słowa, które w nim użyła świadczą o jej niedojrzałości, ale usprawiedliwiam ją za to - stres, emocje związane po porodzie i ci okropni paparazzi:/ na pewno jak większość kobiet miała wtedy depresje poporodową - to ją usprawiedliwia....
w sprawie jej "nadęstwa", "udawania wielkiej diwy, krótko mówiąc "fochów" zgadzam sie z tobą , że tak było, ale w latach 90-tych, kiedy jako młoda dziewczyna stałą się bardzo popularna, obracała się wśród ówczesnej śmietanki towarzyskiej Polski - chyba wodo sodowa jej troszkę odbiła wówczas...
ale teraz nie można tak stwierdzić!!!
wystarczy ja oglądać np. w Polsatowskim show "jak ONI śpiewają" to bardzo sympatyczna, uśmiechnięta, profesjonalna i życzliwa postać!!!!!!
miała 2 pomyłki w doborze odpowiedniego stroju, ale każdy ma swój styl, a Edyta jest zawsze ubrana "smacznie" i raczej gustownie, wspaniale reprezentuje pokolenie pięknych, zadbanych i i zadowolonych z życia, sukcesów KOBIET! ! !
Jej najnowsza płyta jest wspaniała, można powiedzieć, wręcz wybitna!!
Edyta powróciła i to wielkim w stylu!!!!!

aa twoje zdanie o jej urodzie - szanuję ale nie mogę się zgodzić!!!
Edyta jest przepiękna!!!
Nie ma drugiej takiej oryginalnej piosenkarki w Polsce i Europie!!
O głosie i możliwościach Edyty nie będę się rozpisywać bo akurat z tym się zgadzasz. . .

Carrie, jeszcze raz wspomnę, że mam do Ciebie wielki szacunek, ale nie mogę się zgodzić z Twoim zdaniem na temat Edyty!!!!
Proszę, żebyś nie uraziła i obraziła się na mnie, chciałam tylko wypowiedzieć swoje zdanie....

ps. nie chcę mieć żadnych konfliktów, gorąco pozdrawiam:)

"... ukryty w jednym słowie jest nasz świat...
... ten błękit myśli znasz...."

Luise

Ziyi Élise Audrey zgadzam sie z Tobą w 100% :)
bardzo sie ciesze,że Edyta nadal ma wiernych fanów;)
pozdrawiam

użytkownik usunięty
Luise

Ależ nie mam żadnego powodu, żeby się obrażać. ;) Szanuję prawo innych do odmiennego zdania, o ile wyrażają je kulturalnie, i Ty tak to zrobiłaś. ;) Ja też bardzo Cię cenię.

Oj jak ja lubie takie rozmowy na filmwebie:) normalne,bez dowalania sobie nawzajem...szkoda,ze nie ma za wielu takich dyskusji na filmwebie,bo najczciej obie strony chca sie zabic nawzajem:P

Aleera_2

To ja chciałam równie kulturalnie dołożyć, że po przemyśleniu o jedno oczko więcej jej daję. Talent to talent. A że przy tym czasem ją ponosi emocjonalnie - nie jest w stanie tego zmienić, taka już po prostu jest. Fakt, że ktoś ją porównuje z takimi wyskrobkami jak Doda zakrawa na kpinę :/

użytkownik usunięty

carrie, jesteś tak głupia, a edyta nie sięga ci do waginy

użytkownik usunięty

na odwrót, ty jej nie sięgasz, sorry edyta

28 w nicku to Twoje IQ?

Jorjan

Popieram założycielkę tematu. Niestety pomimo niezłego głosu Górniak niepotrzebnie daje się sprowokować dziennikarzom (dla przykładu zdjęcie "o wow ale kał" o którym słyszałam w Kubie Wojewódzkim). Poza tym w tym przeklętym show "Dlaczego do jasnej ciasnej te gwiazdy znowu śpiewają?" pokazuje tam wg mnie czasami "dziwną stronę swojej natury". Pozdrawiam;)

Jorjan

hmm skoro tak sądzisz to może tak jest, ale jak Ty nie masz w nicku żadnej liczby to znaczy, że masz 0 ?

Ona nie pozuje na dive, ona jest nią :) Polecać wizytę u psychiatry itp. to możesz komuś kogo znasz, a pisanie za plecami kogoś innego upoważnia Cię, żebyś Ty pierwsza/y odwiedził psychiatrę. Bo tak naprawdę może Ci się wydawać, że ją znasz, a tak nie jest, więc to może być choroba psychiczna.

użytkownik usunięty
butryk_2

Widać, że o psychiatrii wiesz mniej, niż nic. Otóż wyobraź sobie, że ja chodzę do psychiatry, co nie oznacza z góry, że jestem "chora psychicznie", tak samo jak dotyczyłoby to kogokolwiek innego. A Edyta jest na swoim punkcie przewrażliwiona i to nie jest w jej kierunku żadna obelga, a obserwacja. Nigdzie w mojej wypowiedzi nie można zauważyć ingerencji mojej osoby w sfery intymne jej życia.

Ale co Cię obchodzi, czy boi się o pozycje gwiazdy, i czy pozuje na dive? To jej życie, niech robi co chce, ważne, że potrafi śpiewać i ma fajne piosenki. Może boli Cię to, że ona osiągnęła coś w życiu, a Ty nie?

użytkownik usunięty
butryk_2

A skąd możesz wiedzieć, co ja osiągnęłam w moim życiu? Nie wiem, czemu mnie atakujesz, przemawia przez ciebie jakaś dziwna frustracja. Edyta została osobą publiczną, a zachowując się dziwacznie (mam na myśli teksty u Wojewódzkiego) sama wystawia się na osąd publiczny, bo coś takiego nigdy nie pozostaje bez echa. Jak masz tak wielki problem z wolnością słowa, to wyskocz na ulice i krzycz, że tabloidy powinno się zlikwidować, bo wypisują bzdety. Czy ktoś cię posłucha?

użytkownik usunięty

carrie, lecz się psychicznie, jesteś głupia, edyta to wielka gwiazda i największa w ogóle w całej EUROPIE!!! w jak ONI śpiewają jest trochę za łagodna, ale to nie jej wina, że jest łagodna jak baranek. ona taka jest z natury. jej atutami są piękne piersi są najfajniejsze w całej Polsce. Wojewódzkiego położyła na łopatki, ma piękny głos. Czego chcieć więcej. Po prostu, kochajmy Edytkę, bo ona jest najważniejsza na całym świecie! carrie, jeszcze raz, LECZ SIę!

Racja, Edyta po prostu jest naturalna, nie udaje mądrej, jest taka jaka jest i to się ceni, a że nie zrobiła sobie większych piersi i nie ubiera się jak kobieta spod latarni to chyba dobrze. (piersi i kobieta spod latarni to miałem na myśli styl Dody)

użytkownik usunięty

Nie martw się Krzysiu o moje leczenie, są od tego bardziej kompetentni od ciebie. ;) A co do tego wszystkiego ma biust Edyty? Myślę, że gdyby wiedziała, że ma takiego fana, to byłoby jej wstyd, bo intelektem mieścisz się najwyżej gdzieś między fan clubem Gosi Andrzejewicz a Dody...

użytkownik usunięty

butryk, widzę że się ze mną zgadzasz. to super! Bo ty chyba także widzisz, jak głópie osoby piszą na FILMWEBIE, jak np. ta Carry. Co ona chce udowodnić? Edytki nie zna, a ciągle na nią wrzuca. Tak nie może być. Edytę należy traktować jak świętość i bóstwo i chyba każdy się ze mną zgodzi. Ma wspaniałego synka(Allana), męża Darka. Czegóż więcej chcieć. A ty Cariie, carie, carry czy licho tam, co usiągnęłaś w życiu? pewnie tylko wódkę i dworzec. mam bardzo wysokie IQ, ale jak takie coś mnie wnerwi, to ja nie wytrzymuje. A dla takich jak Carie powinien być zakaz wstępu na FILMWEB, bo tylko zanieczyszczają środowisko. carie - PASZOŁ WON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tak zgadzam, ale każdy ma swoje zdanie, nie ma takiego człowieka, gdzie wszyscy lubią tą osobę. IQ to tylko głupie testy, nie ukazują mądrości człowieka ;) Przy testach można strzelać jak pewnie Doda to robiła kiedyś.

użytkownik usunięty

Jak z tobą dyskutować, jak nawet przekręcasz sześcioliterowy wyraz... Żal mi ciebie, bidulu...

użytkownik usunięty

Carrie, ja bidulem? czemu mnie poniżasz? nie pozwolę, aby taka dunka pluła mi w twraz. ja cie opluje

Krzysiu dlaczego tak się rzucasz, każdy ma swoje zdanie, Carrie wyraziła je z szacunkiem, a Ty bezczelnie.

Założycielka tematu potrzebuje tej wizyty bardziej niż Edyta.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Luise

A może by tak nie takimi wyrażeniami, co? Bo właśnie Twoja wypowiedź jest prostacka.

EM_DE_KE_AS

innym jezykiem moja wypowiedz by do was nie dotarla, z prostakami rozmawia sie po prostacku

Luise

Luise tak sobie tłumacz swoją wulgarność i prostackie wpisy ;)

butryk_2

tak to ja jestem winna!! ja jestem bezczelna, chamska, prostacka, wiesniara.... itp. PROSZE O WIECEJ NEGATYWNYCH EPITETÓW

prosze o zagladniecie w historie tego postu, o moja wczesniejsza wypowiedz, wypowiedz Carrie...
mowia chyba one same za siebie, no ale z wami to nigdy nie dojdzie sie do żadnego kompromisu.....