Elijah WoodI

Elijah Jordan Wood

7,9
33 412 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Elijah Wood

Moim zdaniem to jest aktor jednego filmu, we Władcy pierścieni wypadł nieźle, ale nie
wyobrażam sobie go w jakiejkolwiek innej produkcji.

Emeryt456

Fakt :p np. zupełnie nie pasował do swojej roli w "Hooligans'. Ale mimo wszystko uwielbiam ten film ;D

Emeryt456

No to czas sobie wyobrazić polecam "Wszystko jest iluminacją".

Emeryt456

No chyba żartujesz. Ma wiele ról, które całkowicie odbiegają od "Froda", więc wcale nie zamknął się w szufladce. Tak jak kolega wyżej, polecam "Wszystko jest iluminacją" - niesamowity film, warty największej uwagi. Poza tym do roli w Hooligans pasował idealnie. Przecież jego postać miała być początkowo taką mimozą, kujonkiem z Harvardu. Do tego jeszcze Sin City. Może i nie ma go tam wiele, ale postać Kevina w pamięci zapisuje się na bardzo długo.
Elijah jest tak dobrym aktorem, że może wczuć się w każdą inną produkcję.

Emeryt456

frodo w sin city - to dopiero była żenada.

bulkens

To nie było żenadą. Zagrał niesamowicie, więc kojarzenie utalentowanego aktora z jedną rolę oznacza jedynie brak jakichkolwiek horyzontów oceniającego.

Emeryt456

a co z ,,Dzień zagłady'' ? Moim zdaniem tam też wypadł nieźle, a jest to temat zupełnie różny od Władcy Pierścieni !

użytkownik usunięty
Emeryt456

sin city, za dużo tam dzięki bogu nie pograł, a to co pokazał to szału nie robiło. ratował go operator kamery który nadał dynamiki, jego "ruchom"
hooligans, hmm pokażcie mi chłopaczka który w życiu się nie bił, nie uprawia żadnego sportu, takie kruszynka, która nagle w trakcie zadymy zaczyna tłuc kiboli? gość tam nie pasował, w dodatku swoją mierną grą psuł ten film.

nie do końca się zgodzę to prawda absurdem jest odrazu umiejętność bicia z kibolami ale to przecież nie jego wina to reżyser taką rolę dla niego stworzył i nie można powiedzieć nigdy by aktor zepsuł jakikolwiek film bo on jest ostatnim ogniwem w wielkiej machinie on jest tylko tym co widzimy na ekranie a za nim stoi setka ludzi którzy popełnili błędy przy doborze obsady. Są co prawda lepsi i gorsi aktorzy Elijah należy zdecydowanie moim zdaniem do tych lepszych.

Emeryt456

Dla mnie zawsze i wszędzie pozostanie hobbitem z Shire'u :)

Wojnarukf

zawsze lubiłam bardzo Wooda, i ucieszyłam się, gdy się dowiedziałam, ze ma grać Froda. Nie można jednak oceniać go przez pryzmat tej jednej roli, bo to tak jak by oceniać Natalie Portman przez pryzmat królowej Amidali.