Elijah WoodI

Elijah Jordan Wood

7,9
33 412 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Elijah Wood

w Hooligans był OK
ale we Władcach te rozpaczliwe spojrzenia i miny, za dużo... :/
no w książce tego nie było... co to? dramat się zrobił? ;]
po pewnym czasie człowiekowi od tych minek zbiera się na ...

wybaczcie

VanKert

zagral jak umial najlepiej z drugiej strony nie miny froda sa w filmie najwazniejsze. jakby sie tak czepiac to niektore patetyczne gadki (legolasie co widza oczy elfa... :D) tez o kant roztrzasc
hooligans ok ale wg mnie jeszcze lepiej zagral w sin city -> jak na psychola za bardzo przypominal mi h. pottera czekalem tylko az wyciagnie rozczke i powie hokus pokus ;)

Pawel_k

jeśli chodzi o gadki, trzeba brać poprawkę na nasze cudowne tłumaczenia :P zresztą, to akurat 'wina' scenarzystów (po części również Tolkiena)
a Kevin w Sin City jest bombowy :D

VanKert

Najgorszy wątek we Władcy to wątek Frodo-Sam. Po prostu okropny!
'Mr. Frodo!
Ohh, Saaam...'

AnnaFiend

Kocham WP, ale Frodo był okropny. W zupełności zgadzam się z przedmówcą. I te jego kwaśne minki. Okropność! Ten aktor zepsuł dobry film.

Wikusia1995

Ja również zgadzam się z Anną.
To ,, Mr. Frodo" w książce jest do przeżycia, ale w filmie! Elijah jest za młody do tej roli, więc to, jak Sean (Sam) tak do niego mówił wyszło żałośnie.
Pozdrowionka!

Agnieszka24

Za to nieźle wypadł jako Jonathan w filmie "Wszystko jest iluminacją". I te okularki... rozwalają. xD

Agnieszka24

nie lubie go! jak on mógł zrąbać tak sympatyczną postać...

Wikusia1995

tez mi sie nie podobala jego gra w WP

Wikusia1995

wcale nie ! A mi sie tam podobał ! xD gdyby nie zagrał w Władcy Pierścieni to nawet niewiedzialabym kim on wogole jest. Według mnie, on pasował idealnie do Władcy Pierścieni. ;D

AnnaFiend

Taak, nie mogłam tego znieść w filmie... to było tak żałosne... zawsze wybucham śmiechem przy podobnych kwestiach:)
Najgorszy był koniec pierwszej części filmu, scena z łódką mnie powaliła....

VanKert

No jasne, wiem, że w Hooligans taki był zamiar, dać aktora, który kompletnie nie wygląda na takiego gościa jak Pete i jego banda... Elijah wygląda na 'grzecznego', poukładanego faceta. Jakoś wkurzał mnie, nie pasował mi do kolesia, który lubi ustawki i wgl.

VanKert

Naprawdę nie wiem co do niego macie, ale każdy ma własną opinie ja go lubię i to bardzo.
Pozdro

VanKert

Jeszcze się nie spotkałam z tym, żeby ktoś się 'czepiał' min Frodo we Władcy Pierścieni.

Pytanie do tych, którym Elijah nie odpowiadał w tej roli - kogo byście widzieli zamiast niego?
Jak dla mnie był idealny, podobnie, jak reszta aktorów i w filmie raczej dużo rzeczy trzymało się kupy, no ale... co do opinii to jak wyżej.
Kto byłby lepszy?

VanKert

to chyba dobrze, że pokazywał swoje uczucia poprzez mikę, to dobry aktor i dobrze gra.
No chyba, że wolałbyś żeby miał kamienną twarz niczym Angelina Jolie po botoksie, to ok.

LoveKiller

nie masz pojęcia o grze aktorskiej, więc sie przymknij. Jako frodo był beznadziejny.
Do AyanoSa: Reszta idealna? Legolas to drewno grał tylko jedna miną taką samą jak w piratach i troi.

Thief_

A ty nie umiesz rozmawiać z ludźmi i grasz w Tibie.
Poza tym, ja tylko wyraziłam swoje zdanie, a ty nie masz prawa mnie za to oceniać, ani tym bardziej obrażać.
Jedyne co w tej sytuacji mógłbyś zrobić, to kulturalnie powiedzieć, że nie zgadzasz się ze mną, ewentualnie podać powody, twojego sprzeciwu, oraz wyrazić swoje zdanie, nie obrażając nikogo.
Myślę, że porządna chłosta nauczyłaby cię kultury do kobiet.

LoveKiller

Nie gram w takie beznadziejne gry jak Tibia, gram tylko w gry fabularne. Nie interesuje mnie to że jesteś dziewczyną, dla mnie jestes dzieckiem z gimnazjum, które plecie głupoty i ma zerowe pojęcie o kinie a o grze aktorskiej juz nie wspominając. No i skąd ty możesz wiedzieć jaki ja jestem? Pewnie myślisz, że jestem jakimś chamem? Jeżeli uraził cie zwrot "przymknij sie" to przepraszam.

Thief_

Był świetny, spier....

niepokorna_ja.

A może byś tak rozwinęła swoją wypowiedź, dlaczego on jest taki świetny?

Thief_

Owszem nie wiem kim jesteś, ale twoje wypowiedzi sugerują mi niektóre z twoich cech. Nie rokują dobrze. Poza tym, ty pierwszy zacząłeś od oceniania mnie. A co do tego dziecka z gimnazjum to ci powiem tylko hahahaha :D

VanKert

Mam dokładnie takie same odczucia. Lubię tę Trylogię, ale czasami nie mogę już patrzeć na te rozpaczliwe spojrzenia Froda. Rozumiem, ze twórcy chcieli wybrać postać maksymalnie charakterystyczną, zapadającą w pamięć i aktora zdecydowanie oryginalnego, którego gra i wygląd nie będzie podobna do niczego/nikogo innego. Z pewnością im się to udało, ale cena za to jest taka, że można albo się zachwycić tą postacią (taką konwencją postaci), albo, używając umiarkowanych słów, bardzo nie polubić. Ja niestety skłaniam się ku tej drugiej opinii, bo nie przepadam za czymś, co jest przerysowane.

Butch

Weź, twórcy prawie rozpoczęli wątek gejowski, a pomiędzy Frodo a tym drugim(Wybaczcie książkę czytałem szmat czasu temu :< ) Jest raczej miłość czysto platoniczna