ONA GRA W ,,THE LAST OF US" ELLIE! I nikt jej tej gry nie dodał?! Gdybym wiedziała jak to zrobić, byłoby po sprawie...
Ellen nie grała Ellie. Wygląd postaci został oparty o Ellen Page bez jej wiedzy i nie miała ona żadnego wpływu na kreacje tej postaci. Ale to częsta pomyłka.
Nie wiem bo nie grałem, ale ogólnie wszelkie podobieństwo jest jak najbardziej nieprzypadkowe. Dlatego wiele osób popełnia ten błąd.
Ellen grała, brała udział w grze Beyond: Two Souls, podobnie jak W. Defoe. Odwzorowali jej wygląd i grę, a całość ruchów to motion capture. Jesli nie masz PlayStation lub nie grasz, to polecam obejrzeć gameplay, ja oglądam takie 8:41h nagranie z gry, wszystko połączone chronologicznie i ogląda sie jak cały sezon serialu tyle że puszczony ciurkiem. Historia Jodie od dziecka po dorosłość i o jej niecodziennym darze, niewidzialnym przyjacielu, ktory potrafi być pomocny ale i groźny. Czasem jest to przekleństwo uniemożliwiajace jej zawiazanie normalnych relacji, czasem dar ratujący życie. Samo granie mnie nie zachwyciło i mimo nieliniowości wolałem poznać ta historie w ten sposób. Dzisiaj oglądam ostatnie półtora godziny :) Polecam