Eminem

Marshall Bruce Mathers III

8,6
3 962 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Eminem

Cenię go za to że przeciwny jest wojnom. Dał na to przykład wiele razy. Np. w pewnym wywiadzie powiedział że nienawidzi filmu ,,Szeregowiec Ryan" ze względu że pokazuje się tam okrucieństwo wojny, aby zbić na tym kasę. Drugim jest piosenka ,,Mosh" gdzie wyzywa Busha od potworów i tchórzy. Każe tam Bush'owi iść samemu na swoją wojnę itp. Widać że nawet najbardziej kontrowersyjny raper potrafi być pacyfistyczny ;)

United_

Masz racje, Eminem nie lubi wojny ani Busha, lecz kocha żołnierzy amerykanskich i wogole wszystkich walczących w slusznej sprawie. Muwi o tym w piosence Like Toy Soldiers. Pozdro i zapraszam na bloga

United_

tak dobrze robi :*** jest swietny...................................................

Jamaica69

Macie rację, wojna to coś okropnego i jego postawa w tej sprawie jest jak najbardziej słuszna i m.in. za to go lubię. :P
Pzdr :)

Twinkie

Tak naprawdę to wojna nie wygląda tak jak nam każą wierzyć amerykańskie filmy. Że to niby chwała, przyjaźń, bohaterstwo i zaszczyt. Tak naprawdę wojna to tragedia, masakra, piekło, krew, łzy i bestialstwo. A jeszcze rozlewanie krwi o jakąś cholerną ropę to naprawdę nieludzkie. Teraz gdyby wybuchła wojna światowa to ze względu na Bomby atomowe, nie wygrałby nikt, ale za to przegrała cała ludzkość. Człowiek nie myśli o konsekwencjach i bez namysłu zniszczyłby świat. Europa już tyle wycierpiała przez wojny że raczej więcej ich tu nie będzie, ale reszta świata nie wie tak wiele o tym. Ale chyba już nie musimy obawiać się wojen na wielką skalę.

Wiecie co mnie wkurza najbardziej. Że teraz Polska armia jest właściwie tylko po to żeby być na zawołanie USA :/ nie wiem po co się cisnęliśmy do Iraku. To nie nasza wojna.

United_

"Wiecie co mnie wkurza najbardziej. Że teraz Polska armia jest właściwie tylko po to żeby być na zawołanie USA :/ nie wiem po co się cisnęliśmy do Iraku. To nie nasza wojna."

Nie wiem, jak możesz tak mówić, już nie pamiętasz, dzięki komu już nie jesteśmy pod okupacją niemiecką i niewinni ludzie nie są wywożeni do obozów koncentracyjnych??

Eminem11

Źle mnie zrozumiałaś. Mówię o czasach współczesnych, co USA rozpoczyna wojnę i miesza w to inne kraje. Jak USA chce Polskich żołnierzy to nasz rząd ich wysyła bez zastanowienia. A że Wojna w Iraku to nie nasza wojna, to nie wiem dlaczego Polacy się na to godzą. Odkąd Amerykanie tam są to jest pełno śmierci.

PS: Gdyby ten atak na Irak i próba ocalenia tego kraju skończyła się powodzeniem i zaprowadzeniem tam porządku to bym zrozumiał, ale USA zaatakowało ten kraj bezpodstawnie i całkowicie go zruinowali. Codziennie giną tam ludzie. I może nie jesteśmy pod okupacją Niemców ale przez około 45 lat byliśmy marionetką ZSRR :/

United_

Polacy walczą teraz razem z Amerykanami, bo jest to pewnego rodzaju dowód wdzięczności - przynajmniej ja tak myślę. I wogólne nie wiem, po co mieszasz do tego ZSRR - co ma piernik do wiatraka?? Teraz, to powninniśmy mieć żale do Francuów, którzy w swoim czasie byli potęgą zbrojną, ale zamiast nam pomóc woleli siedzieć cicho z poduklonymi ogonami, a nie do Amerykanów.

Eminem11

Cóż. Anglia i Francja to alianci którzy najbardziej pozwolili się Hitlerowi rozprzestrzenić. Mięli o wiele większą przewagę militarną na Hitlerem gdy atakował Polskę. Przysięgali że pomogą a nie kiwnęli palcem. Gdyby nie siedzieli cicho to by było mało ofiar, a wojna trwałaby niecały miesiąc. Ja właściwie żałuję tego że to nie USA wypędziło Niemców z terenów Polskich tylko ZSRR. Mówię bo chcę powiedzieć że USA wykazało honor w wojnie (walka za inne narody, Normandia, Ardeny itp) ale gdy ktoś zalicza do bohaterów Związek Radziecki to mi się chce śmiać. Chcę tylko powiedzieć że ZSRR to był naród samych zbrodniarzy i żadnych bohaterów. Armia czerwona tylko zniewalała inne narody (Atak na Polskę i Finlandię, aneksja Litwy,Łotwy, Estonii itp). Walczyli żeby Stalin rozszerzył swoje wpływy.

United_

"Cóż. Anglia i Francja to alianci którzy najbardziej pozwolili się Hitlerowi rozprzestrzenić. Mięli o wiele większą przewagę militarną na Hitlerem gdy atakował Polskę. Przysięgali że pomogą a nie kiwnęli palcem. Gdyby nie siedzieli cicho to by było mało ofiar, a wojna trwałaby niecały miesiąc" - 100% racji.

Ale ja wciąż nie potrafię zrozumieć, dlaczego nagle wyleciałeś z ZSRR??
Wszyscy wiemy, jakie to dupki, że to przez nich wyginęła połowa ludzi tyle, ile z rąk Niemców - na komunistę to się tylko źle spojrzałeś i już gniłeś w więzieniu. Te słowa głównie kieruję do użytkownika Jessie.

Więc, jak już napisałam, to między innymi Amerykanie przyczynili się do wyzwolenia Polski, więc według mnie to zupełnie normalne, że teraz Polacy są na zawołanie Amerykan - to jest rodzaj wdzięczności i tyle.

Pzdr dla fanów Ema :)

Eminem11

Jeszcze wracając do Anglii to powiem że w propagandzie faktycznie jest coś co każe w nią wierzyć. Pod linkiem poniżej jest propaganda Niemiecka która pojawiała się w Warszawie po Kampanii wrześniowej i tak na mnie działa że gdy na nią patrzę to częściowo się z nią zgadzam. Oczywiście tylko częściowo bo główną winę ponoszą niemcy.

http://g.rydzyk.net/nf/photogallery.php?photo_id=4