Eminem

Marshall Bruce Mathers III

8,7
3 716 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Eminem

po 1 nie szanuję zadnego "artysty" hiphopowego gdybym mial taka mozliwosc to wyslalbym tych wszystkich pajacow (i polskich i zagranicznych) na Syberie, mogliby sie tam gibac i napinac ile by tylko chcieli.Dla mnie wszyscy hiphopowcy to kompletne muzyczne beztalencia a do tego pozerzy wieksi nawet od najbardziej plastikowych wykonawcow popu
po 2 za slynna wypowiedz o Zydach i Polakach i niech mi nikt nie wmawia ze on tego nie powiedzial, na wlasne oczy widzialem pare lat temu bodajze na RTL-u jak mowil ze wolalby zeby jego fanami nie byli Polacy teraz zaluje ze nie nagralem tej wypowiedzi bo mialbym dowod dla jego fanow min. kilku moich kolegow ktorzy za nic nie chca mi uwierzyc
po 3 wielokrotnie obrazal mojego idola Moby'ego, nie wiem co ten pajac ma do takiego artysty jakim jest Moby bo gdybym mial ich porownac to tak jakbym porownywal Mozarta z Krzysztofem Krawczykiem

Jamaica69

buahaha, boze jak mozna lubi moby'ego. przeciez tego sie wogole nie da sluchac. tak ja tez mysle ze napewno emniem jechal po polakach tak dla bk zebysmy szczelili na niego focha i zeby on tracil dochodu. no naprawde, trzeba byc idiotom. ;||

Luck_6

doba zamknij morde bo zygac sie chce jak cos piszesz. sam masz pojebany gust muzyczny. pierdol sie . boze jak tacy ludzie mnie wkurzaja.. wal sie.

Jamaica69

Obydwaj jestescie po jednych pieniądzach nie umiecie podac konkretnych argumentów a rzucacie bluzgi wezcie troche pomyslcie

Luck_6

Eminem nie obrażał Polski
Ci co wierzą w te głupoty że Eminem obrażał Polskę są żałośni. Oto dowody że Eminem nigdy nie obraził Polski:

Jak każdy pewnie wie, Eminem zawsze opisuje swoje życie i uczucia w piosenkach. Więc gdyby miał coś do narodu Polskiego napewno by o tym napisał, a w żadnej jego piosence nie ma o tym ani słowa.

Każdy kto wierzy w te brednie, mówił że słyszał to od znajomych, a sam nie widział/słyszał/czytał wywiadu w którym Em by coś takiego mówił. Nigdzie nie ma niczego co by dowodziło że Eminem obrażał Polskę.

A teraz powiem dlaczego istnieje taka plotka. Bo antyfani starają się jak mogą, aby popsuć mu opinię. Ja spędziłem sporo czasu w Niemczech i Francji, i tam było że Em obrażał niemców i francuzów. Każdy kto rozsiewa te plotki najzwyczajniej w świecie kłamie. Eminem nigdy nie obraził Polaków!

Luck_6

Eminem nie obrażał Polski
Ci co wierzą w te głupoty że Eminem obrażał Polskę są żałośni. Oto dowody że Eminem nigdy nie obraził Polski:

Jak każdy pewnie wie, Eminem zawsze opisuje swoje życie i uczucia w piosenkach. Więc gdyby miał coś do narodu Polskiego napewno by o tym napisał, a w żadnej jego piosence nie ma o tym ani słowa.

Każdy kto wierzy w te brednie, mówił że słyszał to od znajomych, a sam nie widział/słyszał/czytał wywiadu w którym Em by coś takiego mówił. Nigdzie nie ma niczego co by dowodziło że Eminem obrażał Polskę.

A teraz powiem dlaczego istnieje taka plotka. Bo antyfani starają się jak mogą, aby popsuć mu opinię. Ja spędziłem sporo czasu w Niemczech i Francji, i tam było że Em obrażał niemców i francuzów. Każdy kto rozsiewa te plotki najzwyczajniej w świecie kłamie. Eminem nigdy nie obraził Polaków!

Luck_6

AD 1. Gówno wiesz o muzyce to stul pysk
AD 2. Taka wypowiedź nigdy nie miała miejsca pajacu
AD 3. Em jedzie Moby'ego i słusznie-on zaczął a że jest gejem to słusznie został pojechany

Luck_6

a według mnie hip-hop to świetna muzyka i jesli myslisz ze hiphopowcy potrafia tylko sie "gibac i napinac" to jestes w błędzie...oni tez przekazuja w muzyce swoje uczucia i niektorym sie ich styl bardzo podoba.mi eminem jest obojetny, ale lubie jego muzykę.i jeszcze jedno: tak sie burzysz na tę jego rasistowską, nietolerancyjną wypowiedź(i tak nie mam pewnosci czy to powiedzial), a sam robisz to samo tylko w stosunku do hiphopowców. zastanow sie zanim cos napiszesz:/

dj_goska

jesli uwazacie ze dzisiaj hip hop i rap jest komercyjny. tak macie racje! jest komercyjny obecnie! przez to ze stal sie modny roznego typu cioty biora sie za tworzenie muzyki tego rodzaju. jezeli uwazacie ze rap zawsze byl komercyjny - poszukajcie najpierw temat informacji... chociazby na wiki - nie ma nic grszego niz wdawanie sie w rozmowe z jakims idiota ktory nawet nie wie o co chodzi.
rap wczesniej nie byl komercyjny, dzisiaj sie tak stalo i przykro mi z tego powodu...
po za tym to jezeli chcesz nazwac Eminema beztalenciem to nie chce cie prosic o posluchanie jego kawalkow bo pewnie jestes kretynem wylacznie po podstawowce, z gim cie wywalili bo juz miales wiecej niz 18 lat, pewnie nie umiesz nawet angielskiego... Po prostu przeczytaj tlumaczenie jego tekstow, co prawda polskie slowa nie maja takiego uroku jak wersja angielska ale przynajmniej zrob to aby zrozumiec o co chodzi w rapie. i o co chodzi w tym co mowi eminem slm shady...

Luck_6

JESTES IDIOTĄ hahah co ty wiesz o Rapie czlowieku opanuj sie lepiej i lepiej skasuj Konto bo szkoda tu dla ciebie miejscia

Luck_6

Eminem to gnojek!!!Pier**olony rasista.Za dużo sobie pozwala........Jak można przed całym światem tak obrazić jeden kraj!Jak bym go spotkał to bym mu do**bał potem spalił i wywalił go na śmieci bo tylko tam sie nadaje!!!!

Hitek

Jaaaasne... wszyscy w Shady Records są czarni, ale Eminem to rasista :| A ciekawy post o tym, że to plotka z tym obrażaniem Polaków znajduje się trochę wyżej (wypowiedź Peter5_14) Pozdrawiam wszystkich nrmalnych ludzi, czyli fanów i kulturalnych antyfanów, wiedzących na czym polega wymiana zdań bez obrażania i sprawiania przykrości innym! Peace.

Twinkie

A... i czy wy naprawdę myślicie, że Em w ogóle wie, że taka Polska gdzieś tam sobie istnieje w dalekiej Europie? ;> Co nie zmieni faktu, że nadal mam nadzieję na jakiś koncercik u nas :)

Twinkie

Popieram tego kolesia z gwiazdką w obrazku nie pamiętam nicka nie obraz sie :p Szacunek nie tylk odla fanów Ema, ale też dla KULTURALNYCh antyfanów któzy widzą różnicę między wymianą zdać a rzucaniem bluzg

Luck_6

Polskich hip-hopowców da sie nie lubić. Ale bez przesady! Eminem ma przecież kilka fajnych piosenek, nie wspominając o innych wykonawcach!!!

Luck_6

No więc chce powiedzieć tyle ze Eminem jest swietnym artysta Beztalencie?? cos ci sie pomylilo!!! A do tego ze on obrazil Polakow to jest naprawde nieprawda!!! On nigdy tego nie powiedzial i w wywiadzie dla MTV sam powiedzial ze przykro mu ze ktos rozsial taka plote bo on nigdy by czegos takiego na Polakkow nie powiedzial bo zeby kogos osadzic trzeba miec dowody (to rowniez dla tych ktorzy go osadzili) a on nie poznal takiego Polaka ktory by mu cos zlego zrobil dlatego on nigdy nie obrazil Polaka nawet w piosence!!!

Luck_6

ja tez mam to nagrane na zywo z TV TRWAm i nawet powtórkę z
TVN ZDROWIE & URODA

użytkownik usunięty
davemaster

Mega jesteście porąbani, jak niektózi mówią że widzieli jak obrażał, w telewizji Polske to obrażał. Mój kolega kiedyś mówił że czytał jak eminem w jakiejs gazecie, w wywiadzie obrażał tam Polske Mój kolega nie miał powodów, by kłamac bo on sam lubi eminema, dla mnie eminem nadaje sie tylko na rope.

Kolejny koleś który wymyśla. On nie obrażał Polski. Nie widziałem tego ani ja, ani ty, ani żaden który mówi że widział. Gdyby tak było to by to powtórzyli. Niemożliwe żeby puścili to tylko raz. Poza tym ja znam jego styl i wiem że gdyby miał coś do Polski to zrobiłby utwór o tym. Poza tym skoro wierzysz w każde ludzkie słowo to gratuluję. Niedługo uwierzysz jak ktoś powie że za dwa lata Polska opanuje ziemię. Gratuluję i nie pozdrawiam.

davemaster

jestem jak Niewierny Tomasz = nie zobacze nie uwieże. A propos mozes mi to wyslac o to moj e-mail: Eminem11@buzaiczek.pl

Luck_6

Czy na tym forum nie można normalnie wyrazić swoje zdania? Zaraz każdy na innego najeżdża. Mało inteligentne.
Ahh a cóż do założyciela tematu..? Zapamiętaj sobie jedno: Ludzie wierzą w to, w co chcą wierzyć. Więc nawet jesli Eminem to powiedział, to i tak mało kto Ci uwierzy.

Luck_6

Swoją drogą nieźle się ciągne ten temat... Niby taki denny i o niczym, a jednak już od lipca 2006 :D

Dla mnie Em pozostanie na zawsze najlepszym raperem jakiego miałam przyjemnośc słuchac i nie zapomnę jak dużo ta muzyka wniosła do mojego, nastoletniego, życia. I jeśli ktoś myśli, że jeśli słucham Em'a to mam tak samo poprzestawiane w głowie jak on, to stanowczo mówię nie! Owszem lubię tą muzykę, bardzo mi odpowiada, ale nie utożsamiam się z Eminemem, mam swoje życie.

Muzyka Eminema to jest taka audionowela, bez obrazu. Jego piosenki składają się w jedną całośc - jego autobiografię. Coś go gryzie to bierze długopis jakiś pokład i o tym pisze, nagrywa, wyrzuca to z siebie, zamiast dusic w sobie i to mu daje energię (i jeszcze za to zgarnia miliony;). Widzę, że niektórzy też muszą z siebie dużo wykrzyczec i robią to akurat tutaj na forum, a przecież nie wszyscy chcą byc tego świadkami.

Ci co oskarżają Eminema o jakieś niestworzone rzeczy typu raisizm, dissowanie itp. robią dokładnie to samo co on - dussują - a co za tym idzie sami stają się tym co atakują i koło się zamyka.

Na koniec chcę jeszcze napisac, że piosenki są Eminema, bądź też Slim Shady'ego, a Marshall Mathers... no cóż najlepiej opisał tę stronę swojej osobowości w piosence pod tym tytułem - polecam wysłuchanie.
Pzdr :)

Twinkie

"I jeśli ktoś myśli, że jeśli słucham Em'a to mam tak samo poprzestawiane w głowie jak on, to stanowczo mówię nie!"

No sorry ale ja żyję Eminemem!!! Sługam go 24/h mam chyba każdy opublikowany z nim wywiad śpię na jego książce i mam cały pokój w jego plakatach!!! Kocham go!!! Kumple mi mowiom ze jestem porypana ale juz poprostu nie moge inacej zyc to to smutne :(:( Ja nawet się tne na renkach zeby sie do niego upodobnic ;(;( Zrobilam juz wienksosc cynnosci o jakich on spiewa w piosenkach a kiedys zamiezam skoczyc z mostu nie wiem cy pzezyja wali mnie to. Casami kumple upodabniajom mnie do Stana z jego piosenki. Niestety juz nie umniem inacej zyc :( A w przyszlosci chce sobie zrobic takie same tatuaze jak on tylko zamiast portretu Hailie na ręce to jego portret. I nie pierdolic mi ze muse wystopowac bo co chwile to słysze ale słyszeliście niedawno o 13 letniej dziewczynie ktora niemogla sie z nim skontaktowac i z ropaczy powiesila sie?? Rodzice zacynajom sie o mnie bac a ostatnio nauczycielka zauwazyla moje rany na rękach. Wcisnelam jej kit ze upadłam na gwozdzie powiedziala mi ze jak tak dalej pojdzie to pojde do psychologa. W zeszłym roku o mało co nie otarłam sie o pasek na świadectwie a teraz grozi mi kibel. Jak słyszę jakiś wolniejszy kawałek Eminema zaczynam płakać na maxa. bardzo często mam myśli samobójcze. Doradźcie mi co mam robić?? Moze faktycznie powinnam sie zglosic do psychologa?? niechę zeby rodzice wiedzieli o tym ze ja sie tne...

Eminem11

Nie musisz wklejać na wszystkich tematach tego samego lub podobnego tekstu... Jeśli sama rozumiesz i czujesz, że "coś z Tobą nie tak" i do tego nie masz zamiaru nic z tym zrobić to coż... chyba nawet rozmowa z kumplami tego nie zmieni... Jeśli chcesz, aby pomógł Ci "lekarz od duszy", jak to apoc144 w innym temacie określił, to muszą też się pojawić chęci z Twojej strony.

Luck_6

Ghost Maris jestem za wami super ze staneliscie w obronie nasego idola pzdr dla was i fanow Ema

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
baner9

Wiecie co ten post z ciekawej dyskusji na temat Eminema zmienił się w prawie kłótnię i bardzo ostrą wymianę zdań, przy czym nikt nie podaje nic ciekawego, żadnych argumentów, nie rozwija wypowiedzi jak na początku: Em jest super albo Em jest do dupy. Nie ma sensu tego dłużej ciągnąć więc najlepiej jak zamkniemy ten temat.

Pzdr dla KULTURALNYCH fanów Eminema którzy szanują tych, którzy mają inne poglądy i KULTURALNYCH antyfanów którzy również szanują tych, którzy mają inne poglądy na temat tego (moim zdaniem najlepszego :)) rapera.

baner9

Założę się, o co chcecie, że jakby Eminem miał koncert w Polsce, to większość z tych ludzi co tu tak na niego najeżdżają poszłaby tam i piszczała z radości gdy tylko pojawił by się na scenie.

Twinkie

Moby to wspaniały ARTYSTA. Eminem to bardzo dobry raper. Więc myśle, że Moby jest lepszy, choć o wiele więcej ludzi słucha Eminema, bo tworzy muzykę komercyjną.

Futures_claw

Widać, że o rapie nie wiesz wiele, skoro mówisz, że EminEm jest komercyjnym artystą. Dostał oscara, to chyba o czymś świadczy?? Z "raperów naszych czasów" EminEm zalicza się do czołówki, zaraz po Dr.Dre i Snoop Dogg'u, oczywiśćie nie liczę takich wielkich legend jak 2pac, Notorious czy Eazy-E, bo to zupełnie inna bajka.

Pzdr

Futures_claw

Widać, że o rapie nie wiesz wiele, skoro mówisz, że EminEm jest komercyjnym artystą. Dostał oscara, to chyba o czymś świadczy?? Z "raperów naszych czasów" EminEm zalicza się do czołówki, zaraz po Dr.Dre i Snoop Dogg'u, oczywiśćie nie liczę takich wielkich legend jak 2pac, Notorious czy Eazy-E, bo to zupełnie inna bajka.

Pzdr

Eminem11_2

Hymmm, Moby wspaniałym artystą?? Nie sądzę ...

Eminem11_2

A ja nie sądzę żeby słuszne było zaliczać Eminema do czołówki, nie zapominaj o C-Block, Luniz i Delinquent Habits. Ciekawe czy ich znasz :) Poza tym odezwa do wszystkich, którzy bronią Eminema i krytykują Moby'ego : Ciekawe ile słyszeliście jego kawałków bo mniemam, iż niewiele... Poza tym wiele kompozycji Moby'ego zostało wykorzystane w filmach , m.in. w samej GORĄCZCE !!!

Luck_6

1. Porównywać Eminema do Moby'ego to jak porównywać, nie wiem, tort czekoladowy do pizzy. To są tak odmienne gatunki, że bezsensem jest w ogóle je porównywać, bez względu na wykonawców. Eminem pojechał Moby'emu w odpowiedzi, o ile wiem, choć dziś w ogóle uważam takie wzajemne dramy za dno i infantylizm.

2. Eminem użył określenia "polished jews", a nie "polish and jews". Dosłownie to by było "wypolerowani żydzi", ale to frazeologizm, i chodzi po prostu o nowobogackich karierowiczów.

3. Poniekąd rozumiem Twoją niechęć do rapu jako takiego, choć sam siedziałem w tym wiele lat. Niedobrze mi się robi, gdy większość kawałków to zwykłe przechwalanie się, czego to się nie ma, jakim to nie jest się prawilnym, lub jakim to nie jest się zaje*istym raperem. I choć rap to bardziej melorecytacja, to jednak jest w nim ogromny potencjał, którego większość raperów nie wykorzystuje. To forma ekspresji, w której można być - jak we wszystkim innym - ciapą, średniakiem lub mistrzem. I choć Eminem też często jest infantylny w treści utworów, to można go nazwać lirycznym wirtuozem. Metafory, nawiązania, wielokrotne, niebanalne rymy, bez dziesiątek dygresji i na temat.