W dodatku niezwykle przeciętnej. Żeby ona chociaż była ładna, ale nie. 85 miejsce to jakaś mega parodia, ponury żart. Jest tyle lepszych aktorek, chociażby Claire Danes która niestety jest na 144 miejscu, to jest ogromnie niesprawiedliwe. No ale wystarczy spojrzeć na liczbę głosów - 18415, podczas gdy inne aktorki (za nią i przed nią) mają około 3-4 razy mniej głosów, po za tym żadna aktorka nie zaliczyła tak szybkiego awansu. To tylko dowodzi, że wredne dzieciuchy tworzą po 30 kont i dają jej dziesiątki. Kto się ze mną nie zgodzi co do tych głosów widocznie jest ślepy. Ja się tylko pytam co te trolle w niej widzą, dlaczego tak nagle zaczęli tworzyć te multikonta? Czego nie zrobili tego wcześniej? Może jest jakaś nagroda za to kto da więcej dziesiątek? Bo przecież ta aktorka nie ma ani talentu, ani urody, ani nagród. Ogólnie o co tu biega????
Zgadzam się co do Claire Danes. Ponadto uważam, że Gwyneth Paltrow też jest lepsza od Emmy, i jest na 141 miejscu w rankingu.
Nie jest to wina dzieci, lecz J.K.Rowling. Ona wybrała ją na Hermionę, więc dzieci za nią przepadają. Gdyby wybrała kogoś innego (np. Claire Danes) to dzieci też na pewno by na nią głosowały. Z tym, że nie ma talentu się nie zgodzę. Może i nie jest piękna, ale jeśli gra w tylu filmach i cały czas ta liczba wzrasta, to reżyserzy/producenci korzystają z tego, że zadebiutowała jako Hermiona. Dzieci za nią przepadają i nic nie można na to poradzić.
Nie przeszkadza mi to, że dzieci za nią przepadają. Wkurza mnie tylko fakt, że te dzieci tworzą multikonta aby koniecznie podnieść swoją idolkę w rankingu. Niech takie jedno dziecko stworzy sobie tylko jedno konto, a nie kilkadziesiąt. Wtedy byłoby wszystko w porządku.
Wiesz co mnie te multikonta jakoś nie przekonują.. Po prostu wszyscy znają Harrego Pottera i głosują i tyle :)
Nie znam nikogo takiego :) Ale może, nie wiem. Jednak nie widzę powodu by się tak przejmować tym rankingiem. Dla mnie wiele takich dyskusji jest zbędnych, bo najczęściej to się kończy kłótniami. Każdy z nas ma innego ulubieńca, a to, że jednego lubi więcej osób niż drugiego to tak już jest :)
Widziałam ją tylko w Potterze, nie przypadła mi do gustu jako Hermiona, ma specyficzny, irytujący sposób grania. Teraz bierze udział w wielu projektach, więc może coś pokaże :) A ja osobiście uważam, że jest piękną dziewczyną, razem z Jessicą Albą ideał piękna :)
To wszystko przez ten polski dubbing w HP, a szczególnie w 1 i 2 cz.Emma nie jest złą aktorką, a z wiekiem robi się coraz lepsza :)
Nie zgodzę się. Emma jest prześliczna i nie znajdziesz drugiej takiej dziewczyny, wyjątkowo naturalna i świeża. :)
Poza tym, może wyjdę na dzieciucha, ale pokochałam ją w 'HP' i Hermioną była świetną. Teraz jestem po obejrzeniu 'The Perks of Being a Wallflower' (świetny film, gorąco polecam), po którym przekonałam się, że nie jest aktorką jednej roli i 'My Week with Marilyn', w którym również dobrze wypadła. Nie robiłam 1000 kont i nie głosowałam na nią po 100 razy, wystawiłam jej jedną, wysoką notę i uważam, że była słuszna. :)
"Nie robiłam 1000 kont i nie głosowałam na nią po 100 razy, wystawiłam jej jedną, wysoką notę i uważam, że była słuszna. :)"
Nie napisałem, że akurat Ty zrobiłaś tyle kont. Ale chyba nie zaprzeczysz mojej teorii, że ludzie tworzą te multikonta? Zobacz ile ona ma głosów, a ile reszta aktorek.
Daj spokój, ludzie się napinają Bóg wie po co ;) To tylko strona internetowa a nie jakaś wyrocznia. W dodatku FW jest pełne trolli i napinaczy. Ja Emme lubię, miała u mnie 8/10 a za rolę w Charlie podniosłem do 10 "bo tak". Nie robię multikont bo nie jestem trollem, a że ona jest gdzieś wysoko na jakimś wieśniackim rankingu... kogo to obchodzi? No chyba tylko dzieciaki i napinaczy ;)
Pozdrawiam!
Wkurza mnie takie durne pisanie jak Twoje Skymaster. Rozumiem, jest wolność słowa, każdy może powiedzieć co myśli. Ale jeśli kogoś nie lubisz to nie pchasz się do tej osoby. To samo jest według mnie tutaj. Nie lubisz Emmy, nie wchodź na jej filmweb, nie wypowiadaj się na jej temat. -_- Skoro lubisz Claire Danes czy kogoś innego to idź na jej filmweb i ją zachwalaj. Jak wszyscy zaczną robić tak jak Ty to wybuchnie jakaś internetowa wojna. Dobrze, że są jeszcze ludzie, którzy mają rozum...
+ dla Emmy najwyższa ocena, bo grać potrafi, a żeby to wiedzieć trzeba obejrzeć z nią więcej filmów a nie tylko Pottera.
Obejrzałam z nią nie tylko Pottera, a zdanie mam takie jak Skymaster. Póki co za wiele nie pokazała, nie zasługuje na tak wysokie noty. Może za dziesięć lat będzie lepiej.
Nie widzę w moim temacie nic durnego. Widzę natomiast, że według Ciebie tylko fani aktorki którzy wypowiadają się pozytywnie na jej temat mogą dyskutować na tym forum. Wszelka krytyka jest durna? Jeśli ktoś uważa ją za słabą aktorkę niech nie wchodzi i nic nie pisze? Zastanów się, to raczej twój post jest durny. Jeśli jakiś sławny krytyk znający się na kinie (oczywiście nie mówię o sobie) powie, że Emma jest słabą aktorką to co mu odpiszesz? "Nie podoba ci się, to spadaj i się nie udzielaj"? Krytyka to naturalna rzecz na świecie. Wyraziłem swoją opinię na temat aktorki, nie chcę wywoływać żadnej wojny. A tacy ludzie jak ty są raczej najgorętszymi fanami aktorki (którzy nie mogą się pogodzić z tym, że ktoś uważa ich idolkę za słabą), aniżeli zwyczajnymi użytkownikami. Uważasz ją za dobrą aktorkę? Spoko, szanuję to, ale ty uszanuj moje zdanie zamiast wyganiać mnie z tego forum.
Ojej, no dobrze, może faktycznie nie miałam zbyt wiele racji. A sławny krytyk to co innego. Niemniej jednak nadal uważam, że tak nie powinno być, że się wchodzi na czyjś temat tylko po to, żeby go obrazić (bo twoja opinia według mnie była dość obraźliwa). Ale spoko. Może tylko ja uważam, że powinno się zajmować tym czym się lubi. Inaczej już dawno zjechałabym Megan Fox na jej filmwebie, ale daruję to sobie bo inni ją cenią a ja wolę się zająć moimi idolami. I tak, Emma jest moją idolką. Nie wstydzę się do tego przyznać.
ja nie widzę w tym co zostało napisane nic obraźliwego. człowiek wyraził tylko swoje zdanie. ja również nie do końca się z nim zgadzam, ale ma do tego prawo. szczególnie gdy nikogo nie obraża przy tym.
Ale co jest w tym obraźliwego? Napisałem tylko, że nie jest ładna, nic nie osiągnęła i nie podoba mi się to, że wiele aktorek które są bardziej utalentowane i więcej osiągnęły są za nią w rankingu. Z resztą nie to jest głównym problemem. Nie czepiałbym się jej pozycji w rankingu gdyby nie to, że dzieci zakładają multikonta i głosują kilka razy. Gdyby miała porównywalną ilość głosów do innych aktorek i była w top 100 (w co wątpię) to nic bym nie napisał na forum, uszanowałbym decyzję ludzi którzy oddali po jednym głosie.
Spójrz które miejsce w rankingu ma Emilia Clarke - 36. I zagrała tylko w jednym serialu ("Gra o Tron"), nic wielkiego jeszcze nie osiągnęła. Ma zaledwie 2112 głosów. Oznacza to, że w jej przypadku użytkownicy nie tworzą multikont, tylko zwyczajnie jest lubiana i dostaje same wysokie oceny. To samo się tyczy Evanny Lynch, która także ma małą ilość głosów i jest na 26 pozycji (a zagrała tylko w "Harrym Potterze"). Natomiast Emma Watson ma 18549 głosów, oznacza to, że w jej przypadku jakieś 50% użytkowników oddaje po jednym głosie (jedynki, dziesiątki, zależy czy ktoś ją uważa za dobrą aktorkę czy nie), natomiast te drugie 50% to właśnie dzieci tworzące multikonta i dające 10-tki. Dlatego właśnie Emma jest tak wysoko.
Nie obrażam tutaj Emmy, już bardziej obrażam tych ludzi którzy tworzą multikonta, gardzę nimi i nie szanuję ich.
Bo Emma zagrała jedną z głównych ról we wszystkich Potterach i dlatego ma najwięcej z nich głosów. Emilia i Evanna też mają zdecydowanie za dużo głosów po jednej roli. ( W tym Evanna jeszcze taka epizodyczna. )
A Emilia zagrała jedną z głównych ról w "Grze o Tron", serialu który zajmuje pierwsze miejsce w rankingu top 100 seriali i ma 69386 głosów (tylko trzy seriale mają więcej), więc mało znaną aktorką nie jest i nie dziwi mnie, że ma tyle głosów.
8 czy 3, co za różnica (gdyby było co najmniej 20 to by była różnica), nie zmienia to faktu, że "Gra o Tron" jest na pierwszym miejscu w rankingu i jest jednym z najpopularniejszych seriali który otrzymał już wiele nagród. Popularność serialu sprawiła, że Emilia Clarke również stała się znaną aktorką i dlatego nie sądzę aby ilość głosów oznaczała, że użytkownicy tworzą multikonta aby dawać jej dziesiątki. Gdyby miała tyle samo głosów co Emma (ale ma o wiele mniej) to bym się z tobą zgodził, lub gdyby wystąpiła w jakimś mało popularnym serialu, np. "Tylko miłość".
masz rację w 100%. To nie obraza, tylko opinia. A jeśli komuś ona przeszkadza, to tylko świadczy o tym, że nie wiedzą, do czego służą fora. Pomogę: do dyskusji, wypowiadaniu swojej opinii. A on właśnie to robi.
Podpisuję się pod Twoją wypowiedzią, rękoma i nogami ;) Tylko dzieci i napinacze ekscytują się tym śmiesznym rankingiem ;)
Czy jest brzydka? W "ogólnym uznaniu" z całą pewnością NIE. W ciekawostkach znajdziesz całkiem sporo nagród za wygląd.
Każdy ma jednak swoją opinię. Twoja jest taka, a nie inna. Nie podoba Ci się, ale napisałeś tak, jakby wszystkim się nie podobała.
Mnie się podoba - bardzo ;).
Co do gry aktorskiej - szczerze mówiąc nie widziałem ją poza HP, jeszcze, ale zamierzam. Nie była tam zła, ale jakoś świetnie też nie zagrała.
Ma wielu fanów, co widać chociażby na Facebooku. Ponad 6 milionów lajków na jej fanpage'u to dużo, dla porównania największy polski fanpage ma nieco ponad milion. Jest popularna wśród danej rozbieżności wiekowej i jest tam lubiana. To się jej chwali. Dotarła do tych ludzi (w sumie, do mnie też).
Ja osobiście nie znam żadnych multikonciarzy, którzy co chwilę zakładają konta, by jej polepszyć noty. Co do rankingu... nie jest on obiektywny i to wie chyba każdy. Nie warto nawet zwracać na niego uwagi, ja tak przynajmniej nie robię.
Lubię Emmę, czytając z nią wywiady (a zdarzyło się nie raz) ma się wrażenie, że to bardzo inteligentna osoba.
trochę to głupie co wypisujesz, przecież ona jest bardzo młoda. Nikt nie zaczyna kariery od 100 filmów , a ocena jest subiektywna, każdy wystawia ocenę na jaką uważa że dany aktor zasługuje, ty nie musisz się z nimi zgadzać
a uroda chyba nie jest w tym rankingu najważniejsza
Ojj, nie mogę się zgodzić, na pewno nie. Według mnie jest świetną aktorką, a udowodniła to nie tyle w Potterze - mnie osobiście urzekła w "Ballet shoes", gdzie zagrała bardzo naturalnie mimo młodego wieku, do tego jest prześliczna i przeurocza, niepowtarzalna i własnie naturalna, nie ma w niej żadnej sztuczności.
Miejsce w rankingu jak najbardziej zasłużone, życzę jej dalszych sukcesów, chociaż w sumie są pewne - wzięła się za aktorstwo bardzo solidnie i dobrze wykorzystuje swoją szansę.
ogólnie zaczyna dość zgrabnie 'wychodzić' z roli Hermiony i warto jej dać szansę. Choć wiadomo TOP 100 i inne takie to przesada póki co. Czekamy co dalej.
to, że ma tyle głosów to wynik popularności Harrego Pottera, gdyby Claire Danes zagrała w takim hicie to też miałaby tyle głosów i być może byłaby na miejscu Emmy w rankingu. zresztą to tylko ranking, który nie determinuje przecież faktycznego talentu. poza tym Emma jest ładną dziewczyną i dobrą aktorką więc się tak nie bulwersuj :)
"gdyby Claire Danes zagrała w takim hicie to też miałaby tyle głosów"
Claire Danes zagrała w wielu hitach np. Romeo i Julia, Terminator 3, Gwiezdny Pył. Te filmy mają kilkadziesiąt tysięcy głosów chociaż są trochę mniej popularne niż Harry Potter. Prawda jest jednak taka, że Emma Watson zagrała tylko w jednym popularnym filmie którym jest "Harry Potter", reszta ma tak mało głosów, że pewnie mało kto o nich słyszał. "Harry Potter" jest filmem przygodowym skierowanym dla dzieci i młodzieży. Oznacza to, że dorośli widzowie, fani horrorów, thrillerów, romansów, dramatów, science-fiction, filmów akcji napewno nie oglądali "Harrego Pottera", chociaż słyszeli o nim ale nie brali udziału w głosowaniu. Natomiast Claire Danes wystąpiła w wielu gatunkach filmów: thrillerach, dramatach, akcji, science-fiction itp. I to z kolei oznacza, że Claire jest znana nie tylko wśród dzieci i młodzieży, ale także wśród dorosłych fanów dramatów, thrillerów, filmów akcji i science-fiction, czyli jest aktorką tak sławną jak Emma albo nawet sławniejszą. Claire Danes nie ma tylu głosów ponieważ jest znana wśród dorosłych widzów, a nie sądzę, żeby dorośli widzowie tworzyli multikonta (poprostu są dojrzali, uważają to za głupotę i nie mają na to czasu), to robią dzieci i młodzież, czyli fani Emmy którzy nie znają Claire Danes bo nie oglądają innych gatunków filmów. I właśnie to wyjaśnia dlaczego Emma Watson ma dużo więcej głosów od Claire Danes.
Nigdzie nie napisałem, że jest brzydka. Uważam tylko, że do najpiękniejszych aktorek nie należy, jest tak wiele piękniejszych. Niektóre aktorki zawdzięczają swoją pozycję w rankingu dzięki urodzie, a ja uważam, że Emma nie wyróżnia się wśród aktorek urodą tak bardzo, że właśnie dzięki niej awansowała tak wysoko.
Nie przesadzaj, nie widziałeś ją w THE PERKS OF BEING A WALLFLOWER, tam pokazała co umie, w HP wyszła dobrze 7/10. I na pewno nie jest brzydka, jest jedną z najładniejszych kobiet świata...
Do talentu to się mogę z Tobą zgodzić. Ale co do urody to muszę stwierdzić, że chyba jesteś ślepy. To bardzo ładna dziewczyna.