Emma WatsonII

Emma Charlotte Duerre Watson

8,3
69 920 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Emma Watson

Obie mają po 20 lat, są z tego samego rocznika i miesiąca, grają główne role w szczytowych produkcjach - HARRYM POTTERZE i ZMIERZCHU - oraz są ikonami stylu. Którą wolicie bardziej?

Karolina_ zmierzch2

wolę Emme, ponieważ w wywiadach zawsze jest pogodna, pasuje idealnie do Hermiony, ma ciekawy styl ubierania się, chociaż sama bym w takim czymś nie chodziła ;) . Kristen zaś jest ponura, zawsze zrzędzi jak to sława jest okropna, jakby czuła się zgwałcona, aż mi się rzygać chcę. z mojego punktu widzenia w Zmierzchu jest taka... sztuczna. Dodam, że nie jestem jakąś antyfanką Zmierzchu, bo lubię tą książkę.

patt23r

Zgadzam się z tobą także ;>
ale jest jedna niezgodność co twojego zdania. Emma ma 20 lat i moim zdaniem dobrze się ubiera. BARDZO ŁADNIE, SZYKOWNIE. I modnie przede wszystkim, w gazetach nawet pisało, są takie , że jest zdjęcie gwiazdy (w tym jej) i obok pisze jakie i gdzie kupić podobne rzeczy, że być ubrana mniej więcej jak ona.
Moim zdaniem, ładnie się ubiera, modnie i odpowiednie do jej wieku, przecież nie może latać w ciuszkach do wieku 13-nastolatki! BArdzo gustownie ;>, ale na sportowo też się umie ubierać.

AktorkaDD

nie powiedziałam, że jej styl ubierania się mi się nie podoba, tylko wręcz przeciwnie. podoba mi się jej szykowne ubrania, tylko, że ten ubiór nie pasowałby do mnie ;)

Karolina_ zmierzch2

Emma dużo lepsza. TAk jak post użytkownika "jaa", też uważam, że jest skromna, skoro jednak uczyła się na planie, wybrała naukę, ale z kariery nie zrezygnowała. Lubię ją także za to, że potrafi grać , ładnie.. Jest bardzo ładna i niech jej kariera się dalej rozwija! ;p
pozdrawiam i zapraszam do mnie na grę.

AktorkaDD

Kristen tez umie sie ubrać, jej styl kopiuja , zreszta w czasopismach i stronach o modzie tez opisuja jej styl , ijest skromna, i mimo wielkiego sukcesu jest taka jak przed całym tym szałem na zmierzch,i nawet styl od wielu lat ma taki sam

użytkownik usunięty
sonnenEW

Oczywiście Emma :)

Karolina_ zmierzch2

Wole Emme. Z poczatku lubiłam Kristen ale potem wkurzało mnie jej zachowanie. Ciagle narzekała ze sława ja denerwuje ale zrezygnowac nie chce. Nie podoba mi sie jej styl bycia i coraz mniej podoba mi sie nawet ten Zmierzch. Okropnie sie ubiera i okropne ma wlosy i jeszcze ta jej bladosc. Emma zas jest ładna, mądra, slicznie sie ubiera. Moze nie ma za duzo rol, ale i tak mi sie podoba to jak gra. Plusy na Emme. Jest o duzo lepsza od Kristen.

milena_misiek89

czy naprawde tak narzeka na sławe a moze zaczeli rozdmuchiwac bo nie mieli o czym pisać? skoro zapytali ja w wywiadzie co sadzi o tym szumie wokół jej osoby to poiwdziała prawde, Emme tez lubie no ale skińczył sie Harry zobaczymy co pokaże

sonnenEW

Ja wole Emmę. Uważam że obie aktorki dobrze graj i nie wiem czemu uważacie że Emma jest słabsza bo zagrała jak na razie w niewielu filmach poza Harrym Potterze. Dajcie się jej rozwinąć, poza tym popieram sonnenEW i milena_misiek89 , dlaczego Kristen tak narzeka na sławę, skoro nie chce być sławna to po co gra w filmach??. To jest moje zdanie

szatynka_15

Ja osobiście wolę Emmę

Zmierzch oglądałam tylko pierwszą część i powiedziałam że już więcej nie oglądnę takiego głupiego filmu nuda i nic więcej.

milena_misiek89

w jakim sensie którą wolicie bardziej? jeśli chodzi o aktorstwo to nie ma sensu ich porównywać - Emma zagrała w Harrym Potterze i na tym kończy się jej dorobek, natomiast Kristen zagrała w kilku naprawdę dobrych filmach (pomijając Zmierzch) i sprawdziła się tam jako dobra aktorka. Ale jeżeli chodzi o wizerunek to zdecydowanie Emma ma lepszy wizerunek od Kristen.

Karolina_ zmierzch2

emma!!!!!!!!!!!!

mrowka19

Emma wydaje się być dojrzalsza i ambitniejsza chociażby pod względem decyzji pójścia na studia. Nienawidzę zmiarzchu ale uważam że Kristen świetnie zagrała w Azylu i żałuję że zagrała w Zmierzchu. Pod względem urody wygrywa Emma bo Kristien jakoś nie potrafi się umalować lub ubrać. Jestem fanką Harrego Pottera więc wygrywa Emma ale tylko na razie bo dobrze życzę tej drugiej;)

julian 7

Emma! O Kristien się wypowiadać nie będę, bo mi się niedobrze zrobi. ;p Zgadzam się z ' julian7 ' Ogólnie to nie lubię zmierzchu, nie czytałam i nie zamierzam, bo pewnie mnie zmuli z tej całej ich wielkiej miłości. W Potterze się przynajmniej coś dzieje. ;D

a_walk_to_remember_

skoro nie czytałas to nie wiesz czy by cie'zmulił' Kriaten ma fajny styl ale Emma też, w sumie obie sa ok:-)

Karolina_ zmierzch2

Emma, Emma!
Ona wydaje mi się o wiele bardziej utalentowana i ma w sobie takie naturalne piekno.
Krisin jest jakas taka.. Hm.

x3_Carlisle

Nie będę uzasadniać bo nie warto (i mi się nie chce),ale Emma.Jest śliczna i nieźle gra.

Karolina_ zmierzch2

Uwilebiam obie produkcje ;)
Ale zdecydowanie wole Emme jest ładniejsza i ma lepszy styl !A Kristen no cóż ona zostawia wiele do życzenia szczególnie gdy chodzi o wyglad.

Karolina_ zmierzch2

Emma jest lepsza i umie zagrać bardzo dobrze swoją rolę. Kristen natomiast gra nieźle, choć jej mina z ciągle otwartymi ustami jest wnerwiająca ;P

Karolina_ zmierzch2

Nie jestem fanką ani jednej ani drugiej.
Kristen jest ciągle taka smętna przymulona i jakby obrażona na cały świat,
Emma gra jakoś tak sztucznie, chociaż nie moge tego do końca stwierdzić bo widziałam ją tylko w HP.
Na modzie sie nie znam wiec sie nie wypowiem
ale ogólnie to już chyba lepsza jest Emma... :D

Karolina_ zmierzch2

moim zdaniem obie potrafią zagrać zarówno coś świetnie (w szczególności w filmach) a jeśli chodzi o Harrego Pottera i Zmierzch to czasem da się przewidzieć ich miny :) ale to moje zdanie;)

Karolina_ zmierzch2

Emma. O Kristen Grodzisk przeczytam coś takiego: "dziewczyna o uroku niedomytego lumpa". W 100% się zgadzam. A "Zmierzch" to masakra.

Karolina_ zmierzch2

Emma, zawsze jest uśmiechnięta
a Kristen zawsze ma te miny taki ponure

Anda00

Nie będę na pewno porównywać HP z takim kiczem, jak Z. Nie ma mowy.
Emma jest taka... Widać, że Jej zależy, po prostu zależy. Nie wdała się w romans ani z Danielem, ani z Rupertem. A Kristen? Nie oceniam Jej po jednym filmie, choć muszę przyznać za grę aktorską w filmie Posłańcy dostała u mnie duży plus. Ale szczerze? Jej osoba jest dla mnie denna. Ciągle ta sama mimika, jakby nie potrafiła dać z siebie choć trochę więcej.
Na procenty?
- Emma 90%
- Kristen 10%

Karolina_ zmierzch2

Kristen bez dwóch zdań... Nie będę tu się kłóciła, która ma większy talent, albo która jest ładniejsza, bo nie o to tutaj chodzi.
Niektórzy jak widzę porównują Kristen i Emmę wyłacznie na podst. Zmierzchu i HP, co jest wręcz śmieszne. Dlatego radzę najpierw porównać filmografie obu aktorek, a potem się wypowiadać na ten temat. Stewart ma większe doświadczenie i lepszy kunszt aktorski - to jest niezaprzeczalny FAKT. Jeśli chodzi o Watson - oprócz HP oczywiście, widziałam "Zaczarowane baletki" (czyli całą jej filmografię już odfajkowałam, nie było to takie trudne) i muszę przyznać, że nie mogłam się w jej roli dopatrzeć nikogo innego jak tylko Hermiony Granger. Emma zagrała w tym filmie identycznie jak w serii o Potterze, co potwierdza teorię, że jest aktorką jednej roli. Dla kontrastu, Stewart potrafi zagrać zarówno ciapowatą Bellę (choć podkreślam, że nie jest to rola stworzona dla niej) jak i gwiazdę rocka ("The Runaways"), czy dziewczynę chorą na dystrofię mięśniową ("The Cake Eaters"). Sprawdza się w różnych wcieleniach, bo jest wszechstronną aktorką, która wciąż rozwija swoje umiejętności. Zauważają to również producenci, angużując ją do swoich filmów, a tych jest ostatnio naprawdę wiele.
Emmie mogę życzyć już tylko tego, by wzięła udział w jakimś poważniejszym projekcie i udowodniła, że może jednak stać ją na więcej. A do Kristen radzę się nie zrażać po jednej roli w Zmierzchu, za to zapoznać się z jej filmografią, aby mieć WŁASNE zdanie. Choć zrozumiałe, że łatwiej jest powtarzać po innych o rzekomej "wiecznej minie kota srającego w deszczu", czy "wyrazie twarzy przestraszonej łani"...

engie963

No wiesz, ja osobiście nie kieruję się wypowiedziami innych. Ale ja w Emmie coś dostrzegam. Nie wiem co, ale coś mnie w Niej urzekło i jestem za Nią całym sercem.
Za Kristen nie przepadam, a widziałam wiele filmów w Jej wykonaniu i wcale nie kieruję się jedynie Z. Tak jak wspomniałam, Jej gra dostała u mnie plusa w Posłańcach, to był film, który oglądałam z przyjemnością. A może inaczej: przyjemnie oglądało mi się twarz Kristen, bo pokazała, że jest warta uwagi. Czytałam wiele nieprzyjemnych komentarzy na temat w ogóle filmu i uważam, że ludzie zbyt krytycznie podchodzą. Kolejna hollywodzka produkcja... Ale nie produkowaliby czegoś, czego ludzie nie chcieliby oglądać! Oglądałam również The Runaways i nie powaliła mnie jakoś na nogi. Już wolałam sceny z Dakotą, niż z Kristen.
Wiesz, mówiąc tak szczerze, to Emma musiała pokazać się w wielu obliczach w HP, więc to jest tak, jakby grała w różnych filmach. A Kristen... Jest Saga Zmierzch. Tak? I Ona ciągle gra w tej sadze to samo. Po prostu... ZERO uczuć. A Emma? Pokazała, że potrafi odegrać wiele scen i odnaleźć się w każdej sytuacji.
Ale to jest też tak: Każdy Będzie Bronić Swojego. Ty będziesz bronić Kristen, ja będę bronić Emmy, to zrozumiałe. Ale wydaję mi się, że to co napisałam to czysta prawda. Wystarczy się tylko przyjrzeć i połączyć wiele faktów.

Karolina_ zmierzch2

To w ogóle nie ma czego porównywać! Emma jest dobra w tym co robi - choć nie było za wiele różnych okazji do oglądania jej. Ale Kristen... eh, nie będę się wypowiadać. Szkoda mojej klawiatury.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Karolina_ zmierzch2

Emma ma potencjal, ale wybrala nauke. Wole jej gre, ona potrafi sie zezloscic, usmiechnac a Kristen ? Ta sama mina przez caly film. Ona powinna zakonczyc swoja kariere na zmierzchu i dac zablysnac naprawde dobrym aktorkom, mniej znanym i o lepszej mimice :P a Gosc ktory powiedzial ze swietnie zagrala w Jumperze, smiech na sali. Przywitala sie i poszla, naprawde dobra gra ;)) ( sarkazm jakby ktos nie zrozumial, czyyy cos^^)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Hoax

zdecydowanie Emma. Kristen ma tylko jedną minę, upośledzonego dziecka,
w Polsce nie ale w np w Anglii 10latki latają z jej gębą na wszystkim czym sie da i jak sie spytasz kim ona jest to zrobią ci wykład na temat mocy miłości E i B, a potem wyjaśnią ci kim ona jest, lecz zapytane kim jest K.S. zrobią głupią minę i se pójdą. z doświadczenia mojej przyjaciółki z Anglii.

Karolina_ zmierzch2

ZMIERZCH SZCZYTOWĄ PRODUKCJĄ???????!!!!!!!!!!!!!!!!Tragedia!!!!!Emma jest o wiele lepsza!

Lilusia_1

42 do 8 dla Emmy :D z moim głosem 43 nawet :D

Karolina_ zmierzch2

Ja lubię obie aktorki, jednak to Emma jest moim zdaniem lepsza. Widziałam ją w "Harrym Potterze" i "Zaczarowanych baletkach". Jest naturalna, wczuła się w postać Hermiony i Pauline. Dziewczyna ma talent i jest jedną z najbardziej inteligentnych aktorek Hollywood. Co do Kristen widziałam ją we wszystkich filmach, w które ukazały się do tej pory. Podobała mi się jako Sarah w "Azylu" i jako Bella w "Zmierzchu", jednak reszta jej ról nie oszołomiła mnie. Cóż, Emma wygląda sympatycznie. Kristen podobno też jest sympatyczna, ale ten wyraz niezadowolonej twarzy jest nieco odrażający.

Bastilla

Emma jest znana z HP i zapewne tak zostanie, jak do tej pory oprocz roli Hermiony nie ma zadnej ktora by cokolwiek znaczyła, zaś Kristen zarwono przed saga jak i w trakcie wziela udzial w wielu dobrych filmach, takich jak azyl, speak, the runaways czy WTTR. Jeśli chodzi o sympatie to zarowno Kristen jak i Emma daja sie lubic, chociaz ostatnio Watson zaczyna przynudzac.Czy Kristen ma wiecznie niezadowolona mine? stanowczo nie

Karolina_ zmierzch2

EMMA ... Kirsten jest brzydka wyglada jak zmoczona kura domowa i wogole nie umie grac. jest sztuczna i robi te swoje glupie minki.... co do mody i jej stylu wogole mi sie nie podoba.... raz wyglada brzydko, drugim razem tez .... nie ma wogole zadatku na aktorke...
co do Emmy , nie jestem jej fanka, ale trzeba przyznac, ze dziewczyna ma styl, w koncu jest jedna z najlepszych modelek w wieku 20 lat.... gra swietnie.. nic dodac nic ujac

DiDi_RamBo

Nie jestem fanką żadnej z nich . Emmę lubię , podoba mi się jej styl - jest inny , nawet nieźle gra. Kristen nie lubię , styl - praktycznie żadne ubranie które nałożyła nie podobało mi się , często sukienki nie pasują do figury , są za duże . Tak jakby weszła do sklepu , wzięła sukienkę i ją kupiła. Rozumiem,że lubi luz , ale ... Co do jej gry ... Zobaczyłam ją pierwszy raz w Zmierzchu [ którego zresztą nie lubię ] i zdziwiłam się jej zachwytem. Zdałam sobię sprawę , że nawet nie sama przewidywalnosć filmu i fabuła mnie tak strasznie denerwują a para głównych aktorów. Równie denerwóje mnie fakt jak narzeka na sławę . Jeśli nei chciała tego mogła nie zostawać aktorką. Przecież można zaopserwować jakie życie mają sławne osoby , wiedziała co ją czeka jeśli spodoba się ludziom. Dlatego jeśli miałąbym porównywać obie kobiety definiytwnie wybieram Emmę Watson.

użytkownik usunięty
Karolina_ zmierzch2

Oryginalna chyba nie będę, gdy napiszę, że większą sympatię wzbudza we mnie Watson. Jest zdecydowanie lepszą aktorką, gra od dziecka, poza tym podoba mi się jej naturalność, typ urody i styl również ma całkiem niezły. Kristen również według mnie jest bardzo ładna, jednak aktorka to z niej kijowa. Nie wiem, może to wina narzuconej z góry roli, ale w Zmierzchu zanudziła mnie kompletnie brakiem odpowiedniej mimiki i wczucia się w sytuację. Cóż, scenariusz chyba czytała, wiedziała jaką rolę przyjmuje, ale nie wiem jak długo można zdzierżyć brak charakteru głównej bohaterki, która leci jak wiatr powieje. Nie widziałam z nią żadnego innego filmu poza Zmierzchem i nie wiem czy bym się odważyła, gdyby grała główną rolę.

Karolina_ zmierzch2

Oczywiście, że Emmę. Po pierwsze świetnie się ubiera i uchodzi za ikonę stylu, po drugie jest o wiele ładniejsza i po trzecie i chyba najważniejsze jest znacznie bardziej utalentowaną aktorką niż Kristen.

Wentzy

widzę,że Emma wygrywa;d
nawet nie ma co porównywać Emmę do Kristen,która ma wyraz twarzy jakby ją coś bolało.Emma jest utalentowana,śliczna...ma wszystko czego brakuje Kristen.

użytkownik usunięty
panienka_2

hahahha - bolało - dobre....
Ja osobiście i oficjalnie wybieram Emmę za jej styl, naturalne piękno i aktorstwo - podziw dla niej :)
Co do Kristen co prawda więcej filmów zagrała ale to były jakieś mało popularne szczegóły....,
nie jest ładniejsza od Emmy, i nie dorównuje stylem.
HARRY POTTER - gdzie Emma grała główną role podbijają wszystkie filmy KS - bo HP jest mega popularny i ona to osiągnęła....
Czekam na więcej :)
Pozdrawiam :)

Karolina_ zmierzch2

♥ Emma jest lepsza, i to o dużo więcej a tak pozatym widziałam 1 i 2 część zmieszchu i wszystkie części Harry'ogo Pottera i uwarzam że Emma jest lepsza a jak ogladałam zmieszch to pomyślałam ,,O mój Boże co za strata czasu na ten zmieszch Potter jest dużo lepszy '' i poszłam oglądać Pottera. ♥

hermiona9

Emma zaczela grac w HP gdy byla dzieckiem i coz do konca grala role Hermiony ale badzmy szczerzy nic pozatym nie pokazala, zas Kristen zaczela grac 7 r. i ma na swoim koncie kilkanascie dobtych rol, wiec nie mierzmy ich sukcesow poprzez bitwe miedzy zmierzchem a HP.Lubie Emme lubie HP ale patrze obiektywnie. Styl Kristen jest luzacki, nonszalancki, w takim dobrze sie czuje, niby zwykle ubrania a jednak maja cos w sobie- i tez jest uznawana za jedna z najlepiej ubranych aktorek, pracowala tez jako modelka, i byla na okladkach wielu magazynow mi.in VF...Emma tez ma swietny styl

sonnenEW

obrońca " Stewart pokraki " się znalazł ! Ze Stewart taka aktorka jak i ze mnie, czyli wcale. Emma ma leszpą mimikę twarzy i umie lepi9ej grać.... Nie chodzi mi o wygląd zewnętrzny, bo i tak Emma bije Kristen na głowę, ale o talent aktorski, którego Stewart za bardzo nie posiada ....
Z resztą ocena mówi sama za siebie :
Emma Watson ; 8,1
Kristen Stewart ; 7,3 ( a to duża różnica)

użytkownik usunięty
_ZomBie_

i tu się zgadzam z tobą :)
Czasem do porażki się trzeba przyzwyczaić :)

nie twierdze z eKristen jest wybitna aktorka, ale obiektywnie jesli mam porownac Kris z Emma to ta pierwsza wypada lepiej, bo dotychczas Emma jest znana jedynie z HP czyz nie? a moze sie myle?

sonnenEW

Dobrze, może i Kristen grała w innych filmach ale też jest znana jedynie ze Zmierzchu, wcześniej nikt się nią nie interesował.
Może lepiej oceniać jak kto odgrywa swoje role a nie ile ich odgrywa?

Nesca18

Kristen owszem była znana wczesciej aczkolwiek nie na taka skale jak teraz.... i nie była zbyt popularna w Polsce, ok ale jak mozna ocenic Emme skoro ma tak malutko rol, wlasciwie oprocz HP i zaczarowanych baletek nie ma nic innego znaczacego na swoim koncie, i trudno ja ocenic w roli Hermiony wypadla dobrze, przekonywujaco ale co pozatym? Moge lepiej ocenic Stewart poniewaz ma wiecej rol i mozna sie ustosunkowac do nich, tak jak w azylu, speak , WTTR była dobra, tak w adventureland beznadziejna, ani Emma ani Kristen nie sa genialnymi aktorkami, ale Stewart jest lepsza, przezd Emma trudne zadanie ciekawe jak sobie poradzi z nowymi rolami, czy podoła

sonnenEW

Poczekajmy wobec tego na więcej ról Emmy i wtedy ocenimy :)