Ennio Morricone

9,0
16 553 oceny muzyki
powrót do forum osoby Ennio Morricone

o ludzie kochany co za krytyk idiota go wtedy nominował do tej nagrody!?Przecież ta muzyka to coś wspaniałego ! Szkoda słów!

paul_van_dyk_87

Dokładnie. W dużej mierz dzięki tej muzyce Coś ma swój niepowtarzalny klimat.

użytkownik usunięty
paul_van_dyk_87

''o ludzie kochany co za krytyk idiota go wtedy nominował do tej nagrody!?''

Nie wiem czy gość był krytykiem ale idiotą na pewno . Najzabawniejsze jest to, że ten człowiek pewnie dalej jest w branży i już dawno zapomniał o swojej idiotycznej decyzji sprzed lat (zakładając oczywiście, że nie decydowała wówczas grupka ''krytyków''; nie orientuję się w ilu tam chłopa nominują do Złotych Malin).

Idea przyznawania Złotych Malin jest słuszna (dzięki temu Hollywood nie popada w samouwielbienie a co bardziej tandetne filmy są piętnowane). Ale niektóre nominacje są równie żałosne jak większość słusznie nominowanych produkcji...

użytkownik usunięty

Właśnie obejrzałem film ''Dobry, zły i brzydki'' i jestem pod naprawdę wielkim wrażeniem soundtracku Ennio. Powinien był za swoją pracę przy filmie Leone dostać Oscara.

paul_van_dyk_87

Ja jestem tego samego zdania co do tych debilnych pseudonagród zwanych malinami. Już dawno powinni rozgonić tą bandę pseudojurorów co je przyznają a tego co ją wymyślił powinni zamknąć w wariatkowie - dożywotnio.

tomucho77

Zgadzam sie

użytkownik usunięty
paul_van_dyk_87

Ciekawe czy wiesz, ale Ennia nie tylko nominowano za muzykę do "Cosia", ale też za "Motylka" w tym samym roku :( Nie wiedziałem, że ci kolesie z Malin są aż takimi debilami.

Debilami? To za mało powiedziane.

Oba soundtracki są świetne (jak w zasadzie każdy Ennia).

paul_van_dyk_87

Całe te maliny to jedna wielka parodia. W historii tych "nagród uświadczyliśmy jeszcze np. nominację dla Briana De Palmy za najgorszą reżyserię w "Człowieku z blizną", Danny Devitto za najgorszą rolę drugoplanową w "Powrót Batmana", Jim Carrey za najgorszy debiut roku za trzy filmy (wszystkie 1994 rok) - "Ace Ventura: psi detektyw", "Głupi i Głupszy" i "Maska" oraz Stanley Kubrick za najgorszą reżyserię w "Lśnieniu" (pierwsze rozdanie nagród - skompromitowali się zanim zaczęli).

MishaPl

Zapomniałeś wspomnieć, że dali tę pożal się Boże ,,nagrodę'' Stallone'owi (m.in. za ,,Rambo II'' i ,,Cobrę'', klasyki lat 80).

P.S.
O nominacji Kubricka za ,,Lśnienie'' to nie wiedziałem. Dziękuje za informacje.

Franz_33

... raczej pseudo nagrodę którą wymyślił frustrato-zjeb !

tomucho77

Racja. Lepiej bym tego nie ujął, przyznaję.

MishaPl

Jack Nicholson dostał nominację za "Hoffę", będąc jednocześnie nominowanym do Złotego Globu za ten sam film.