Ewan McGregor

Ewan Gordon McGregor

8,3
71 698 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Ewan McGregor

raczej namiastka aktora - aktorzy to Travolta, Nicholson, Cage Cruise, Pit ale nie on na litość boską

critters

????
Zakrztusiłam się, przepraszam...

Dreamerin

Zgadzam się że są to aktorzy, ale do nich powinnas zaliczyc rowniez ewana i zamiast oceny 1/10, dac 11/10 !!!!! Podaj prosze argumenty, dlazcego uwazasz ze jest tragiczny? Jestes pewno fanka TH i tak piszesz, bo nie ogladalas zadnego filmu z nim

Mona

No co ty, Mona! Napewno widziała zwiastun gwiezdych wojen, w którym stał tyłem :) Zresztą i tak pewnie na niego nie patrzyła :)

critters

rozumiem,ze masz prawo do tego,zeby nie lubic jakiegos aktora. nie rozumiem jak mozna nie lubic ewana :) ale widzocznie mozna i trzeba to uszanowac. nie rozumiem natomiast jak mozna podac (oprocz dwóch wyjątków) niezbyt dobre przyklady na poparcie swojej tezy. i nie rozumiem jak mozna nie potrafic jakos sensownie uzasadnic swojego zdania. mcgregor jest be i już?oh please, nie bądźmy dziećmi i wypowiadajmy się jak dorosli

pozdrawiam

maggie_fraser_rowe

Brawo dla Ciebie, wreszcie głos rozsądku!!! Przecież nikt nikogo nie zmusza do lubienia Ewana czy innego aktora. Ale jak już się go atakuje to trzeba mieć naprawdę sporo konstruktywnych argumentów(no chociaż JEDEN). A tu zazwyczaj wypowiadają się tacy, co potrafią mowić tylko o pryszczach i beztalenciu nie mając w ogóle rozeznania w temacie:) Ja tam nie mam nic przeciw krytyce i antyfanom Ewana pod warunkiem, że wiedzą o kim jest w ogóle mowa i mają coś do mądrego powiedzenia a nie tylko, że jest głupi czy osioł. Dobrze, że nie wszyscy którzy się tu wypowiadaja prezentują taki poziom:)))

gosik_6

Dzięki za wsparcie, m. fraser rowe - pozdrawiamy!!!!

A ja na to mówię tylko PLONK!

PLONK!

Niniejszym, critters, zostajesz dodany/dodana do mojego mordpliku/killfile'a. Mentalnego. :)))))))))))))) I EOD!

"A w ogóle to głupiś kiej trep z lewej nogi."

- ta kwestia dawno już stała się kultowa...

Jeśli ktoś nie wie, o co chodzi - jego/jej strata. Wypada wiedzieć! ;)))))
http://pl.wikipedia.org/wiki/Plonk [pl.wikipedia.org/wiki/P...]
- dla ciekawych! :)

zinah

A tak poza tym - nie ma tu litości boskiej - PITT a nie Pit.

zinah

Woooow Zinah, kochana moja:) a skąd Ty bierzesz takie fajne rzeczy!?!?!?! Nie znałam tego wcześniej... Nie no buziaki za poprawę humoru a tego zdecydowanie mi dzisiaj było trzeba. Dzięki wielkie :*:*:*:*:*:*:*:*

Hahahahaha PLONK:) Podoba mi się to bardzo bardzo:))))

gosik_6

Każda szanująca się osoba związana z komputerami zna takie śmieszne słowa. Taki specyficzny slang... :)))))

A tak a propos - critters, lamerze! Chętnie dałabym tej osobie bana albo zblokowała ip. :))) Szkoda, że nie mam dostępu do logów... ani uprawnień, nawet zwykłego moda...

Większość tych słówek to angielskie wrażenia albo spolszczone odpowiedniki. Ale są też oryginalne polskie słowa... W tym momencie polskie nie przychodzą mi do głowy.

A co do angielskich - można się przetestować na dwóch kultowych komiksach dla geeków :)))), szczególnie pod względem posiadania typowego dla nas poczucia humoru...

UserFriendly:
http://www.userfriendly.org/ [www.userfriendly.org/]

i BOFH:
http://bofh.ntk.net/Bastard.html [bofh.ntk.net/Bastard.ht...]

:))))))))))))))))))

Kiedyś istniał (nie wiem czy ktoś dalej tego używa??? dawno nie widziałam...) GeekCode:
http://www.geekcode.com/ [www.geekcode.com/]
- ciekawostka dla znających angielski i zastanawiających się jak tego typu wiadomość może opisywać konkretną osobę ze względu na ubiór/osobowość/zainteresowani a/...

-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----

GED/J d-- s:++): a--
C++(++++) ULU++ P+ L++
E---- W+(-) N+++ o+ K+++ w--- O-
M+ V--
PS++)$ PE++)$
Y++ PGP++ t-
5+++ X++ R+++)$
tv+ b+ DI+++ D+++ G+++++ e++ h r--
y++**

------END GEEK CODE BLOCK------

:))) to tylko przykład...

A tak z zupełnie innej beczki - wiecie co oznacza słowo Otaku? :)))

użytkownik usunięty
critters

To się uśmiałam...Travolta,Pitt i Cruise to gwiazdorzy,nie zaszczyciłabym ich tytułem ''aktor''.Co do Ewana-cóż...powiem subiektywnie,że jest boski.Poza klasyfikacją.

O! Kolejna osoba, która mnie zaskoczyła nagłym objawieniem swego uwielbienia dla Ewana. Pozdrawiam i zapraszam na drugie forum Ewana:

www.ewanmcgregor.fora.pl

- ta sam ekipa co tutaj (czyli my!) ale fajerwerki graficzne i funkcjonalne np. w postaci fotek Ewana! i nie tylko :)))))

critters

1/10? Błagam o jakiś sensowny argument, bo inaczej uznam to za bardzo kiepski żart! ;) Czy w ogóle słyszałas/słyszałes jak On śpiewa? Widziałaś/widziałeś jak On gra? ;)))))) Miód, cud i orzeszki w jednym! W każdym razie nie 1/10, tylko 100/10, choćby za samo Moulin rouge!

tunia

Zgadzam się z waszymi komentarzami, niech poda racjonalny argument (choć na to się nie zanosi) ja go jeszcze nieoceniam bo widziałam z nim jakieś 5 filmów.. ale w moulin rouge był świetny :) pozdro :)

Joern

Jak podajesz przykład Pitta i Cruise'a, to ja się nie dziwię, że nie lubisz Ewana. Lubisz po prostu facetów, którzy są "symbolami seksu" bez krztyny talentu. To jest śmieszne, według mnie takie osoby kierujące się tylko wyglądem i popularnością aktora nie powinny wogóle się wypowiadać.

lubieyaoijakch

Wow

Ale burza - normalnie musiałam pójść do WC po przeczytniu Crittes twojego komentarza - no nie przesadzajmy 1/10?
A ile u ciebie ma Pitt?

lubieyaoijakch

Ej no moment Beezy 3 Tomek Cruis nie jest moim skromnym zdaniem dobrym aktorem, ale Brad Pitt owszem. Widziałam z nim wiele filmów, ale nie uważam go za jakiś symbol seksu. Jest co prawda przystojny, ale przecież powinien być jak każdy aktor żeby nie psuć wrażeń estetycznych. Pitt jest dobrym aktorem, nie zważam tutaj na jego popularność, ale kieruję się jego filmami w ktrórych kreował wiarygodnych bohaterów. Kiedyś myślałam tak jak Ty ale musiałam zweryfikować swoje wiadomości gdy zapoznałam się z jego filmografią. Pozdro :)

critters

wtf?

Tender_L

Pitt ma taka kwadratową twarz, w ogole nic ciekawego EWAN JEST BOSKI I KAZDY O TYM WIE WIE WIE

Mona

Oj Mona czy kwadratowa twarz Pitt uprawnia nas do wystawienia 1/10 ?? Nom chyba nie, podobnie stwierdzenie że Ewan McGregor ma pryszcze i jest brzydki jest równie uzasadnione. Po prostu ludzie nie potrafią podawać racjonalych argumentów.pozdro :)

Joern

Lepiej osoba która założyła ten temat nie oceniała wogóle McGregora, prowokacj ludzie ot tyle :P

Joern

jak cos macie do Pitta to najpierw obejrzyjcie sobie kilka jego filmow dopiero sie wypowiadajcie na jego temat .

fan_Brada_Pitta

Nic nie mam do Pitta - oglądałam bardzo wiele filmów z nim - gra świetnie ale nie nie we wszystkich filmach - zrozumiałe - w niektórych był beznadziejny (moja subiektywna opinia) - choć "Fight Club" jest genialny, m.in. ze względu na jego rolę, "12 małp" i "Wywiad..." też. I nie jest w moim typie - więc subiektywnie stwierdzę - dla mnie jest brzydkim paszczurem, ale o gustach się nie dyskutuje. ;)))) A co my to robimy? Z pewnością jest mnóstwo osób którym się podoba i chwała im za to. Amen.

:P

zinah

ja tam ewana nie lubie. widzialam 3 filmy z jego udzialem i zaden z nich mi sie nie podobal tak samo jak jego gra aktorska. z pewnoscią są o wiele gorsi aktorzy ale są tez o wiele lepsi.

Keira_3

Ja Pitta widzialam w bardzo wielu filmach, aktor 7/10, Keira, powiedz w jakich filmach widzialas Ewana?

critters

Bardzo dobry żart z tymi "aktorami". Z przedstawionej gromadki jedynie Nicholson zasługuje na takie miano (chociaż ostatnio coraz bardziej podupada grając w średniaczkach). Travolta? - dobry był chyba wyłącznie w "Pulp Fiction"; reszta jego dorobku raczej nie zapada w pamięć. Cage - drewniana pierwsza liga. Cruise - wyłącznie filmy komercyjne; ponadto więźień "jednej twarzy", którą wciąż i wciąż ukazuje w swoich filmach. Pitt gra dobrze wyłącznie dzięki scenariuszowi (kiepski tekst do "Troi" zaowocował jeszcze gorszą rolą"). A taki McGregor potrafi nawet w średnim filmie zagrać śpiewająco, jak np. ostatnio w "Wyspie". Cały film opiera się wyłącznie na jego kreacji podwójnego Lincolna. A rola Kenobiego w "Zemście Sithów" to już prawdziwa perełka. Mówi się, że dorównał nią do kreacji Guinessa ze Starej Trylogii. Wcale nie - on ją przebił!

No, koniec tego dobrego.

critters

Ewan może nie jest jakimś wybitnym aktorem, ale tragiczny przecież też nie jest. Bardzo lubię go oglądać w filmach, ale na pewno nie zalicza się do "śmietanki" aktorskiej.

Pozdrawiam.

critters

Widzę, ze cała banda z forum się zbuntowała, więc ja też musze się dołączyć! Ci aktorzy, których podałeś/aś są dobrzy, ale nie lepsi od Ewana! Rozśmieszasz mnie...
Pozdro dla fanów Ewanka!

critters

Widzę, ze cała banda z forum się zbuntowała, więc ja też musze się dołączyć! Ci aktorzy, których podałeś/aś są dobrzy, ale nie lepsi od Ewana! Rozśmieszasz mnie...
Pozdro dla fanów Ewanka!

critters

Jesli to nie jest jakas marna prowokacja (a za taka uwazam ta wypowiedz) to sie czlowieku nie znasz ani na aktorstwie ani na filmie. Nigdy nie postawilbym McGregora ponizej Travolty. litosci ....

użytkownik usunięty
0xy_gen

zgadzam się, jest świwtnym aktorem, a jak ktoś tego nie widzi... po co go przekonywać

critters

"ale nie on na litość boską" ? - aż takie wielkie słowa i to wymieniając przede wszystkim gwiazdy, dopiero później aktorów:
- Travolta ma u mnie 10/10 za ostatnie kilka lat, kiedy nauczył się grać (spuśćmy zasłonę milczenia na "Bitwę o Ziemię":);
- Nicholsona nie skomentuję;
- Cage u mnie spada w notowaniach bo z roku na rok te coraz bardziej litościwe miny zaczynają mnie dobijać;
- Pitt jest dobry, ale nie aż tak, poza tym w przeciwieństwie do jego fanek, jego wygląda był mi zawsze obojętny;
- Cruise to tylko gwiazda z dziwnym grymasem na twarzy przypominającym uśmiech.

Sam McGregor wystartował do światowej sławy świetną rolą w "Trainspotting", później grał dużo, więc trupy w szafie też mu się zdarzały, ale nigdy przenigdy nie nazwałabym go słabym aktorem. Wprawdzie "Gwiezdne wojny" nie zmuszają do wspięcia się na wyżyny aktorstwa, ale rozumuem czemu Ewan przyjął tę rolę. Kultowcom się nie odmawia.
Jeśli nie lubi się jakiegoś aktora, to żeby było uczciwie, trzeba coś z nim najpierw obejrzeć. I dobrze byłoby gdyby to była nie tylko 2-minutowa zajawka filmu z nim:). Ja nie znoszę np. Toma Cruisa i potrafie w detalach wyartykułować dlaczego. Podobnie pogardzam Hasselhoffem, bo oglądało się z nim nie tylko "Baywatch". Życzę ci trochę więcej filmowej ogłady. Pozdrawiam :)

critters

Ewana lubię za Moulin Rouge, ale nic poza tym. Jest mi obojętny, co nie oznacza że jest złym aktorem. A co do wyglądu - przeciętny. Travolty i Cruise'a generalnie nie lubię, ale Cage jest bardzo dobrym aktorem. Nicholson jak wiadomo każdemu jest wybitny, a Pitt...każdy ma na jego temat mieszane zdanie. Głównie dlatego że jest teraz kojarzony wyłącznie z idolem nastolatek. Co powoduje, że ludzie zapominają jego świetne role w "Podziemnym kręgu", "Joe Black", "Wywiadzie z wampirem" i wielu innych. Jak dla mnie Pitt, pomimo tej swojej "popularności" jego aktorem świetnym. I tyle.