Ewan McGregor

Ewan Gordon McGregor

8,3
71 943 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Ewan McGregor

Aktor wspaniały! Ma doskonale role i świetnie gra! Przyszły mistrz! PAmiętajcie moje słowa! Gra na prawdę świetnie, naturalnie, przekonująco-miło popatrzeć :D

Rentonek

Przyszły mistrz? Ja myślę ze już jest mistrzem

muuchaaa

Dla mnie jest najlepszym aktorem, jednak chodzi mi glownie o to, ze to aktor takiego formatu jak Nicholson czy Pacino, wiec dopiero za 15 lat ludzie będą go tak nazywac....bo niestety zyjemy w erze gwiazdek serialu.

Rentonek

... i komercji. W polsce niewiele ludzi zna Ewana. Bo lecą na mniej ambitne filmy. Mama nadzieję, i życzę panu McGregorowi z całego serca
ze za jakieś 15 lat zostanie gwiazdą, jak napisałeś, formatu Nicholsona Czy Pacino

Rentonek

Ewan jest bardzo utalentowany, uwielbam filmy z jego udzialem. Moim zdaniem ma zdecydowanie zbyt niską ocenĄ. Szkoda, ze tak mało emituje się filmów z McGregorem, co prawda niedlugo ma byc "Duża Ryba" w Polsacie, ale te reklamy... Ja na szczęscie mam możliwość oglądania filmow z nim na HBO i praktycznie robię to za każdym razem.
A jak on się zmienił na przestrzeni kilkunastu lat....
świetny i niekomercyjny.

Rentonek

zgadzam sie jest to swietny aktor młodego pokolenia a niestety mamy ich baaaardzo ale to bardzo mało

LaraNotsil

niekomercyjny to do niego pasuje jak cholera! jemu nie chodzi o sławe, skandal, szum wokół jego osoby. Aktorstwo to dla niego prawdziwa pasja.

muuchaaa

Aktorstwo..i motory :D swietnie też śpiewa :) Fakt niekomercyjny za to...10 :D za gre 10 za życie 10 :D

Rentonek

ahhh jego śpiew. anielski :)

Dla Ewana powinni stworzyć specjalną punktacje
10 to za mało dla tekiego człowieka

muuchaaa

:-) A ja się z Wami zgodzę w zupełności!!!! Pan McGregor staje się pomału mistrzem, a za par lat nim już będzie. Utalentowany, przystojny, rozsądny, naturalny itd. :D

Stacy

Hmm... Mogłabym nie zgodzić się z waszymi opiniami z czystej przekory, ale nie potrafię. Trainspotting, The Pillow Book, Pocałunek węża, Idol, Młody Adam - to filmy, które najbardziej cenię.

aklonowska

A ja się zgadzam. Szkoda, że ma tak mało głosów, bo na pewno jest lepszy od niektórych co są na Top 100 świat ;)

Rentonek

Calkowicie się zgadzam! Już to gdzieś tu kiedyś pisałem, ale w skrócie powtórzę. McGregor jest świetny i niesamowicie wszechstronny! Potrafi zagrać prawie wszystko.
Radzi sobie właściwie w każdym gatunku, za jaki się zabierze. Komedia, pastisz, music-hall, thriller, czarna komedia, fantastyka, dramat obyczajowy, biografia, film poetycki itd. Trudno mi znaleźć innego aktora, który by się tak dobrze odnajdywał w tak różnych stylach. A jednocześnie za każdym razem jest charakterystyczny i ekspresyjny.
Wrażenie robi też jego gust i wyczucie w doborze ról. Grał Joyce'a, Iggy Popa i Obi-wana. Już za to należą mu się u mnie brawa. Poza tym nie boi się ról skromnych, mało efektownych ("Orkiestra") ani potencjalnie kontrowersyjnych (np. u Greenawaya). No i w końcu, trzeba mu przyznać, że jest przystojny i to nie w cukierkowym hollywoodzkim stylu.
Jak dla mnie najlepsze jego role to chyba: "Orkiestra", "Pillow book", "Trainspotting", "Idol", "Star Wars I-III", "Nora", "Moulin Rogue", "Do diabła z miłością", "Młody Adam", "Scenes of a Sexual Nature".:)

karloff

uwielbiam wiekszosc filmów z jego udziałam ( niestety gwiezdnych wojen nie jestem w stanie strawic ) najbardziej jednak cenie filmy z poczatków jego kariery ...

rola w "Trainspotting" - mistrzostwo!

Silent_Thelma

W sumie rozumiem, wiele osób gwiezdnych nie trawi :) Mnie sprawiają przyjemność jako taka zabawa stylem narracji i gatunkową konwencją. Ogólnie mam słabość do takich filmów, które są trochę pastiszami i jakby kolażami filmowymi, jak Sin City, niektore filmy Lyncha czy Woody Allena, prawie wszystkie Tarrantino. W sumie SW wydaja mi sie najblizsze estetycznie wlasnie filmom Tarrantino, tyle ze on bawi sie kinem lat 70, a Lucas - 30. Ale McGRegor tak czy inaczej niezły. Pozdro

karloff

Uwielbiam Ewana McGregora! On jest po prostu genialny! Uwielbiam filmy z jego udziałem, np. Gwiezdne Wojny, Trainspotting, Moulin Rouge, Wyspa i wszystkie inne :)

Rentonek

Wspaniały aktor i taki pięknnnnnny :D Cudownie zagrał np. w "Gwiezdnych wojnach". Nic dodać, nic ująć.

kropelka_nadziei

Zgadzam się z wami co do tego, że jest genialny i ma za niską ocenę. Szkoda, że jest tak niedoceniany ponieważ jest najlepszym aktorem i człowiekiem w Showbiznesie jakiego znam. I przykro mi za każdym razem gdy przeglądam gazetę z programem i nie znajduję filmu z jego udziałem..
Na szczęście mam na pocieszenie jego piękny głos.

"How wonderful life is, now you're in the world"

mofinka

Masz rację, ma wspaniały głos, w Moulin Rouge pokazał na co go stać - "and you can tell everybody, this is your song" :))

Rentonek

Więc jest więcej osób, które dostrzegły Ewana wśród tłumu fastfoodowych aktoró :> miło, miło

Rentonek

...i ten jego szkocki akcent :) ahhh, można się w nim zakochać, dla mnie ideał. Wizualnie i artystycznie :)