Ewan McGregor

Ewan Gordon McGregor

8,3
71 693 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Ewan McGregor

Zamieściałam właśnie na forum Ewanspotting nowy kwietniowy listing polskiej TV (a właściwie dopiero zalążek :))) i pomyślałam, że tutaj też mogę o tym napisać, bo na to forum nie mają wstępu osoby niezarejestrowane. Piszę wcześniej, cobyście się przygotowały/li psychicznie i ew. poszukały/li kogoś np. do nagrania filmu czy współoglądania: :)))

Pocałunek węża (The Serpent's Kiss):
02 kwietnia 01:35 CINEMAX (np. Cyfra+)

Oko obserwatora (Eye of the Beholder):
29 marca 00:15 ALE KINO
01 kwietnia 22:30 TVP2 !!!!!
04 kwietnia 21:35 ALE KINO (Cyfra+)

Młody Adam (Young Adam):
28 marca 02:45 HBO2

Jeśli ktoś wie coś na temat Ewana w polskiej TV - niech napisze!!!

Czy ktoś widział 'Trips Money Can't Buy' z Ewanem i Rayem Mearsem??? Czy pojawia się ten dokument na Discovery Channel? Albo na innym kanale? Są tam różne odcinki Raya Mearsa w dziczy :), ale nie widziałam tego konkretnego. A nie jestem w stanie skontaktować się z Discovery bo ich strona jest do d*** i formularz kontaktowy najwyraźniej nie działa.

Chciałam nagrać ten film z TV - jest po prostu super - kolejny film dokumentalny z prawdziwym Ewanem jako Ewanem! :))) Jeśli ktoś ma DOBRĄ jakościowo kopię, niech się ze mną skontaktuje: zinah@wp.pl - zgrałabym do AVI. :))

zinah

DOH! Głupia ja!!! Miałam napisać a zapomniałam:

To taka informacja bonusowa:

Oko obserwatora wyświetlane teraz w polskiej TV to wersja amerańska/brytyjska - tzn. obcięta - bez dodatkowej sceny końcowej i kilku scen w środku, a nie kanadyjska. Mi bardzo brakuje tych scen, tak jak kilku wyciętych we wszystkich wersjach (Ewan jako transwestyta - po raz kolejny w sukience?), ale ja jestem dziwna. ;)

zinah

oglądalam wczoraj Oko obserwatora :D Fajny :D koniec najlepszy :D, a powiedz mi prosze jaka jest ta druga wersja, co tam jeszcze sie znajduje :D
pozdrawiam

Mona

Kanadyjska wersja (a także o dziwo niemiecka na DVD) mają kilka wyciętych scen (np. The Eye płacze) a poza tym kończą się inaczej. Po scenie śmierci Joanny jest jeszcze bardzo ważna scena na cmentarzu - wyjaśnia wiele. Jest też w książce Marca Behma "Eye of the beholder" (w książce jest jeszcze więcej! - ciekawa). The Eye spotyka tam swoją córeczkę nad grobem swojej żony i wreszcie dowiaduje się jak ona wygląda (to nie jest ta dziewczynka z jego marzeń/snów - w książce śni o niej koszmary). Z książki np. można się dowiedzieć, że Stephen w różnych okresach życia wybierał różne dziewczynki ze zdjęcia i wyobrażał sobie, że to jego córka. W scenie na cmentrzu mówi też, że Joanna była jego żoną (tzn. nie była de facto ale on tak o niej myśli).

Reżyser nie planował włączać tej sceny do filmu, bo mu się nie podobała - w dokumencie o kręceniu "The eye..." i "Priscilli..." ("Killing Priscilla") stwierdza, że nakręcili ją tylko po to, żeby przekoanć producenta do filmu (żeby zobaczył ładne zakończenie), a scena i tak nie miała się znaleźć w filmie. Film nie zwiera też wielu scen, które można tylko zobaczyć (nawet nie w całości) w tym właśnie dokumencie. Np. Stephen śledzi Joannę przebrany za kobietę - wg reżysera Ewan nie czuł się dobrze w tym przebraniu. Hmmmm, w Shallow Grave nie miał oporów przebrać się w kieckę, ale wtedy jeszcze robił wszystko, czego zażądał Danny Boyle i słuchał go bez dyskusji...

zinah

SUPER :D Czemu tego TVP2 nie puscilo pelnej wersj? Byloby fajnie ;D

Mona

Widocznie nie ma praw do tej wersji - zresztą ona nie jest wyświetlana w tv. Dodatkowe sceny są albo osobno (na DVD - extras) albo wmontowane w film ale tylko na DVD. :( Może kiedyś pojawią się w sieci???

zinah

Jak będę miała to się pewnie pojawią.

Sorry - przeglądam właśnie stare listingi tv i dłuższa wersja BYŁA kiedyś w tv ale na kanale TNT. :))) Więc nic nam po tym. ;)

zinah

Oko obserwatora - 16 kwietnia, godz. 00:40 ALE KINO

zinah

Pierwsza sprawa - dłuższa wersja filmu "Oko obserwatora" jest dostępna na niemieckich DVD "Das Auge" - wycięte sceny są W FILMIE, nie w dodatkach, ale niestety nie można wyłączyć niemieckich napisów (gdy się ogląda z angielskimi dialogami) albo jest też wersja hardcore, dla odważnych - niemieckie dialogi.

Druga - kto tu uaktualnia to okienko Ewan w TV!!!

"Duża ryba"
HBO2

Śr 03.05 17:55
Pt 19.05 20:00
Wt 23.05 16:25
N 28.05 14:10
N 28.05 03:40

zinah

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

The Pillow Book

25 kwietnia czyli dziś
TVP 2 - 22:50

Sorki, że tak późno ale dopiero wróciłam i skumałam, że jest. Pewnie i tak już zauważyliście... :))))))))

zinah

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!

Do diabła z miłością (Down with Love) - środa 24.05.2006 Polsat 20:45

http://www.ewanmcgregor.fora.pl/viewtopic.php?t=5 [www.ewanmcgregor.fora.p...]

Nowy Jork z początku lat 60. Z prowincji przyjeżdża początkująca pisarka Barbara Novak (Renée Zellweger). W wydawnictwie "Banner House" ma podpisać umowę na publikację debiutanckiego dzieła pod prowokującym tytułem "Do diabła z miłością". Książka stawia śmiałą tezę, że kobiety nie będą w pełni szczęśliwe dopóki - podobnie jak mężczyźni - nie skupią się na karierach zawodowych rezygnując z miłości, która je rozprasza. Redaktorka Vikki Hiller (Sarah Paulson) załatwia Barbarze wywiad z asem dziennikarstwa i znanym podrywaczem Catcherem Blockiem (Ewan McGregor). Niestety Catcher przedkłada flirty ze stewardesami nad towarzystwo debiutujących pisarek i nie dochodzi do ich spotkania. Tymczasem książka Barbary osiąga ogromny sukces i podbija cały świat. Wtedy Catcher poświęca jej swoją uwagę. Postanawia utrzeć nosa zarozumiałej pisarce i sprawić, że się w nim zakocha. W ten sposób ośmieszyłby całą teorię Barbary. Żeby osiągnąć swój cel podaje się za nieśmiałego naukowca, nie wie jednak, że sam jest obiektem manipulacji ze strony Barbary. "Do diabła z miłością" to genialna stylizacja na klasyczne komedie romantyczne z lat 60. typu "Telefon towarzyski". Stylizacja wielopoziomowa, bo dotycząca sfery wizualnej (scenografia ze sztucznym tłem, landrynkowe kostiumy, technika podzielonego ekranu), dźwiękowej (muzyka z epoki), literackiej (dialogi) czy mentalnej (scenariusz pisano z myślą o obowiązującej wówczas cenzurze obyczajowej). Producenci Bruce Cohen i Dan Jinks to autorzy sukcesu "American Beauty", za który dostali Oscara. Za kamerą stanął Peyton Reed, twórca hitu "Dziewczyny z drużyny". Realizatorzy potrzebowali jednak obsady, która potrafiłaby wiarygodnie wpisać się w tę pełną dwuznaczności konwencję. Idealnych odtwórców głównych ról znaleźli w nagrodzonej Oscarem ("Wzgórze nadziei") Renée Zellweger i Brytyjczyku Ewanie McGregorze. Odtwórczyni Roxie Hart w musicalu "Chicago" to obecnie jedna z najbardziej wziętych aktorek Hollywood. Szersza publiczność miała okazję poznać ją w przejmującej roli Dorothy u boku Toma Cruise'a.

HURRA! Znowu zobaczymy Catcha! :)))))))))

zinah

Mała porażka - dokument o misiach polarnych z Ewanem będzie 24 i 25 maja na Animal Planet ale na BRYTYJSKIEJ wersji AP a nie na Animal Planet PL. Najwyraźniej program obu stacji bardzo się różnią... Jeśli ktoś ma tą wersję UK, to mogę podać kiedy...