Ewan McGregor

Ewan Gordon McGregor

8,3
71 943 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Ewan McGregor

Jakie są waszym zdaniem najlepsze filmy z Ewanem? Czy są jeszcze jakieś podobne do Moulin Rouge i Do diabła z miłością?
Wypisujcie najlepsze filmy ;d

martitka1_1991

Trainspotting, wprawdzie nie jest podobny ani do Moulin Rouge i Do Diabła z Miłością, ale według mnie to najlepszy film w jakim grał Ewan i jego najlepsza kreacja aktorska

martitka1_1991

Już to pisałem trochę niżej, ale OK, powtórzę. :)

Jak dla mnie najlepsze to: "Orkiestra", "Trainspotting", "Star Wars I-III", "Moulin Rogue", "Młody Adam".

Tuż, tuż potem, choć jeszcze ciągle bardzo dobre: "Do diabła z miłością", "Pillow book", "Idol", "Płytki grób", "Nora".

Nie pamiętam, żeby jakiś z filmów McGregora przypominał jeszcze "Moulin Rouge" i "Do diabła z miłością" (choć to pewnie zależy, o jakie podobienstwo chodzi - może dałaby się tu jeszcze dołączyć "Duża ryba" Tima Burtona, też trochę komediowy, trochę bajkowy, trochę kiczowaty, bogaty wizualnie).
Ale jeśli nawet nie ma nic podobnego, to w sumie chwała mu za to. Jak już też przedtem pisałem, podoba mi się właśnie to, że nie wpisał się w żaden typ i ciągle przymierza się do najróżniejszych ról.

karloff

Duża ryba jest wspaniałą wzruszająca baśnia, krótki ale jakże wazny wątek romantyzmu :) to nie musical ale polecam gorąco i zagdzam sie z przedmowcą ;)

Mona

Moim ulubionym filmem Ewan'a jest STAY ! Po prostu niesamowity film.
Po obejrzeniu człowiek jest rozkojarzony, dopiero potem do głowy przychodzą wnioski. Ważny jest każdy szczegół. Film-układanka.
Arcydzieło!

sevanna

Zgadzam sie :D tyle ze tematyka daleko do MR! Ale film swietny :) Te ukryte elementy CUDO!

martitka1_1991

W 'Trainspotting' to jego chyba najlepsza i najbardziej charakterystyczna rola, ale np. w "Młodym Adamie' grał zupelnie inną postac i też był charakterystyczny. Trudno powiedzieć. Ewan, jesteś najlepszy :P

martitka1_1991

według mnie bezapelacyjnie najlepszy jest "trainspotting" po prostu kultowy film:) na drugim miejscu jest "velvet goldmine" polecam ten film wszystkim ktorzy doceniaja umiejetnosci wokalne Ewana (wedlug mnie spiewa w tym filmie piosenki lepiej niz Iggy Pop w oryginale) no i na trzecim miejscu jest fantastyczny film "zostań"

martitka1_1991

Bardzo trudne pytanie wbrew pozorom... Bo Ewan potrafi swietnie zagrać wszystko... Ale dla mnie chyba jednak będą to role w "Trainspotting", "Dużej rybie" i "A Life less ordinary". :)

szyszak

Jażdy film z Ewanem jest wspaniały i każda jego rola jest bardzo dobra :D
Można powiedzieć jedno: Ewan złych ról nie ma :D A ja czekam na Cassandras dream :D ewan u allena -super :D

martitka1_1991

Mi się najbardziej podobała W Y S P A
................................................

martitka1_1991

Jakbyście mieli polecić jeden film z Ewanem oprócz trainsporting (który widzialam,gwiezdnych wojen-korych nie toleruje:) - taki godny obejzrenia

Priscilla_

Zależy co kto lubi, dla mnie najlepsze filmy z Ewanem to Star Wars I-III, Moulin Rouge, Trainspotting i Wyspa, i te filmy polecam :)

PrzemQ_3

Jeden film...więc Moulin Rouge...genialny :)
Nawet jeśli nie lubisz musicali to bohaterowie Moulin Rouge sprawia, że ten gatunek będzie dla Ciebie wyjątkowo bliski ;)