Franciszek Pieczka

Franciszek Maksymilian Pieczka

8,4
43 716 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Franciszek Pieczka

Nie zasługuje na tak wysokie miejsce w rankingu!!!

Aringarosa

Przeciętny aktor????? Chyba żartujesz....

Aringarosa

Człowieku to jest Gustlik z "Czterech Pancernych" - Lepiej proś o litość :p =D.

banan684

hehe dobre dobre:)

Aringarosa

ty impotencie intelektualny, takich jak ty powinni banowac!

south-of-heaven

Co !!! A to dlaczego??

south-of-heaven

Bzdura, napisał własną opinię i miał do tego pełne prawo! Też się z nim nie zgadzam, ale za takie rzeczy banować nie wolno

volpi

Dobrze wszyscy wiecie, że to nędzna prowokacja. Koleś rzucił takim tekstem i teraz onanizuje się patrząc jak wy się tu żrecie o nie wiadomo co...

south-of-heaven

Banować? no co ty ! Powinni od razu rozstrzeliwać! ;)

Aringarosa

Całe szczęście, że Ty jesteś tylko przeciętnym trollem, i Twoje opinie wielu ma głęboko w zadzie

Aringarosa

Aringarosa , powiem tyle, takich aktorów jak Pieczka , Gołas , czy Kobuszewski już nie będzie. To ludzie legendy, wszechstronni teatralnie i filmowo. Twoja wypowiedz jest co najmniej nie na miejscu.

Tzimizce

Niestety, masz rację. Kiedyś był Żywot Mateusza i Pieczka, teraz Kac Wawa i Szyc. To jak porównanie Tadź Mahal do koprolitów.

Aringarosa

Ech szkoda słów
Ja dodam od siebie Panie Franciszku wielki szacun

giovanni50

sentymenty sentymentami, wszyscy kochali 4pancernych i wogole bo tak ich uczyli rodzice,a aktor moze i dobry ale nie oszukujmy sie, do brucea willisa czy oldmana i marlona brando(!) lepszy nie jest a miejsce w rankingu ma lepsze,a aktorow ktorzy sa pod nim w rankingu a sa znacznie lepsi jest sporo (jackson,dicaprio,penn,malkovich,reno itd)
nasz pan franciszek moim zdaniem im nie dorownuje, ja rozumiem,ze gusta gustami ale jak dla mnie to on stoi klase nizej od tych ludzi ktorych wymienilem
z calym szacunkiem i wogole

El_Magiko

a coś ty chciał od filmweb(a)? Przecież większość ocen filmów jest całkowicie nie porównywalna z wartością artystyczną tych filmów, ale tak to jest jak cały naród ocenia, a może z 10% zna się na tym, reszta wali ocenami na chybił-trafił. Ja przyznaje, że znam się średnio, ale staram się być obiektywny, ale co z tego skoro większość ludzi tutaj, każdy film jaki oglądała i mu się chociaż troche podobał oceni na 10, a jak nie podoba to 1 i na tym sie kończy;/ Nic się nie da zrobić, trzebva z tym żyć. Popieram twoje zdanie.]

El_Magiko

A co z nim obejrzałeś?

W czasach, w których grał powstały w Polsce filmy, którymi zachwycają się nawet amerykańscy reżyserzy starszej daty.

Z tych wymienionych równie dobry/lepszy może jest tylko Malkovich i Oldman. Willis - fajnie gra, ale litości, to głównie aktor kina do coli i chipsów tak jak Reno.

El_Magiko

Śmieszny wpis. Jak można w ogóle porównywać aktórów kina europejskiego, które mówi przede wszystkim o człowieku z kinem amerykańskim, które jest w dużej mierze płytką rozrywką (mam na myśli główny nurt) , antysztuką. A dla autora tematu parę tytułów po obejrzeniu których może dopiero cokolwiek pisać o Pieczce : " Żywot Mateusza" , " Jancio Wodnik ", " Grający z talerza" , " Pograbek" , " " Rękopis znaleziony w Saragossie". Przede wszystkim filmy Kolskiego i wspomniany cudowny "Żywot Mateusza".

Aringarosa

Ehhhhhh, jestem w szoku !

Aringarosa

Zbrodnia przeciw człowiekowi i przeciw kinu! Tylko te słowa opiszą Twoją wypowiedź! Nasz Gustlik nasz Maruszko przeciętnym aktorem?! O nie!

Aringarosa

a ty się tam akurat znasz ty trolu internetowy...

Aringarosa

Nie wiem jakim ignorantem trzeba być żeby napisać coś takiego. To kto jest dla Ciebie dobrym aktorem? Stallone czy Schwarzeneger?

biedroneczka_90_8

Autor posta to oczywisty debil i tandetny prowokator, bo Pieczka to znakomity aktor. Natomiast nie wiem dlaczego ironicznie sugerujesz w kwestii Sylwka? Stallone to bardzo dobry aktor i tylko głupki postrzegają go wyłącznie jako Rambo.

Aringarosa

Jeśli tak piszesz "toś przez rozum cięty i na umyśle szwankujesz"!!!

szeryfhaker

To znaczy ten, który obraża Pana Franciszka, żeby było jasne...

Aringarosa

Pie Jezu Domine ! Egzorcystę Wzywać!!!

Aringarosa

Odezwał się mizerny, zakompleksiony mało inteligentny forumowicz

Aringarosa

Zgadzam się! Przeciętny aktor niczym konkretnym się nie wyróżniający, a już na pewno nie zasługujący na tak wysokie miejsce w rankingu.

antek_a

children, children everywhere...

Pika123

U are mad? :(

Aringarosa

Bluźnisz... :) nie no a tak na poważnie to jest jeden z najwybitniejszych polskich aktorów wszech czasów (moim skromnym zdaniem)

Aringarosa

Spieprzaj trolku.

Aringarosa

dla mnie to święty aktor rolą św. Piotra w Quo Vadis pokazał wielką klasę aktorską

maciekd_filmweb

ja tam wolę jego rolę komediowe np. Placek w Sprawa się rypła albo Stach w Ranczu jak gra tego Stacha w Ranczu i filozofuje to mi się dziadek przypomina

kinomanka_13

masz rację w rola komediowych też jest świetny każda z ról wymieniona przez Ciebie była Himalajami aktorstwa

Aringarosa

Przecietny aktor Czlowiek o tak ogromnym dorobku artystycznym , co ty wiesz o zyciu ze tak piszesz ? na twoim miejscu skasowal byl tak kompromitujacy cie komentarz . A kto dla Ciebie nie jest przecietnym aktorem ??

Aringarosa

Jest przeciętny i to nawet jak na polaka Marcin Dorociński jest od niego o wiele lepszy.

udun17

Proponuje spytać się Pana Marcina, czy podziela twoją opinię. Szczerze wątpie.

Aringarosa

Do Arinquarosa: sama nie zasługujesz nawet na to by mieć konto na filmweb z taką wiedzą o artyście. Wstydź się.