Freya AllanII

6,7
11 022 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Freya Allan

Fajne zimne oczy. Może być świetnym Lwiątkiem z Cintry.

michal.2907

No, całkiem nieźle pasuje, zobaczymy jak jej pójdzie. Debiut i to jako Ciri, ciekawe czy jej się poszczęściło, czy przeciwnie ;)

michal.2907

To będzie kluczowy wybór, bo jednak ciężko znaleźć dzieciaka, który jest świetny aktorsko w tak młodym wieku. Trzymajmy kciuki!

michal.2907

Nic nie ma w niej nic fajnego. Po pierwsze za stara na rolę dziewczynki czy nastolatki.

pawel_nowakk

17 lat, wygląd na max 13, "za stara"
XD

inkawa

Ma 17 lat i niedługo 18, więc za stara. Faceta też mogą ucharakteryzować na kobietę, ale czy to znaczy że będzie kobietą?

pawel_nowakk

Wiesz na czym polega aktorstwo? Z definicji ten zawód to udawanie kogoś, kim się nie jest. Im ktoś lepiej umie to robić, tym lepszym jest aktorem. Więc absolutnie do roli 12-latki nie trzeba brać tylko i wyłącznie 12-latek, tylko kogoś, kto na tyle lat wygląda. Z odpowiednią charakteryzacją nie będzie żadnego problemu. Bo idąc twoją logiką do roli Geralta można by było przymierzać tylko aktorów z naturalnie białymi włosami.

Dla mnie wybór jest bardzo dobry. Nie od dziś wiadomo, że bardzo ciężko znaleźć dobrych "dziecięcych" aktorów, więc skoro posługują się osobą odrobinę starszą, to można założyć, że jej gra aktorska jest lepsza niż, przykładowo, 5 lat młodszych konkurentek do tej roli. Liczy się efekt końcowy i narzekanie w tym momencie nie ma sensu.

Na razie wygląda to bardzo fajnie i z odpowiednią charakteryzacją nietrudno mi sobie wyobrazić obsadzonych aktorów w ich rolach.

A_Hadasz

Aktorstwo polega na dobrym zagraniu danej roli przy wcieleniu się w konkretną postać, ale nie na zasadzie, że wygląd czy wiek jest obojętny.
Jeśli postaci w sadze miały podany wiek, to należy się tego trzymać.
Oczywiście w przypadku dorosłych osób to nie jest tak istotne, ale ogromne różnice są w przypadku osób młodych.
Przepaść dzieli 14 latkę i 17 latkę.
Dlatego postać traci wiarygodność, jeśli olewają sprawę wieku i biorą kilka lat starszą.

pawel_nowakk

ale ona wygląda na dziecko, więc co do tego ma realny wiek? jakby z tym wyglądem miała 13 lat to byłoby już spoko?

inkawa

Na podstawie ilu wywiadów z jej udziałem tak twierdzisz?
Chodzi o jej prawdziwy wygląd.
Ona wcale nie wygląda tak młodo.
Na poniższym zdjęciu masz dobrze oddany wygląd Ciri z powieści.
Czy wygląda jak tamta aktorka? XD
http://wiedzmin.wikia.com/wiki/Ciri?file=K_Ciri_Czas_Pogardy_1.jpg

pawel_nowakk

Ciri z linku to Ciri z gry - żadna to aktorka, tylko zbiór pikseli. Netfliksowa Ciri nie musi być kalką z gry. I nie rozumiem co ma do roli jej "prawdziwy" wygląd? "Prawdziwym" wyglądem nie będzie grała, tylko ucharakteryzowana. Spodziewasz się, że jeśli zwykle chodzi w dzinsach to i w serialu też ma tak ubrana chodzić?

sakinom11

Ta z linku nie jest z żadnej gry :D Co ty bredzisz.
Masz nawet tytuł "Czas Pogardy".
Jej wygląd jest oparty na opisie z książki.

pawel_nowakk

Cóż, rzeczywiście wyskoczyła mi grafika, ale to nadal żadna aktorka czy cosplayerka. Co do wyglądu książkowego, to przecież nie musi być on kropka w kropkę taki sam. Jakoś o wygląd Daenerys z serialu GoT nikt się nie oburzał (przynajmniej ja nie słyszałam), a wygląda trochę inaczej w książkach.

sakinom11

Może mam za duże wymagania, ale to zawyżanie wieku aktorek w porównaniu do postaci z książek jest nagminne.
"Gra o tron" to również taki przykład. Tym młodszym znacznie zawyżyli wiek.
Już nie mówiąc o masie innej cenzury.

pawel_nowakk

wiesz że były miliony przykładów gdy aktorki były np za młode i albo nikt tego nie zauważył albo wyszło lepiej ?

pawel_nowakk

Meryn Trant czy to Ty?

JohnnyRyper

Kto to?

pawel_nowakk

no ten ziomek z Gry o Tron który stał się memem bo 13 letnia dziewczynka w burdelu była dla niego za stara.

JohnnyRyper

Z jakiego burdelu? W tym serialu była 13 latka w burdelu?

pawel_nowakk

Burdel w Bravos. Tak.

JohnnyRyper

Który odcinek?

pawel_nowakk

Nie pamiętam xD. Wpisz sobie może "Meryn Trant Arya scene" na youtube.

JohnnyRyper

A ile lat miała tamta aktorka grająca dziewczynkę w burdelu?
Miała naprawdę 13 lat czy tylko UDAWAŁA 13 letnią postać, a naprawdę była znacznie starsza?
Bo wiem, że zawyżanie wieku aktorek w stosunku do postaci, to standard, gdy chodzi o młode osoby.

pawel_nowakk

W sumie to nie wiem. Ale wydaję mi się że w takich scenach nie mogą grać osoby poniżej 18 lat.

JohnnyRyper

W jakich scenach? Przecież tam nie było seksu z nimi, a już na pewno nic nie pokazali.

Te dwie aktorki grające dziewczynki w burdelu są całkiem nieznane. Nie ma informacji o ich wieku.
Jednak jeśli wziąć pod uwagę, że nawet nagości tam nie ma, to mogły mieć faktycznie niewiele lat.

JohnnyRyper

Agnieszka Włodarczyk miała 16 lat i z gołymi cyckami w filmie latała, więc chyba można :P

DoomedMistress

To były dawne czasy. Już teraz nie można.