Oglądałam "Hannibala..." w jego wykonaniu i muszę powiedzieć, że to żenada;/ W sumie to nie do końca jego wina, bo wg mnie do tej roli nie pasował i niepotrzebnie został do niej wybrany... Poza tym gdyby porównywać Hannibala w wykonaniu jego i Hopkinsa, to jego Hannibal jest średnio inteligentnym dzieciakiem z trudną przeszłością, niezdolnym do jakichkolwiek uczuć, natomiast Hannibal Hopkinsa to osoba inteligentna, błyskotliwa i z dobrym smakiem (chodzi mi o wyczucie estetyczne, nie o dobieranie potraw, aczkolwiek wie także, co najlepiej smakuje - np.:Chianti)... Hannibala w wersji Hopkinsa lubię, a Ullielowy jest obrzydliwy... Ale może lepiej nie będę zestawiać Gasparda z Hopkinsem, bo to obraza dla Anthony'ego... A Ulliela jako osoby także nie lubię - jego styl gry całkowicie mi nie odpowiada, poza tym nie rozumiem zachwytu nad jego urodą - wygląda jak ciota...;/ Ludzie, jak chcecie zobaczyć prawdziwe aktorstwo, to oglądnijcie filmy z Hopkinsem, Nicholsonem, Connerym, Pacino, Costnerem czy Brando, a nie takimi aktorskimi zerami jak Ulliel:/
Zerami?!!!? Chyba sie zapędziłaś o jedno zdanie za dużo... Jeśli jestes taka cwana i chcesz jechac na ostro to proszę bardzo... Jak mniemam mozg wysrałaś w dzieciństwie albo to skutek Twojej wrodzonej tepoty spowodował ten komętarz...;/ Poza tym nikt Cie nie pyta o zdanie to nie dawaj swoich bynajmniej przykrych rad na temat jakie i z kim ktos ma oglądac filmy! "poza tym nie rozumiem zachwytu nad jego urodą - wygląda jak ciota...;/" - jeśli To swoje zdjęcie załaczyłaś na profilu to współczuje:DDD Bo jestes urocza jak deska od srocza! Masz wiele kąpleksów taaaak? NoOOo to idz je leczyc gdzie indziej. Na przykładzie Twojego komętarza widac jak daleko mogą byc przesunięte granice żenady i prostactwa! Całkowity prymityw... heh krowy doic wieśniaku! Z takim IQ na poziomie upośledzonego lemura daleko nie zajdziesz;D A i jeszcze jedno...Skoro Ulleil jest aktorkim zerem to Ty jetes totalnym śmieciem... Realia.
Tiaa... Nie ma to jak miła rozmowa z kolejnym ograniczonym idiotą (bądź idiotką)... Jeśli chcesz po kimś jeździć, to rób to ze słownikiem, bo dość debilnie wyglądają słowa takie jak "kąpleks" czy "komętarz"... To ja Tobie współczuję urody, bo pewnie jesteś taki brzydki/a, że wstydzisz się pokazać ludziom swoje zdjęcie(innego wytłumaczenia na to nie mam)... Poza tym Ty mi nie mów, że się z czymkolwiek zapędziłam, bo to Ty się zapędziłeś/aś z tym "wieśniakiem" i "dojeniem krów"... Gdyby nie to, pewnie bym Cię zostawiła w spokoju (jak to zwykle robię ze śmieciami)... Jeśli tak bardzo chcesz wiedzieć, to nie mam żadnych kompleksów, moja kondycja psychiczna jest świetna... Żal mi ludzi, którzy potrafią się zdobyć tylko na taką złośliwość jak "jesteś urocza jak deska od srocza" - stare i przereklamowane... Nie umiesz wymyślić nic nowego?? Poszukaj na necie jakiegoś ciekawszego porównania, "chodzący ideale"... A Żenada i Prostactwo to Twoje drugie i trzecie imię... Bo na pierwsze masz Lachociąg... Lepiej mieć IQ na poziomie upośledzonego lemura, niż złamanego kutasa, jak Ty...:/ A skoro ja jestem totalnym śmieciem, to dla Ciebie zgniłe gówno będzie komplementem... Przykro mi, że Ci to musiałam uświadomić, ale niestety, zadzierasz nie z tą osobą, co trzeba...
Gdzieżeś tu przylazł chamie ze wsi z brakiem kultury! Nie kumam Twojego podejścia do sprawy! Respekt dla użytkownika 'niuniamona' za nerwy bo ja to bym Ci... ahh szkoda gadac! Chcesz wyszczekanym ryjem podbic swiat?! To ciekawe jak daleko zajdziesz...szerokiej drogi... Jeszcze nie trafiłaś na twardego typa? Dostałabys raz, drugi to nastepnym razem bys sie zastanowiła czy grac taką kozii. Naprawde żaaaaaaal...idz szukaj szczescia w innym kierunku! Spadaj tępa łepetyno na drzewo banany prostowac bo te na ziemi to juz wszystkie chyba w mordzie miałaś xD Skoro Twoj monolog ogranicza sie do kilku wyzwisk to od razu lepiej skuj ryj,sklej wary i zjeżdzaj! Wnioski co do Twojej domniemanej inteligencji nasuwają sie same... Faktycznie laska pokazujesz sie z zajebistej strony;D Chuj wie skąd sie urwałaś i z jakiej ulicy;D Wiadac ze na codzień chodzisz gadac ze swiniami ale to nie jest Twoja taryfa ulgowa... Jeśli sie zwracasz do mnie albo innych osób - RESPEKT! I rzeczywiscie nic Ci z taką kulturą nie zostało jak tylko "krowy doic wieśniaku":D (dobre hehe). Jakoś nikt do Ulliela nic nie ma, tylko Ty sie wyłaniasz ze swoimi arcy mądrymi spostrzeżeniami! Weź daj mi kartke i długopis, musze zapisac te perły mądrosci buhahaha. Sama zaczęłaś tak jebitnie parszywy temat więc teraz nie płacz na forum ze Ci ktoś dojechał po ambicji:D To co Ty sobą reprezentujesz jest naprwade conajmniej przykre;/ I co, mi tez napiszesz ze zadarłem nie z tą osobą co potrzeba? Puknij Ty sie w łeb:D I najwyższa pora bys zaczeła sie liczyc ze słowami!! UUuuuuUUuu juz sie kazdy Ciebie boi;D Apropo skoro jestes taka cwaniara to mam tu cos dla Ciebie: Art 190 Kodeksu Karnego - kto grozi innej osobie popelnieniem przestepstwa na jej szkode, jezeli grozba wzbudza w zagrozonym uzasadniona obawe, ze bedzie spelniona podlega grzywnie, karze ograniczenia wolnosci albo pozbawienia wolnosci do 2 lat! Dotarło prymitywie?!! To tyle z mojej srony i żałuje ze niektórzy beda musieli to przeczytac ale no coż...sami widzicie ze musiałem Pani pogratulowac partactwa, bo sama zaczeła;/ Tak to jest jak ktoś jest poniżej krytyki! No wiec do innych mowie Sorry a co do założycielki tematu to ciekaw jestem czy z taką rozdartą morda mozna miec jakichkolwiek przyjacioł;) Nic tylko bys sie na nich wydzierała nioooo....dno...
1.Komentarze są po to by wyrażać swoje zdanie- ot tak po prostu można skomentować aktora, aktorkę, film,itd.
2.Każdy ma inne gusta i nie powinno się ich za to obrażać,np."Mam mojego ulubionego aktora, a jak go nie lubicie to spdajcie i nieważne skąd jesteście, ale z was wieśniaki"
3.Szkoda, że nie zauważyłeś Draco, że to 'niuniamona'nie respektuje innych za to...że źle wyrażają się o kimś kogo ona lubi...
TO MOJE ZDANIE, ALE KAŻDY MA PRAWO DO SWOJEGO I SZANUJĘ TO.
Ja mam dordzo dobry wzrok i własnie widze ze to całe zamieszanie z to wynik założycielki tematu. Ona jedyna zachowała sie nie na poziomie zaczynając od "ciot", "zer" itd. Jakby napisała na spokojnie, bez szaleństwa to co sadzi, to looz, ale od kopyta zaczeła na ostro;/ Do kazdego trzeba mowic w jego języku wiec co sie dziwic ze takiej "wilczycy..." nic tylko odwalic!?! A o spadaniu pisalem JA! Bo jak sie komuś morda nie zamyka od farmazonow to naprawde, lepiej zeby sobie dał na wstrzymanie! Tu nie ma do rzeczy wies tylko sposób w jaki ta cała "wilczyca..." sie zaczeła wypowiadac! Nie rozkminiasz tego? Bronie może teraz "niuniamona" ale uwazam ze laska miała świetą racje dagadac "wilczycy...". Jak ktos sie nie umie zachowac to zjazd i spokój...;/ Szczerze mowiąc po chu*a sie tu ktoś bedzie wywodził kto i co i jak! Temat zjechany więc i cała reszta tez taka bedzie;/ Współczuej tym co beda to czytac, ale ja swoje zdanie doprowadze do końca! I własne kończe;) "wilczyca..." - przegiecie pały, i tak jesteś juz spalona!!
Wszystko co sadze na ten temat itd ująłem w powyższym i poprzednim komentarzu!
To jest moje zdanie, do którego mam prawo i szanujesz je? Extra, ciesze sie xD
Tez mam swoje punkty hehe:
1. Draco ma zawsze racje.
2. Jeśli Draco nie ma racji, patrz punkt 1.
Pozdro dla czytających;p
Wybacz, że odpisuje dopiero teraz, ale poprzednio nie miałam czasu... Twoją ostatnią wypowiedź zostawię w spokoju, ale na poprzednią nie mogę nie zareagować:
Mój monolog ogranicza się do kilku wyzwisk?? Popatrz na swój... Uważaj, bo się Ciebie przestraszę... Biedne dziecko w stajni przy krowie się urodziło i myśli, że jak kogoś innego nazwie "wieśniak", to go wszyscy od razu zaczną uznawać za inteligentnego... A swoją drogą: "Respekt dla użytkownika 'niuniamona' za nerwy bo ja to bym Ci..." - co byś mi zrobił?? Powiedział, że jestem głupia i niewychowana?? Że jestem chamem?? A może byś mnie w dupę pocałował?? Na ulicy to Twoja stara pracowała i stąd Ty wziąłeś się na tym świecie... Co pewien czas rzeczywiście gadam ze "świniami" - jak ktoś taki jak Ty otworzy do mnie swój niewyparzony ryj... Ale nie robię tego codziennie, bo, na szczęście, niektórzy ludzie wiedzą jak się zachowywać (jak np.: Wiklina)... Rzadko zdarzają się takie buraki jak Ty czy niuniamona... Ja piszę o swoim podejściu do gry aktorskiej Ulliela, a Wy piszecie o mnie... Jeśli chcecie go bronić, podajcie powody, dla których można go lubić, a nie próbujcie zwalczać tych, którzy go nie lubią, bo to nic nie daje...To dobrze, że znasz prawo, może Ci się kiedyś przydać, bo jak dalej będziesz takie głupoty wypisywał, to ktoś się w końcu nieźle na Ciebie wkurwi i pozwie do sądu np.: o zniesławienie... Czy ja płaczę na forum, że ktoś mi pojechał po ambicji?? NIE. Więc co Ci nie pasuje?? Że powiedziałam parę słów prawdy komuś, kto się mnie nie wiadomo o co czepia?? Gratulujesz mi partactwa?? A wiesz w ogóle, co to znaczy?? Dla Twojej informacji:
Partacz pot. «człowiek robiący coś źle, nieudolnie lub niedbale»
• partacki • partacko • partactwo • partaczyć
Czy o to Ci chodziło, bo jeśli tak, to wytłumacz mi, filozofie, w jakim kontekście użyłeś tego słowa?...
Wiesz co "wilczyca..."!!! Teraz to juz naprawde zaczynasz pierdolic! Zamknij sie i przestań pierdolic! Na wstepie wyleciałaś z wyzwiskami, jakimiś ciotami, zerami itd, a teraz jeszcze pyskujesz jak Ci ktoś prawidłowo odpowie! I rzeczywiście do Ciebie to trzeba w Twoim języku po chamsku gadac bo inaczej by pewnie nie dotarło! Nie ośmieszaj sie juz bardziej niz w tym momencie, bo naprawde poziom Twoich rozmow jest powalający! Sama zaczełas wiec co teraz kazdemu bedziesz wyzwiskami rzucac? Laska na poczatku Cie zgasiła i ELEGANCKO!! Jakby nie ona to ja sama bym Ci tak napisała bo jestes kawałem chama! Nie zaśmiecaj wiecej strony swoimi chorymi textami! I zgadzam sie caaałkowicie z przedmowcami! Bo spartaczyłas stronke! I to tylko Ty jestes żałosna w tym wszystkim bo sama nie potrafisz nic nowego wymyślic, a te texty z kutasem w roli głownej to juz na serjo sa śmieszne... A poza tym to sama wyglądasz jak "ciota"! Masz mine jak srający kot albo jakby przynajmniej Ci smierdziało to Twoje "zgniłe gówno"! Wylecialaś jak porąbana z wyzwiskami na wstepie! Twoj bład! Nastepnym razem sie nauczysz co pisac i do kogo!
Każdy ma prawo do swojej opinii, ale Wy chyba tego nie rozumiecie... Ja napisałam o Ullielu, a Wy piszecie o mnie... Oki, miło z Waszej strony... Pozdro
No ok, kazdy ma prawo do swojego zdania, ale Ty sama nie jażysz charakteru wypowiedzi moich poprzedników;/ Nikt nikomu nie moze zabronic myślec to czy tamto, ale przeciez nikt Ci tego nie broni! Po co na wstepie ta słynna już "cipta"?! Sama zaczełas wiec kazdy ma tutaj racje, ze broni swoich przekonań w sposob jaki sama pokazałaś swoje podejscie do tematu;/ I sorry, ale według mnie, Oni wszyscy tutaj mają racje;/
Oczywiscie wiadomo, ze Hopkins jest super extra aktorem i porównywanie jednego do drugiego nie ma semsu;/ Dlatego chocby, ze Hopkins jest tak dobry w tym co robi(aktorstwie) poprzez WIELOLETNIE doswiadczenie i WIELOKROTNĄ gre aktorską. Ja osobiscie uwazam, ze Ulliel jest świetnie zapowiadającym sie aktorem i moze stac sie gwiazdą takiego rzedu jak A.Hopkins...BO NIC NIE STOI NA PRZESZKODZIE!! Bardzo mi sie podobał w "Hannibalu...". Wg mnie zagrał poprostu-PERFEKT! Doskonele wprowadził widza w psychike młodego zabójcy, ktorym staje sie Lecter. Nie wyobrazam siebie kto lepiej, jak własnie Gaspard, podołałby takiemu wyzwaniu i zmieżyłby sie z 'legenda' Hannibala wykreowanego przez Hopkinsa. A Ulliel wykazał sie ogromnym talentem i musze przyznac to jeszcze raz, ze baaaardzo mi sie podobał zarówno całokształt filmu jak własnie też gra młodego francuza.
Nareszcie ktoś zachowuje się inteligentnie i pisze o swoim podejściu do Ulliela, a nie do mnie... W tym, co napisałam chodziło mi o to, żeby zobaczyć, ile osób zachowa się NORMALNIE po przeczytaniu mojego komentarza... I z przykrością stwierdzam, że większość społeczeństwa jest zacofana i nie potrafi panować nad swoimi emocjami... Miło mi się z Wami gadało i sorry za tą prowokację z "ciotą" i "zerem"... Tak serio, to nie przepadam za Ullielem, ale nic do niego nie mam... Żegnam.
I Ty ze swoim poziomem języka będziesz innych pouczał jak się mają zachowywać. Akurat pierwszy post był komentarzem do zdolności aktora, nie przytykiem personalnym do innego użytkownika. A następne posty to już obrażanie autora opinii, nie polemika z samą opinią. Może najpierw trzeba się nauczyć rozróżniać podstawowe kategorie związane z umiejętnością dyskusji?
No nareszcie ktoś mądrze mówi... Szkoda, że takich ludzi jest niewiele:( Większość nie umie nawet pisać po polsku, a myślą, że są najinteligentniejsi na świecie i mogą wszystkich obrażać... Smutna prawda... Pozdrowienia, Panie Filo.
Najlepiej zaczynąc od zera i cioty co nie? Jakie to elitarne! I napewno mądrze powiedziane... Te Twoje dogłębne wywody psychologiczne na temat społeczeństwa! No brawo! LOL!
Nie no, napisałabym coś, ale nie mam już do Was siły... Najpierw przeczytaj WSZYSTKO, potem to sobie przemyśl i spróbuj zrozumieć, a dopiero potem się odzywaj...
Wilczyca94 się nudzi i wymyśla jakieś beznadziejne prowokacje, zeby podkręcić dyskusję...pomysł może i dobry, ale sposób wykonania...hmm...
PSSS drodzy filmwebowicze.. naprawde nie warto prowadzic dalszej rozleglej rozmowy z tym czlowiekiem(wilczyca94), to nie jest warte naszego zachodu, takiej osobie nie da sie przemowic do rozsadku.. jest to czlowiek lubiacy kicz, tylko przy jej nicku brakuje Jelenia na rykowisku...
Pozdro dla prawdziwych filmowebowiczow:)
Uważam że twoja wypowiedź była bynajmniej nie na miejscu, a szczególnie porównanie aktora do cioty i zera. To nie tobie oceniać jego umiejętności aktorskich, bo od tego są profesjonalni krytycy, a nie 14- letnie gówniary z niewyparzonym językiem.
Stwierdzenie, że Hopkins jest lepszy w swoim fachu od Gasparda jest jak najbardziej trafne, ale nie uważam żeby była to obraza dla Antony'ego.
Ile Gaspard ma lat, a ile Antony? 24-61 trochę spora różnica. To wyjaśnia dlaczego Hopkins jest LEPSZY. On ma DOŚWIADCZENIE, bo grał w kilkudziesięciu wybitnych filmach.Przy swojej ocenie i ostrej krytyce powinnaś wźiąć ich wiek pod uwagę.
A poza tym jak Antony grał mając tyle lat co Gaspard? Wogóle nie grał! Zaczął dopiero w 1967 roku i nie można nazwać tego wybitną grą.
Każdy aktor rozwija się przez całe życie, a Gaspard je dopiero zaczyna, więc nie masz prawa mówić o nim "aktorskie zero".
Wielu ludzi dostrzega u niego potencjał i talent, o czym świadczą nominacje do Cezara. Na przyszłość radzę przemyśleć Ci to co zamierzasz napisać, zwłaszcza jeżeli mają to być obraźliwe słowa. A jeśli już postanowisz je napisać to przynajmniej poprzyj je mocnymi argumentami.
Pozdrawiam.
Proponuję aby Wilczyca wymieniła aktora, który jej zdaniem byłby lepszy od Gasparda w roli młodego Hannibala...czekam.
To najeżdżanie na Wilczyce jest już nudne:/ Wypowiedziała swoje zdanie w sposób prowokujący, by zobaczyć reakcję, a Wy dalej ciągniecie temat. Poza tym jeśli ma takie zdanie to co?? Ma iść do piekła, bo nie lubi Ulliela i nie podoba mu się jego gra i wygląd?!Dajcie spokój, bo każdy następny komentarz jest dodany przez subiektywnego użytkownika, który zaraz mnie zjedzie, bo też nie lubię Ulliela!Pozdr
Jak sie nudzisz to sie nie wtrącaj. Ja osobiście również jestem ogromnie ciekaw kto wg Wilczycy nadawałby sie lepiej do robi młodego Hannibala... I to nie jest najeżdżanie ani uszczerbek na honorze, wiec niech sie teraz wypowie, skoro wczesniej miała duzo do powiedzenia. Jest założycielką tematu, dajmy jej szanse uzasadnienia swojego zdania:D Tylko zeby nie zapomniała poprzec to jakimś konkretnym argumentem...
poziom wypowiedzi mnie przytłoczył, wszak dyskusja nie ma polegać na wzajemnym obrzucaniu się wyzwiskami!
chciałabym tylko ogłosić swoje wszechstronne uwielbienie dla Gasparda Ulliela. jest CUDOWNY, BOSKI, NIEZIEMSKI!!! kocham go i chciałabym wyjść za niego za mąż, o tak. a na serio - przecież jest nie tylko ciachem, ale też całkiem dobrym aktorem (co udowodnił w paru arcy-wybitnych scenach z "Hannibal Rising"). poza tym jest jeszcze młody i myślę, że pewnego dnia przewyższy swoim kunsztem nawet samego Hopkinsa. ot co!
pozdrawiam wszystkich uczestników tej jakże gorącej, wręcz zażartej dysputy (nie zapomnijcie tylko, czego ona dotyczy w swoim zażarciu...)
wszak do hopkinsa mu daleko ale nie wyobrazam sobie lepszego aktora, który mógłby równie dobrze zagrac role mlodego hannibala jak w/w Gaspard Ulliel. Do roli ma wszystko co potrzebne: urode, która potrafi oczarowac tak jak oczarowal nas Anthony a takze charyzme. Wiec nie rozumiem wypowiedzi kolezanki ktora temat wymysliła. Kolejna prowokacja czy ludzie az tak sa zacofani. Co do poprzedniej wypowiedzi to nie do konca sie zgodze. Tak, lubie Gasparda ale od razu nie mozna mowic ze przewyzszy Hopkinsa, który ma nietuzinkowy styl gry.
Nie chce mi się rozpisywać, więc zgadzam się z powyższym.
Gaspard poradził sobie znakomicie:)
W takim stopniu spodobała mi sie jego gra, że obejrzałam jeszcze trzy filmy z jego udziałem, i muszę stwierdzić, że w moim guście jest bardzo dobrym aktorem:)