Geoffrey Rush

Geoffrey Roy Rush

8,7
48 077 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Geoffrey Rush

Nie ma postaci którą nie potrafiłby wykreować! Jest doskonały a jako Markiz de Sade wymiata dosłownie. Jego rola w "Jak zostać królem" po prostu świetna!

espantosa

Tak, jeden z najzdolniejszych aktorów naszych czasów. Zdecydowanie należy do mojej ligi mistrzów. Nie rozumiem, dlaczego Colin Firth dostał Oscara za "King's Speech", podczas gdy to Rush wykreował dużo lepszą postać. Osobiście uważam, że to co pokazał w "Blasku", pokazało jego ogromny aktorski potencjał. Pozdrawiam :)

qrak16

Rush był nominowany do oskara za rolę drugoplanową, więc pytanie powinno brzmieć "dlaczego Bale dostał oskara zamiast Rusha?"
a odpowiedz na to pytanie brzmi "obejrzyj sobie fightera" :)

Usz

Rush jest o wiele lepszym aktorem niż Bale i to nawet nie podlega dyskusji

qrak16

Zgadzam sie, ze Oscar dla Firtha wobec gry Rusha jest posmiewiskiem. Tak wiem, ze to inna kategoria, ale mimo to....wystarczy porownac.

espantosa

Taa...już od jakiegoś czasu ostrze sobie zęby na ,,Zatrute Pióro" :) . Rush oczywiście rewelacyjny w każdej swojej kreacji, a oglądając ,,Jak zostać królem" trudno nie oprzeć się wrażeniu, że nie jest postacią tylko drugoplanową ( swoją charyzmą był zdecydowanie bardziej absorbujący od Fitha!)

Devana

Dokładnie - miałam to samo wrażenie! Aktor wyborny i wyśmienity!

espantosa

Rewelacyjny aktor, "Zatrute pióro", "Piraci z Karaibów", "Shine", " Jak zostać królem" są przykładami mistrzowska.

espantosa

Też bardzo podobał mi się w 'Jak zostać królem'. Szkoda tylko, że nieliczni zauważają coś więcej niż grę głównego bohatera. Bardzo go polubiłam ostatnio. Swoją drogą; nie wiecie gdzie przypadkiem można obejrzeć 'Petter Sellers- Życie i Śmierć', najlepiej z napisami albo lektorem. Z góry dziękuję.

Szafran28

najpewniej na pebie ;) to jak Rush wcielił się w postać Sellersa to istne mistrzostwo. W niektórych momentach był bardziej sellerowski niż sam Sellers :)

espantosa

to prawda jest świetny. i uwielbiam go za 'piratów' i ten jego śmiech :)

athras96

Najlepszy aktor naszych czasów moim skromnym zdaniem

espantosa

Na zamieszczonym zdjeciu jest dziwnie podobny do Clancy'ego Browna, a malo podobny do siebie :)

espantosa

W "Jak zostać królem" całkowicie przyćmił Firtha. Wspaniały aktor, cudowny Javert, z niecierpliwością czekam na najnowszą ekranizację Nedzników, jestem pewna, że nada zupełnie nową formę postaci Monsieur Thenardier'a.

espantosa

Zgadzam się zwłaszcza co do charyzmy. Nawet w piratach jest najbardziej zapadającą postacią. Jego Barbossa to był pirat z krwi i kości, nie tam jakiś wypacykowany Depp czy iny Bloom.

Hnyszard

Właśnie tak.Tak wyobrażałam sobie pirata ,nie jako słodziutkiego gogusia (Bloom) czy wariata (Depp).Co nie zmienia faktu , że lubię wszystkie postaci.A także aktorów,

espantosa

Aktor genialny, jego rola w Blask była perfekcyjna
w Jak zostać królem też był genialny, stworzył doskonały duet z Colinem