jaki film z Gerardem był według was najlepszy,albo najlepiej w nim Gerry wypadł?Dla mnie to bezapelacyjnie Upiór:))
no ja bym sklamala jakbym nie napisala, ze w 300 :-). fajnie tez wypadl w harison flowers pomino, ze mial tam malo znaczaca role (mam do tego filmu sentyment poniewaz to byl pierwszy film, w ktorym zobaczylam Gerarda). pozdrawiam.
ja dopiero od niedawna lubię Gerrego więc wspomnianego Harisons flower nie widziałam,uwielbiam go za upiora-świetny głos i 300-ta charyzma. This is Spartaa!!!;))
Upior jest bezkonkurencyjny, chociaz rola w P.S. I Love tez bardzo mi sie podobala. No i Attila....Uwielbiam Gerrego!
"300" - z zachwytu odebrało mi mowę po pierwszym seansie.
"Phantom of the opera" - jeden z największych estetyczno-artystyczno-emocjonalnych wstrząsów w moim życiu.
"Dear Frankie" - kameralne, delikatne cudeńko.
"Beowulf&Grendel" - fantastyczna, pełna harmonii i równowagi rola mocnego i dojrzałego mężczyzny.
A ja już chciałam taki temat założyć. Bo widzę wszędzie zachwyty moich koleżanek, a nic o jego rolach ;)
Tak. Najlepiej...Król Leonidas, aczkolwiek rola wiele nie wymagała. Bardziej postarał się z rolą Upiora. Świetnie przekazał te wszystkie emocje...
NIe jestem bardzo obeznana w filmach z Butlerem, widzialam tylko 300,Upiora,Frankie,tomb Ridera, Beowulfa i P.S.I love you i chyba kiedys we Wladcach ognia, ale totalne nie zwrocfilam na niego uwagi
Naj w Upiorze... genialny pod kazdym wzgledem, porownywalnie dobry - chociaz w innym klimacie we Frankie - genialna gra, bardzo naturalna bardzo emocjonalna
Leonidas... hmmm pewne jest ze rola dobra, b.mocny pkt filmu...
za to w P.S. I love you przecietny, ale i film przecietny
a w Beowulfie przekonywujacy... tez dobry
za to w tomb raiderze beznadziejny :P
UPIÓR Z OPERY :)
Tam mógł się dopiero wykazać, zarówno grą jak i śpiewem :)
najlepsza rola na filmie ryczę jak bóbr, powala mnie tam swoją grą która jest bardzo hmmmmm... zmysłowa, doskonale oddał charakter niekochanego odrzuconego przez społeczeństwo człowieka :)
Mi się najbardziej podobał w 300. Był bardzo charyzmatyczny ;) Ale jego rola w filmie Upiór w Operze też była niczego sobie.
Jego charyzma nie polegała na darciu japy. Które, notabene było dobrze uzasadnione, bo trudno wymagac od wodza żeby do zołnierzy przemawiał szeptem.
jak dla mnie najlepsza rola to Upiór w operze, zresztą kocham cały ten film, Tomb Raider widziałam znacznie wcześniej i wcale nie uważam, że Gerry jest tam beznadziejny, film taki sobie ale on męski i seksowny:D
podobał mi się w Dear Frankie i był świetny w P.S.Kocham Cię, jednak jakoś nie mogę się przełamać by obejrzeć film 300,wczoraj włączyłam i...wyłączyłam po 30 minutach, dziwny ten film...może kiedyś obejrzę bo każdy chwali Butlera za tę rolę :D
Rola Upiora była świetna pod każdym względem. Świetnie reż wypadł w "Please!" . Może to i film krótkometrażowy, ale w ciągu tych 15 min Gerry pokazuje, ile potrafi. A potrafi naprawdę bardzo dużo.
Cześć zgadzam się z tobą że Upiór - ten film robi tak wielkie wrażenie że aż dech w piersi zapiera. uwżam ,że4 połączenie takiego glosu i takiego ciała nie powinno się zdażać w naturze. kobiety dostaja wariacji.Zakochalam się w Batlerku ponad rok temu właśnie po obejżeniu Upiora ,malo nie rozbiłam swojego małzeństwa , wiem to glupie ale ten facet tak wlaśnie na mnie dziala i nic na to nie mogę poradzić.obejżałam z nim wszystko co nagrał nawet moment gdzie był tylko statystą . wogule nie przeszkadzaja mi jego siwe włoski i trochę ciałka ,które obejżałam na którymś z linków. Upiora ogladam do dzisiaj po dwa razy dziennie i głos Batlerka dodaje mi sił jest jak nałóg.
Kochana, ja Cię rozumiem :D
Najbardziej niesamowity ma głos. To jego główna zaleta. Nie jakiś pospolity typu: Zagrobelny albo goście z "Jaka to melodia?" xD
Ma oryginalny głos, którego się wspaniale słucha. Jak zdawałam maturę w tym roku, cała zestresowana chodziłam. Posłuchałam jego głosu - stałam się oazą spokoju. Osobnicy płci męskiej mogą się z nas nabijać, choć nie znoszę być poniżana...(!) Ale Gerry tak właśnie na kobiety działa :)
głos może ma i ciekawy ale wymowę fatalną, niech popracuje nad akcentem bo brzmi jak szkocki barman:/
Wiadomo, że najlepszy był w Upiorze ale nie można zapomnieć o Draculii 2000. Wiem wiem...film taki sobie. Jednak Gerard zrobił z niego bardzo pociągającego wampira. Poza tym to pierwszy film, w którym go widzałam :-)