Gerard ButlerI

Gerard James Butler

8,1
38 918 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Gerard Butler

jaki film z Gerardem był według was najlepszy,albo najlepiej w nim Gerry wypadł?Dla mnie to bezapelacyjnie Upiór:))

anjagu

Według mnie najlepiej wypadł w filmie ,,300' w roli króla Leonidasa.

anjagu

no ja bym sklamala jakbym nie napisala, ze w 300 :-). fajnie tez wypadl w harison flowers pomino, ze mial tam malo znaczaca role (mam do tego filmu sentyment poniewaz to byl pierwszy film, w ktorym zobaczylam Gerarda). pozdrawiam.

ithil

ja dopiero od niedawna lubię Gerrego więc wspomnianego Harisons flower nie widziałam,uwielbiam go za upiora-świetny głos i 300-ta charyzma. This is Spartaa!!!;))

anjagu

Upior jest bezkonkurencyjny, chociaz rola w P.S. I Love tez bardzo mi sie podobala. No i Attila....Uwielbiam Gerrego!

Donya

"300" - z zachwytu odebrało mi mowę po pierwszym seansie.

"Phantom of the opera" - jeden z największych estetyczno-artystyczno-emocjonalnych wstrząsów w moim życiu.

"Dear Frankie" - kameralne, delikatne cudeńko.

"Beowulf&Grendel" - fantastyczna, pełna harmonii i równowagi rola mocnego i dojrzałego mężczyzny.

EineHexe

A ja już chciałam taki temat założyć. Bo widzę wszędzie zachwyty moich koleżanek, a nic o jego rolach ;)
Tak. Najlepiej...Król Leonidas, aczkolwiek rola wiele nie wymagała. Bardziej postarał się z rolą Upiora. Świetnie przekazał te wszystkie emocje...

Stacy

NIe jestem bardzo obeznana w filmach z Butlerem, widzialam tylko 300,Upiora,Frankie,tomb Ridera, Beowulfa i P.S.I love you i chyba kiedys we Wladcach ognia, ale totalne nie zwrocfilam na niego uwagi

Naj w Upiorze... genialny pod kazdym wzgledem, porownywalnie dobry - chociaz w innym klimacie we Frankie - genialna gra, bardzo naturalna bardzo emocjonalna
Leonidas... hmmm pewne jest ze rola dobra, b.mocny pkt filmu...

za to w P.S. I love you przecietny, ale i film przecietny

a w Beowulfie przekonywujacy... tez dobry

za to w tomb raiderze beznadziejny :P

vitari17

Bo "Tomb Raider" jest beznadziejny. Kompletny kotlet po prostu.

EineHexe

Eeee... tam, zaraz beznadziejny... jaki film, taka rola...

mervil

UPIÓR Z OPERY :)
Tam mógł się dopiero wykazać, zarówno grą jak i śpiewem :)
najlepsza rola na filmie ryczę jak bóbr, powala mnie tam swoją grą która jest bardzo hmmmmm... zmysłowa, doskonale oddał charakter niekochanego odrzuconego przez społeczeństwo człowieka :)

mervil

Toż mówię ze film jest beznadziejny. A siłą rozpedu i rola Gerarda.

EineHexe

Mi się najbardziej podobał w 300. Był bardzo charyzmatyczny ;) Ale jego rola w filmie Upiór w Operze też była niczego sobie.

użytkownik usunięty
Pride

darcie japy to jeszcze nie charyzma:/

Jego charyzma nie polegała na darciu japy. Które, notabene było dobrze uzasadnione, bo trudno wymagac od wodza żeby do zołnierzy przemawiał szeptem.

anjagu

jak dla mnie najlepsza rola to Upiór w operze, zresztą kocham cały ten film, Tomb Raider widziałam znacznie wcześniej i wcale nie uważam, że Gerry jest tam beznadziejny, film taki sobie ale on męski i seksowny:D
podobał mi się w Dear Frankie i był świetny w P.S.Kocham Cię, jednak jakoś nie mogę się przełamać by obejrzeć film 300,wczoraj włączyłam i...wyłączyłam po 30 minutach, dziwny ten film...może kiedyś obejrzę bo każdy chwali Butlera za tę rolę :D

Seiya

Rola Upiora była świetna pod każdym względem. Świetnie reż wypadł w "Please!" . Może to i film krótkometrażowy, ale w ciągu tych 15 min Gerry pokazuje, ile potrafi. A potrafi naprawdę bardzo dużo.

anjagu

Cześć zgadzam się z tobą że Upiór - ten film robi tak wielkie wrażenie że aż dech w piersi zapiera. uwżam ,że4 połączenie takiego glosu i takiego ciała nie powinno się zdażać w naturze. kobiety dostaja wariacji.Zakochalam się w Batlerku ponad rok temu właśnie po obejżeniu Upiora ,malo nie rozbiłam swojego małzeństwa , wiem to glupie ale ten facet tak wlaśnie na mnie dziala i nic na to nie mogę poradzić.obejżałam z nim wszystko co nagrał nawet moment gdzie był tylko statystą . wogule nie przeszkadzaja mi jego siwe włoski i trochę ciałka ,które obejżałam na którymś z linków. Upiora ogladam do dzisiaj po dwa razy dziennie i głos Batlerka dodaje mi sił jest jak nałóg.

goska74

Kochana, ja Cię rozumiem :D
Najbardziej niesamowity ma głos. To jego główna zaleta. Nie jakiś pospolity typu: Zagrobelny albo goście z "Jaka to melodia?" xD

Ma oryginalny głos, którego się wspaniale słucha. Jak zdawałam maturę w tym roku, cała zestresowana chodziłam. Posłuchałam jego głosu - stałam się oazą spokoju. Osobnicy płci męskiej mogą się z nas nabijać, choć nie znoszę być poniżana...(!) Ale Gerry tak właśnie na kobiety działa :)

użytkownik usunięty
Stacy

głos może ma i ciekawy ale wymowę fatalną, niech popracuje nad akcentem bo brzmi jak szkocki barman:/

Jest Szkotem, to jak ma brzmieć? To jego naturalny akcent.

EineHexe

Wiedzma welcome back!:) Brakowalo Cie ostatnimi czasy! Pzdr!

anjagu

Wiadomo, że najlepszy był w Upiorze ale nie można zapomnieć o Draculii 2000. Wiem wiem...film taki sobie. Jednak Gerard zrobił z niego bardzo pociągającego wampira. Poza tym to pierwszy film, w którym go widzałam :-)

Anushka_S

Dracula 2000- To tez był mój pierwszy film

Upiór w Operze- Bardzo pięknie zagrał "Upiorka"

PS I Love you- Też fajnie, tylko trochę smutno

I Wyspa Nim- Według mnie kapitalnie zagrał =D

A "300" jeszcze okazji obejzeć nie miałam =P